Честита ти е-IPS матрица. Да си гледаш телевизора със здраве!Първоначално публикувано от Kasap
Честита ти е-IPS матрица. Да си гледаш телевизора със здраве!Първоначално публикувано от Kasap
Честито KasapПървоначално публикувано от Kasap
Тази година 32" другата ти пожелавам 52"
![]()
Благодаря за пожелнието, но и този ми идва голям за спалня.Впечатленията, значително се подобриха след като видях и HD-то. А като ползвах опита на колегите от форума за настройките на картината, смея да твърдя, че нямам какво повече да искам от телевизор в този ценови диапазон. Единствено за матрицата изпитвах известно колебание - дали е правилния избор, но отново се доверих на мнението, че не особенно важно каква е, и е по-добре да взема "запечатка".
Здравейте. И аз четох, мислих и се спрях на този модел TOSHIBA 32AV635. Доколкото разбрах има и USB. Може ли да се плейват филми през него? Разбрах от предния пост че собственника е доволен от избора си - да му е честито. Бих искал да попитам все пак с коя матрица е по добре да купя и как да я разпозная? За този размер 32" разбрах че няма голямо значение дали е Full HD или HD Ready, така ли е - ще се гледа от 2 м. растояние? Ще се гледа предимно кабелна цифрова телевизия. Може някъде да има отговор на въпроса ми в темите но се обърках тотално от търсене и четене. Благодаря предварително за споделеното мнение.
AV серията не плейва филми през USB. При 32" ако не се гледа много отблизо трудно се вижда разлика между Full HD1920х1080 и HD Ready1366х768 .
Привет на всички
Настройки на Toishiba 40LV685D. Стандарт D65. Софтуер - "ColorimetreHCFR". Хардуер - колориметър Xrite Eye-One Display2.
Настройки в потребителското меню, които са важни или са били променени за да се достигне стандарта:
Picture Mode: "Movie"
Color: 0
Brightness: -9
Contrast: 80
Backlight: 10 - 50 (Зависи от осветеността на помещението. Ако не ви се занимава - може да се използва Active backlight control: ON при Backlight: 50)
Advanced picture settings
Static Gamma: +9
Настройки на баланса на сивото:
Color temperature: 2
Red offset: -2;
Green offset: 0;
Blue offset: 0;
Red gain: +6;
Green gain: 0;
Blue gain: +4
Настройки на на основните и вторичните цветове (Base color adjustments):
3D color management: ON;
Color: Hue, Saturation, Brightness
Red: 0, +2, 0;
Green: -10, -7, 0;
Blue: +10, +3, 0;
Yellow: -1, -1, 0;
Magenta: -5, +3, 0;
Cyan: -3, +3, 0
Други настройки:
Auto brightness: OFF;
Resolution+: ON (Level: 3) за гледане на телевизия, OFF за HDMI.
Noise reduction: LOW(за телевизия), OFF за HDMI.
По-долу са диаграмите (след калибриране) за цветната температура (баланса на сивото), RGB, DeltaE, Gamma и CIE диаграмата за главните и вторичните цветове (спрямо REC 709).
P.S.: За този модел настройките зависят от входа, т.е. ако се настрои HDMI1, то това няма да се отрази на другите цифрови или аналогови входове. Включително и "TV". Тоест, тези настройки трябва да се приложат на всеки отделен вход.
Нормално ли е когато включвам и изключвам Resolution+ на 32av635 да не се забелязва никаква разлика в картината? Картината е разпъната. И по принцип как се ползва тази опция?
Благодаря.
В момента е ON - Level 5
И аз не забелязах особенна разлика, но предполагам че има - във всички ревюта, които изчетох из нета, си бяха изтъркали буквите от клавиатурата, за да хвалят въпросната функция.
Трудно ще забележиш Resolution+ на 32" - виж на 42 или 46 се откроява веднага.
Ясно, значи работи.(най-вероятно)
Иначе колегата горе е прав. Навсякъде се счупват да я хвалят тази екстра.
Благодаря.
Здравейте
Реших и аз да си купя ТВ но с малко пари голям дисплей и взех TOSHIBA 42X3031http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034594.Знам че е доста стар модел но на Булсат картината е чудесна,доволен съм.
Ако някой знае някакви особенности по настройката и експлоатацията на това тв моля да ги сподели.![]()
Честито. Да го ползваш със здраве.
За настройки не мога да ти помогна. Просто си цъкаш, докато не ти допадне.
Toshiba aims for living room domination with StorE TV media set-top box
http://www.engadget.com/2010/02/10/t...-tv-media-set/
От два дена съм с това LCD : Toshiba 37RV635D
Гледам, че няма никакви мнения за него и моля по-запознатите да кажат нещо за модела.
Предварително Ви Благодаря
Ти кажи, ти имаш впечатления от него.Първоначално публикувано от purkinie