X915 - 75", 65" (will be available first in Europe in Q2 2020)
Key features:
8K Resolution
8k Upscaling
Quantum Dot Display Technology
Local Dimming Technology
IMAX Enhanced®
Onkyo Audio System
TCL AI-IN
8K Resolution
Far-field Voice Control
Latest Android OS
Full-screen Design
C815 - 75", 65", 55"(will be available first in Europe in Q2 2020)
Dolby Vision and Dolby Atmos
HDR 10+
Onkyo Audio System
TCL AI-IN
Far-field Voice Control
Latest Android OS
Full-Screen Design
C715 - 65", 55", 50"(will be available first in Europe in Q2 2020)
Dolby Vision and Dolby Atmos
HDR 10+
TCL AI-IN
Far-field Voice Control
Latest Android OS
Full-Screen Design
CES 2020 news: TCL TVs first to support THX certified Game mode
https://www.avforums.com/news/ces-20...ame-mode.17070
source:[avforums.com]
TCL will enable VRR on select 2019 TVs, launch first 8K TV in 2020
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1578391552
source:[flatpanelshd.com]
Подкрепям колега.
Особено на пазара в Европа, където марката не е толкова популярна колкото в САЩ, бъдещи купувачи ако са изправени пред избор за висок клас ТВ биха избрали популярните марки пред новото китайче. И ще са прави като се има на предвид досегашната разлика между Европейските и американски модели.
Не знам защо не им увира главата че в Европа потребителите които познават марката искаме еквивалента на R615/R625 на подобна цена като в САЩ. Ако тя е една идея по висока ( 1400 - 1800 лева за 55 инча ), мисля че всеки един би избрал Q60/70, XF9005, B8/B9.
Ето примерно модела им ЕР660 750-800 лева за 55 инча е чудесен, и въпреки това хората предпочитат за 100-на лева отгоре да вземат най-евтиния Самсунг, ЛГ, Панасоник или Сони.
TCL 65X10 review
https://www.homecinemamagazine.nl/20...ed-lcd-led-tv/
65X10:VA panel RGB-vertical stripe,mini LED (768 (24x32) zones-Full Array Local Dimming) backlight, Direct LED LCD, WCG (quantum dot enhancment film- QDEF), 100/120Hz με MCFI,(24x32) x 20=15.360 LEDs, Dolby Vision,HDR 10+, Dolby Atmos, Android tv P 9.0, Bluetooth (A2DP), DVB-T2 HD HEVC-H.265/C/S2, HDMI 3 x 2.0b,
source:[homecinemamagazine.nl]
Amazon slashed the price of this TCL 65-inch 4K by $400—and shoppers say it's the best TV you can buy right now
https://www.yahoo.com/lifestyle/tcl-65-inch-4k-tv-deal-231323162.html
Здравейте! Имам проблем със стриймването на съдържание от смартфона си директно на телевизора. Телевизора е 55EP660, а смартфона OnePlus 6T. Реално искам да гледам снимки и видео, заснети от смартфона, директно на телевизора. Рових из нета, за да видя, какви са възможностите за такъв тип стриймване. Най-често се препоръчва Google Photos приложението от смартфона. И, да, когато го отворя вкъщи, ми се появява бутончето за Chromecast и връзката се осъществява. Проблема е, че всичко работи ааадски бавно, видеотата забиват и качеството е отвратително. Тъй като съм настроил Google Photos да ми прави бекъп на изображенията и видеотата в режима за неограничен ъплоуд, качеството е намалено, защото файловете се компресират. Подозирам, че когато използвам Google Photos, той използва вече качените изображения/видео и това е причината за лошото качество. Идея си нямам, обаче, защо скоростта е нелепо бавна. Дори, когато пусна видеото на пауза от смартфона и премина на някое изображения, на телевизора му отнема "векове" да реагира и да спре самото видео и да премине на изображението. В последствие видях, че има и приложение от TCL /T-Cast/, подобно на приложението "Smart View" на Sumsung. През T-Cast можеш да ползваш смартфона си за дистанционно и да гледаш съдържание от телефона си на телевизора. Качеството не е компресирано, а такова, каквото би трябвало да е оригинално заснето. До тук добре. Да, обаче гледането на видео е невъзможно отново. Буферирането е през 4-5 секунди и е отвратително. Заснетите видео от телефона на 1080p и 60fps. Дори не говорим за 4К! Някой да има различен от моя опит? Съвети?
Колега, " Заснетите видео от телефона на 1080p и 60fps.". Опитай видео от телефона ти, заснето с 30fps и кажи как е!? За мен проблема е в тези 60fps.
Поръчах 55EP660 онлайн. Пристигна много добре опакован и без външни забележки по тв. Тествах го за изгорели пиксели - няма. Не съм маняк и картината ми харесва / за 720 лв. мисля, че е много добра/. Леко замазва на бързи сцени и ъгъла на виждане не е много голям. Не можах да използвам google assistant. Това са ми забележките. Поръчах го с идеята да го върна в срок, но май ще го оставя. При бъзикането се появи една икона,която стои постоянно.Не знам от къде да я премахна и не мога да намеря как да използвам USB флашката. Появява се при първоначално слагане, гледам от нея филми, но след това не мога да я намеря в менюто. Как да намеря флашката и как да премахна иконата?
Флашката излиза в "Медиен център", но се включва в долното USB. Остава да махна гадничката икона.
Ползвали ли сте DLNA конекция? Много е удобно да се гледат филми директно от хард диска на лаптоп/компютър без да има нужда от кабели и преносими памети. Имате ли успех? С какъв софтуер?
И аз имах подобни подозрения, но след последния тест - отпаднаха. Снимах клип на 1080p и 30fps, резултата е същия - клипа е не гледаем. Дори не съм пробвал да пусна нещо, заснето на 4К. Едва ли има смисъл.