Здравейте! Купих си TCL 55C735 от техномаркет. Струва ми се, че е ползван. Може и мострена бройка да е. Дали е възможно някак да разбера работните му часове?
Здравейте! Купих си TCL 55C735 от техномаркет. Струва ми се, че е ползван. Може и мострена бройка да е. Дали е възможно някак да разбера работните му часове?
По принцип няма много информация, успях да намеря само това видео, но дали ще стане при теб, нямам и идея :
Tutorial Cara Chek Life Time / Use Time TV TCL Android TV - YouTube
Трябва да влезеш в сървис менюто на ТВто от там може да видиш колко часа е работило, но не пипаш нищо друго.
Странен език говори тоя пич но от гуугъл преводача това което аз разбрах е че
TV Settings > Picture > Advanced > Brightness > Contrast
1) Влизаш в настройки на картината
2) Трябва да има опция за разширени настройки
3) Отиваш върху слайдера за корекция на " контраст "
4) Натискаш бутона на дистанционното за избор на цифри
5) Набираш 6425
6) Трябва да ти се появи скритото меню в ляво , от там в " Running Time "
Отново, този урок е за Android TV, a от това което видях, ти май си с Google TV. Може да има разлики в интерфейса.
Най лесно да провериш дали ТВ-то е използвано е да видиш дали аксесоарите и кашона са отваряни, дали всички транспортни фолиа са разлепени или махани. Виж също така отзад , дата на производство на телевизора, дори и да е ползван, ако е произведено преди месец, два, три, не е голям проблем, но е кофти да продават разопаковани артикули за нови... Трябваше да ти го намалят поне с 10-15%
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 19-12-22 в 12:00.
Много благодаря за отзивчивостта! До няколко дена ще кажа дали съм успял или не. Дори не знам Android TV ли е или Google. Сега започнах да се интересувам от тези неща, заради избора на телевизор. Не съм и очаквал, че се преинсталират, ръчни ъпдейти, firmware-и и т.н. Понеже имам малко опит със слагане на custom rom-ове на смртфони, та и тук работата на нещо такова ми прилича![]()
Googlе TV е, но реално не би трябвало да е по различно от стария Андроид ТВ, те са базирани на Андроид така и така. Колкото и да си прилича със смартфоните, толкова и се различават. ТВ-та са далеч по затворена ОС система така че custom rom-ове.. не е добра идея :D винаги препоръчам да се изчака официален ъпдейт на firmware, който да не се налага външно-ръчно да го инсталираш, защото съм чувал и виждал всякакви " кошмари " от които трудно се излиза след това, ако много се ровиш и пипаш там където не трябва.
За съжаление не успях да вляза в сервизното меню. Пробвах по 4-5 начина като въвеждах 9735, 6425, 1950 и т.н., но не става... Имам две дистанционни и с двете пробвах всички намерени методи, но без успех.
https://factory-reset.com/wiki/TCL_Service_Menu
Този пост е редактиран от brotzki; 03-06-23 в 19:23.
Как да видим наработеното време на телевизора ?
Влизаме в сервизното меню:
Меню - > Изображение - > Допълнителни Параметри - > Настройка яркост - > Спираме на Контраст
Набираме с голямото дистанционно 6425. Отваря се отделно SALE MENU, в което има параметър Running Time - пълното време на работа на ТВ от момента на първото включване.
Как да влезем в сервизното меню на телевизора с малкото дистанционно ?
Преминете в режим "ТВ" - появява се възможност да натискате цифри.
Настройки - изображение - доп. параметри - настройки яркост - контраст.
In the Picture setting/ Advanced/ Brightness menu, choose "Contrast" and at this point type:
Цифри на малкото дистанционно - https://forum.xda-developers.com/att...1-jpg.5254253/ натискате и се появяват цифри.
1950 - General Service Menu (Design Menu)
9735 or 6428 - Subsection Factory Menu
9705 - Subsection Service Menu
6405 - subsection Hotel Menu
6425 - Running Time..quick access to reset (Reset All and Reset Shop >).
Exit: Go back button