Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 11 от 91 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Toshiba LCD /Faq , обсъждане , мнения

Цитат Първоначално публикувано от mdcom
    Днеска ходих до ТМ в сити центъра (преди да ти прочета съобщението) - там един от продавачите ми каза, че ТМ не доставяли ако го нямат налично (тогава за каква доставка стажа дума - мже би от един магазин в друг?), и каза също че бил чул че Toshiba спрели пройзводството на тв и правели само матрици. Иначе 37'' не ме устройва никак - ще го гледам от 1,5 м макс 2, във дупка 90 см. широка.
    Продавачите няма как да ти помогнат с доставката на конкретен модел. Обади се в офиса.
    Аз лично се съмнявам да си направят усилието за този модел, но нищо не пречи да се пита.

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от mdcom
    Днеска ходих до ТМ в сити центъра (преди да ти прочета съобщението) - там един от продавачите ми каза, че ТМ не доставяли ако го нямат налично (тогава за каква доставка стажа дума - мже би от един магазин в друг?), и каза също че бил чул че Toshiba спрели пройзводството на тв и правели само матрици. Иначе 37'' не ме устройва никак - ще го гледам от 1,5 м макс 2, във дупка 90 см. широка.
    За това ти казах за Цариградско шосе. Този, който ти е казал ,че Тошиба са спряли да произвеждат телевизори, сигурно работи на щанда за козметика , панели те не правят и ползват на други производители .За това пък правят едни от най-добрите процесори ,които сума марки изполват. Това е в момента положението за догодина ще видим
    PS. Широчината на 37XV635D е 902мм

4. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Здравейте отново. Всичко хубаво има край... В продължение на еуфориата ми от 6-та страница искам да кажа, че от няколко дни ми се загубиха част от цифровите канали( повечето станали кодирани и трябва да си купиш карта) и реших да ги потърся отново...Но яко сглупих...ТВ-то не намери нищо! и пак и пак и пак нищо на всякакви настойки и държави. След това му дадох пълно а не бързо търсене и намери 160 канала, но нищо не се вижда. Купих си ЦАМ модул и карта, но пак нищо. Картата е поставена правилно, защото от опциите се вижда номера на модула и картата...
    Сложих картата в цифровизирания приемник и той отключи НБО и др. заключени. Да не би картата да е активирана само към мак адреса на мсат приемника и да не разпознава САМ модула?
    Или аз грешно расъждавам. Моля за помощ.

пп. Сега ходих до техномаркет и там сложихме модула в др. тошиба и работи. Променили са модулирането от МСат и продавача каза на пълно търсене страна Холандия или Финландия не се сещам. То само една от двете я има на Тошибата, така, че не мога да сбъркам. Ще докладвам утре дали става.

5. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте.Бях тръгнал за Toshiba 32A635 или LG 32LH2000 на цена 779 лв., но видях Toshiba 37R3500PG на цена 849 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033247
    Обаче е миналогодишен модел.Според мене е в пъти по-добра-бялото си е бяло а не е синьо, плюс това е 100 херца.Мнения?

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от maya99
    Здравейте.Бях тръгнал за Toshiba 32A635 или LG 32LH2000 на цена 779 лв., но видях Toshiba 37R3500PG на цена 849 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033247
    Обаче е миналогодишен модел.Според мене е в пъти по-добра-бялото си е бяло а не е синьо, плюс това е 100 херца.Мнения?
    Май е по миналогодишен ,възможно е да е само мострата работила 1-2 години. Вярно ,100хц и 5" по-голям ,но няма цифрови тунери или поне кабелен сигурно липсва ,контраста е никакъв .Все пак ако ти кажат, че имат запечатка и при директно сравнение ти харесва повече ,изборът е твой.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

dwd добре дошъл по мъките колега , само германия и други има на цифачката , ни една скандинавска страна , и май май и при теб нещата отиват като при мен

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от mirix
    dwd добре дошъл по мъките колега , само германия и други има на цифачката , ни една скандинавска страна , и май май и при теб нещата отиват като при мен
    @mirix,
    сподели какъв е твят проблем, защото аз съм с Панасоник, но също имам проблеми с DVB-C тунера

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от dwd
    Здравейте отново. Всичко хубаво има край... В продължение на еуфориата ми от 6-та страница искам да кажа, че от няколко дни ми се загубиха част от цифровите канали( повечето станали кодирани и трябва да си купиш карта) и реших да ги потърся отново...Но яко сглупих...ТВ-то не намери нищо! и пак и пак и пак нищо на всякакви настойки и държави. След това му дадох пълно а не бързо търсене и намери 160 канала, но нищо не се вижда. Купих си ЦАМ модул и карта, но пак нищо. Картата е поставена правилно, защото от опциите се вижда номера на модула и картата...
    Сложих картата в цифровизирания приемник и той отключи НБО и др. заключени. Да не би картата да е активирана само към мак адреса на мсат приемника и да не разпознава САМ модула?
    Или аз грешно расъждавам. Моля за помощ.

пп. Сега ходих до техномаркет и там сложихме модула в др. тошиба и работи. Променили са модулирането от МСат и продавача каза на пълно търсене страна Холандия или Финландия не се сещам. То само една от двете я има на Тошибата, така, че не мога да сбъркам. Ще докладвам утре дали става.
    Не каза за кой модел се отнася,все пак от опит.На "пълно автоматично сканиране" хваща 160 но ти не ги виждаш , но можеш да видиш ,началните честотите на пакетите . Влизаш в менюто от там в "системна информация" там ще се покажат честотите на пакетите на каналите,които неясно защо не са запаметени пълноценно,записваш си ги на един лист , отиваш на "ръчно сканиране" и почваш една по една да въвеждаш честотите .Втори вариант на Германия пускаш "пълно сканиране" , но трябва да попълниш начална честота ,модулация, скорост,данните трябва да ги вземеш от доставчика. Дано стане при мен се получава.

PS.Сега видях ,че си с 32AV635 описаното по-горе е пробвано с 42XV635 на "пълно автоматично" сканиране след 3 1/2 часа, при един приятел се получи точно твоя проблем ,който го решихме с първият вариант с "ръчна" добавка.

11. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Не каза за кой модел се отнася,все пак от опит.На "пълно автоматично сканиране" хваща 160 но ти не ги виждаш , но можеш да видиш ,началните честотите на пакетите . Влизаш в менюто от там в "системна информация" там ще се покажат честотите на пакетите на каналите,които неясно защо не са запаметени пълноценно,записваш си ги на един лист , отиваш на "ръчно сканиране" и почваш една по една да въвеждаш честотите .Втори вариант на Германия пускаш "пълно сканиране" , но трябва да попълниш начална честота ,модулация, скорост,данните трябва да ги вземеш от доставчика. Дано стане при мен се получава.

PS.Сега видях ,че си с 32AV635 описаното по-горе е пробвано с 42XV635 на "пълно автоматично" сканиране след 3 1/2 часа, при един приятел се получи точно твоя проблем ,който го решихме с първият вариант с "ръчна" добавка.
    Не става. Една по една не сме пробвали , но от доставчика са взети честотите и намира само 8 канала. Пратиха е-мейл до Полша, а от там нов софтуер. Уж го сложихме на Тв-то и пак скан и пак нищо. Утре си вземам с доплащане Панасоник 32S10E. Ако някой смята избора ми за добър да ме подкрепи, че повече ядове не искам. Утре го вземам в 11.00
    Лека вечер

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

dwd ,колегата mirix имаше подобни проблеми ,ама от самото начало . При теб интерестното е ,че един път всичко си хванал и то на бързо сканиране ,което тогава ни учуди , а сега не става. Идеята за ръчно ,честота по честота дойде от кабеларите ,те винаги настройват техните тунери така ,казват,че на "автоматично" все нещо не става. Все пак опитай и така . От началната през 8Мхц. ако не виждаш пакетите. Панасоника е добър избор .
    PS. Ако сигнала междувременно е отслабнал, се получават точно такива неразбории ,хваща едни с по-силно ниво и пропуска по -слабото или нищо не хваща .

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

gadinoid аз някъде си бях описал проблематиките , но смалко нарушение на правилата ще ти ги опиша на бързо.
    1. Търсенето отнема между 3 и 4 часа голям недостатък
    2. при сканиране намира каналите изписва имената им но после изкарва надпис слаб или липсващ сигнал
    3. смених кабелния оператор , хвана каналите и след време изчезват пакети като се претърсят на ново по честота излизат , НО изчезват програмите на друга честота защото им с есменя QAM . и ако единия пакет е на 64 QAM друг на 256 дърво.
    Генерално смених проблема като взех SAMSUNG LE 32B450 , да не лъжа не ми е по душа , тошибата като картина , разширени менюта много по ми допада , но ми писна всяка сутрин вечер все ръчни сканирвания научих кои честоти кои канали....
    от както взех самсунга не съм с езанимавал с глупости и предимство е че за 20 мин сканирва цифровите и аналогови канали.
    4. Лично присъствах в техномаркета за същата проблематика с една тошиба 42" само че там не 3-4 часа а към 3 часа сканирването.
    Лично мое мнение че тошибите генерално имат софтуерен проблем с тунера иначе хардуерно тунерчето е шестак
    намираше ми 97 канала с 1 липсващ пакет на 106 МХц. защото не може да търси под 113 МХц. Самсунга хвана 93 програми . но на ръчно като пуснах на 106 МХц и хвана още 11 канала.

PS. от към картина , звук ъгъл на гледане и разпъване на 4:3 формат тошибата е с пъти по добра , които ще гледа аналогова и да си ръчка от компютъра няма да сбърка д го вземе.
    недосататък DVB-C тунера и при включване и изаключване прещракват някакви реленца

Самсунга и цветовете и звука му са изкуствени . С дълги настройки на цветове подсветки долу горе докарах реалистични цветове , а на звуха ако му включиш SRS Trusurround Слави Трифонов звучи като Славка Калчева , иначе тунерчето му е 6 за 20 мин сканира диапазоните на аналоговия и цифровия сигнал. Като недостатък за мен е че не отделя цифрови канали и радиота , а след тях нарежда и аналоговите

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Колега mirix,ние с теб по едно време ги сънувахме тези тунери. Все пак да обобщим: при мен на Германия "пълно сканиране" ,но с въведени ,начална честота,модулация,скорост, а не "автоматично" ,хвана всички ТВ и Радио програми цифрови и аналогови за около 35мин. -Кейбълтел-София. Пропусна само двете HD поради друга модулация ,като при "ръчно" добави и тях. На същият модел при мой приятел на Евроком-София при "пълно" сканиране и "автоматично" навсякъде, хвана всички канали, но не ги показа не само като картина ,но и като пълна информация -три часа и половина отне.Тогава ръчно добавихме честотите пакет по пакет и всичко се отвори и оправи . Когато сканирах сигнала ми беше "среден" от известно време винаги е "слаб" , даже насича понякога, сега ако сканирам сигурно нищо няма да хване.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

nkd при мен сигнала е добър свети зелено , за среден мисля че беше оранжево. на системна информация колко децибела е сигнала значи над 30 dB не трябва да има проблем а ако е по слеб да си огледа елементите (сплитерите). 3 часа е на автоматичноначална честота 113 Мхз по подразбиране и крайна 710 Мхц. !!!Ако знаеш на кои честоти са пакетите на ръчно става за 10 мин!!! , но ако не знаещ искаш не искаш пускаш автоматично . Друго което ми направи впечатление е че при автоматично и ръчно сканиране подрежда кналите по различен начин , незнайно как. При мен изчезваха каналите изкарваше черен екран и така седи като пусна на ръчно сканиране да кажем на 153 Мхц на 256 QAM се се появяват а изчезват на 706 Мхц , 64 QAM . След това пускам 706 Мхц на 64 QAM и от 153 Мхц половината канали минават на 64 а другите си остават на 256 QAM общо взето е това

17. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Така при мен всичко се оправи и не се наложи да сменям телевизора с друг. Надявам се, като се прибера в къщи да работи. Проблема явно се реши, като флашнаха софтуера и после на пълно сканиране и на сутринта, като са отишли 160 канала и всичко е ок. Иначе на бързо сканиране 0 канала. Снощи видях и как става смяната на софта. Не знам реално дали ако дам пълно сканиране у дома ще намери каналите или пак ще се бъгне, но няма и да проверя .

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от dwd
    Така при мен всичко се оправи и не се наложи да сменям телевизора с друг. Надявам се, като се прибера в къщи да работи. Проблема явно се реши, като флашнаха софтуера и после на пълно сканиране и на сутринта, като са отишли 160 канала и всичко е ок. Иначе на бързо сканиране 0 канала. Снощи видях и как става смяната на софта. Не знам реално дали ако дам пълно сканиране у дома ще намери каналите или пак ще се бъгне, но няма и да проверя .
    В крайна сметка проблема в софтуера ли беше или нещо друго ,това изясни ли се еднозначно ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 91 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе