Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 64
Like Tree8Одобрявам

Насичане на картината на SONY Bravia XR55X93JAEP и А1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Насичане на картината на SONY Bravia XR55X93JAEP и А1

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    А на останалите въпроси има ли отговор?
    Инсталиран ли е в крайна сметка галваничен разделител преди телевизора? Други TV има ли по трасето?
    Какво е включено в този токов кръг, освен телевизора? За 230V захранването питам, ако не си разбрал. Примерно печка, климатик, хладилник и т.н.
    Ако наистина са сменяли main board и е гаранционен телевизорът - на сервиз!
    Галваничен разделител съм почти сигурен, че няма. Входящия кабел е един, към него е свързан сплитер тройка, като от него тръгват три кабела за три телевизора.
    На другите два телевизора то нямам този проблем. Сигнала там е топ.
    Телевизора е в хола и друго няма включено в мрежата. Има климатик, но той в момента е изключен.
    Кухнята си е на отделни бушони.
    Всичко до преди 2 месеца беше наред, но изведнъж започнаха проблемите.
    Днес ме посъветваха да закача феритен пръстен на кабела на тока. Можело да помогне.
    Телевизора е извън гаранция и не ми се занимава със сервизи.
    Даже довечера ще разменя СОНИТО с някой друг телевизор в апартамента да видя ще има ли смущения.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Gena_bs, чети подробно кой какво пише. Един пише едно, друг друго и ги мешаш. На последния коментиращ stan4o12 никакъв ремонт не са му правили и нищо не са сменяли по ТВ. Сигналът му идва по коаксиален кабел. Дори не включен в ТВ, а в станция за измерване на техниците близо до ТВ отзад, при включване на ТВ сигналът намалява, а при изключване на ТВ - уредът показва, че се нормализира. Сякаш има излъчване от ТВ, което и дистанционно повлиява близкия кабел. Иначе и аз бих пробвал галваничен разделител. Доста ме съмнява и да има отделен токов кръг само за ТВ и да изключи другите работи, заради ТВ-то.
    На мен климатиците на охлаждане влият (поне единият) на субуфера при определени режими на работа. От токовете става нещо. Най-вероятно и при питащия.
    Човекът ме е изпреварил и е написал преди мен. Това с размяната на ТВ-тата е добра идея и може да даде информация.
    Този пост е редактиран от VanDan; 10-09-24 в 17:06.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

@VanDan,
    Чета, чета. И никъде не съм писал, че са му правили ремонт на TV.
    Един пише, друг го цитира, а ситуацията при него е различна. Резултат - пълна каша!
    Уред слагали, който да измерва излъчването - глупости! Най-много някакъв ВЧ нивоизмерител да са включили.
    Едва ли имат спектрален анализатор за CATV.

@stan4o12,
    Нещо правено ли е в жилището, блока, къщата, района в момента, когато се е проявил проблем? Каквото и да е - локално или глобално.
    Изкопи, включвания на нови абонати на енергото, местене на кабелни трасета и т.н.
    Firmware на ТВ да си Update-вал тогава? Драйвери и актуализации на софтуер за XR-55X93J | Sony BG
    VanDan одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз не разбирам, но и при мен като са идвали от местната кабеларка при проблеми, винаги включват кабела (било на дирека пред нас, било на влизането в жилището, било при съответното ТВ) в един уред и той мери разни работи по сигнала. Един път имаха време и техникът на молбата ми за ограмотяване ми даде някаква информация, но вече не помня подробности. Така и при него просто са наблюдавали, че "нивото" на сигнала в кабела при изключен ТВ е "добро" и се влошава, когато близко разположения ТВ се включи. И обратното. Не са мерили никакви излъчвания, а косвено си мислят, че е възможно да има нещо.
    Извинявам се ако се опитвам да обяснявам неща, които разбираш по-добре от мен.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Няма проблеми!
    Ето примерни уреди: TV Signal Strength Meters | Cable TV Signal Testers – GAOTek Inc. ; Catv Signal Level Meter - Equipo De Fibra Óptica - AliExpress
    Просто такива резки изменения в сигнала и проблеми винаги са причинени от пипане по някоя от мрежите. Или аварийна ситуация, примерно.
    Ако и на останалите изводи на splitter-а и другото захранване проблема е наличен, значи повредата е в телевизора, CAM+card, или нещо не се "разбират" помежду си.
    А най-големите поразии се получават, когато някой започне да пипа това, за което си няма и най-малка представа даже как работи.
    Горчив личен многогодишен опит!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 11-09-24 в 08:36.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Тази вечер пробвах различни варианти и открих, че проблема е в КАМ модула.
    Пускам канал 1 и като махна модула картината е кристал, като го поставя почва да сече. Размених КАМ модулите с този на другия ТВ и пак сече,, като го махна се оправя.
    Нямам идея къде е проблема?
    Дали е в КАМ модулите на А1 или е в СОНИТО?
    Дайте съвет, какво да правя и дали някой е имал същия проблем.
    Телевизора ли да сменям или оператора? :D

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Пробвай да ъпдейтнеш фирмуера на КАМ модула.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Пробвай да ъпдейтнеш фирмуера на КАМ модула.
    Как да го направя, че си нямам идея?

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

А сега прочети пак темата отначало и (или поста ми на предната стр. ) и виж как щеше да си спестиш всички тия драми... щот вече отдавна са ясни
    Gena_bs и Dedo1975 харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Вземи приемник ако имат и елиминираш картата. Да, с карта е по-лесно, но няма да има проблеми. Комбинацията карта на кабеларка и Сони май някой път създават проблеми.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Доколкото помня написаното от началото на тази тема, проблемът е или във FW на TV, или в самия CAM (hw / FW) на A1.
    FW update на CAM - мисля, че в сайта на A1 беше описано как става. Излиза съответно подменю в настройките на телевизора.
    Също така трябва внимателно да се изключва и включва модула, при изключен TV, за да не се повредят контактните пинове на слота.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

А аз доколкото си спомням "началото", освен от софта на Сони, на 1-2 им правиха ремонти в сервизи и им сменяха там споменатия майнборд.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

При някои се е оправил със fw update на TV:
    Solved: XR-55X90J AND cam module - Sony
    Finally, it's here: Firmware update version 6.5660
    It fixes the dreaded CAM pixelation problem and lots of other good stuff.
    I have just downloaded it on my XR-55A90J TV and it seems to be working perfectly

Актуалният fw е version 6.7546: Актуализация на фърмуера до v6.7546 | Sony BG

При други - със смяна на board:
    Solved: XR-55X90J AND cam module - Page 2 - Sony
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 11-09-24 в 10:18. Причина: я на

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Днес получих съобщение от А1 на което мога да напиша коментар за вчерашното им посещение.
    Написах това:
    Здравейте, вчера 10.09.24г. ни посетиха техници. Провериха кабелите, сплитерите и връзките. Смениха някой части, сигнала се оправи, но насичането на всички канали остана. Обясниха ми, че има някакви смущения по трасето. Вечерта си поиграх и аз и открих, че проблема идва от CAM модула на телевизора. Телевизора ми е чисто нов - SONY XR-50X92K 4K Ultra HD LED SMART TV, ANDROID TV. Мой познат техник ме посъветва да го включа на канал 1 и махна CAM модула. Преди да премахна модула картината насичаше, но след издърпването му стана кристална. След минута пак го поставих и отново насичаше. Премахнах го и пак се оправи. Убеден съм, че проблема е точно там. Има ли решение на проблема и моля за съвети и напътствия за отстраняването му.
    Като имам резултат ще пиша.

Междувременно ъпдейтнах софта на телевизора, но без резултат.
    Не открих подменю в настройките на телевизора за FW update на CAM.

18. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

FW ъпдейт на CAM при мен беше в менюто за цифрова телевизия. Преди да дадеш да търси канали имаше опции за CAM. Виж там.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. C735 Youtube 4К 60 насичане/придърпване в картината
    От brotzki във форум TCL телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 29-05-23, 20:15
  2. Sony Bravia KDL-32WD757 или Sony Bravia KDL-32WD759
    От asmil във форум Sony телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-18, 23:23
  3. Насичане на картината на Samsung UE 49KU6472
    От kingto във форум Samsung телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 31-10-16, 22:18
  4. Sony BRAVIA KDL-42W828B проблем с насичане на картината
    От marcador във форум Sony телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 31-07-14, 18:51
  5. Неприятно насичане на картината
    От Петър Младенов във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 30-01-14, 19:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе