Операторите предлагат и 65 инчови телевизори, все пак 75/77 инчовите са по-скъпи, докато по-малките размери 50, 55 и 65 са доста изгодни. При по-добър сигнал от операторите и падане на цените на 75, 77, 83 и 85 инчовите тв се очаква засилване на интереса на абонатите им към по-големите диагонали . Оптималният избор за гледане на кабелна и IPTV e 55 или 65 инча, а при голямо разстояние и добри оферти може да се купи 75 или 77 инчов тв..
За вас колко е оптималния размер тв за предлаганите от нашите оператори тв канали ?
Mini LED или ОЛЕД е по-подходящ за IPTV и кабелна телевизия ?
Вчера ми дойде ъпдейт на софтуера на TCL 50P7K, който внесе разлика в настройките по подразбиране в профил Movie - преди Contrast беше 90, сега вече е 100. Дефакто само изключих Motion Clarity, Color Temperature намалих от Warm 5 на Warm 2 и яркостта нагласих на подходяща стойност според осветеността на стаята, останалите настройки по подразбиране. Получи се прилична картина - сега тествах BTV HD и Nova HD/Nova News HD студийни предавания, NG Wild HD 1080i oт сателитния пакет на Vivacom и изглежда добре.
Този пост е редактиран от kompira; 30-11-25 в 10:26.
Здравейте група.
Oт около година и половина ползвам TCL 55C805 и като цяло съм доволен. (Беше изгодна покупка 1100 + 200лв застраховка за 5 години)
Сега се оглеждам за 75"-ова машина. Съответно рисърчвам TCL и реших, че 75C8K би отговаряло на качеството което търся. Обаче цената ме изненадвам 4450 лева????
https://www.technomarket.bg/televizo...e-tv-09230856#
Мисля си, че за тази цена би трябвало да има и други предложения и се спирам на Сони бравия 7
https://www.technomarket.bg/televizo...droid-09225112
Та какво ще ме посъветвате?
Няма ли да излезе, че SONY BRAVIA7 е по-добре от TCL-a, при това за по-малко пари?
При румънците 75C8K е с -25% и излиза към 3340лв... не виждам причина да се плащат на ТМ 1100лв отгоре
Ако ще е за толкова винаги бих предпочел Сони/Самсунг/Панасоник
На черният петък TCL 85C8K го купих на 3 100.00лв (от ЕМАГ)
Добра цена!
Явно е бил преди няколко дни на тази цена.
Вече е на цената от техномаркет:
https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...ref=fam#189-cm
Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-12-25 в 19:01.
Тя цената е същата, ама има -25% ваучер, добавяте нещо дребно готово.
Добре, това всички го знаем! Но това e ако се хвърлиш на сляпо и решиш, че трябва днес да си купиш ТВ. Но ако човек реши да изчака акциите и следи цените , TCL-а (65", да не говорим че в БГ няма 85" XR80) ще го ввземе за под 2000 сигурно! И тогава вече няма и база за сравнение със Сони. Защото някои може да живеете с принципа "кеф цена няма" , но повечето трезво мислещи хора търсят Цена - Качество!
Този пост е редактиран от brabusbg; 04-12-25 в 12:34.
След 11 дни чакане 55Q6C пристигна най-накрая от Flanco. На прима виста AIDA64 показва 2.5GB RAM. Процесорът е четири ядра по 1300МХц. Някъде бяха писали, че не може да се инсталира Skyshowtime - напротив, може. Но за сметка на това други приложения, които ги имам на андроид тв бокса, на гугъл тв не могат напр. Send files to tv.
Честито! Гаранцията от Фланко електронна ли е в профила или е на хартия?
Няма електронна гаранция в профила ми. След чат с оператор ми каза при проблем да се обърна към тях и да ме пренасочат към търговеца. Дадоха и линк към TCL където да го регистрирам. Иначе у дома не погледнах какви бумаги имаше в кашона. Възможно е там да има хартиена. Довечера ще проверя.