-
Re:Toshiba LCD /Faq , обсъждане , мнения
Пробвах всякакви режими но цветовете си остават зле при всички положения .Виждам че има голямо разнообразие от настройки но без калориметър най-много да се влошат нещата.Впечатление ми правят неравномерната подсветка и ограничения зрителен ъгъл.Може би трябва да го върна и да си взема Samsung C650.Преди държах да е с PVA матрица но сега вече не ми пука каква е просто искам да се отърва от Toshibata
-
Ти да не мислиш, че при Самсунг без настройки ще е добра картината?
Прецизни настройки стават само с уред и това важи за всеки модел. Даже колкото по-добър толкова е по-задължително.
Пусни телевизора в режим Кино и трябва да си много близо.
-
Аз си взех преди 5 дни 32XV733 и съм много доволен!
На цифрова кабелна образа ме задоволява напълно!Относно цветовете,май имаше някакви дискове за настройка но всеки сам трябва наистина да експериментира!Сега се колебая какъв мултимедиен плеър да избера!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от trax
Пробвах всякакви режими но цветовете си остават зле при всички положения .Виждам че има голямо разнообразие от настройки но без калориметър най-много да се влошат нещата.Впечатление ми правят неравномерната подсветка и ограничения зрителен ъгъл.Може би трябва да го върна и да си взема Samsung C650.Преди държах да е с PVA матрица но сега вече не ми пука каква е просто искам да се отърва от Toshibata
Така и не разбрах за кой модел става въпрос и какъв сигнал гледаш. Ако действително е както казваш може просто да е дефектна бройка ,защото Тошиба имат отлична картина и поне от това което съм гледал подсветката си е много равномерна. На мен цветовете на S-IPS ми харесват повече от PVA .
-
Става дума за 46XV733.На черен екран съвсем ясно се виждат светлите петна в горните ъгли.
-
Цитат:
Става дума за 46XV733.На черен екран съвсем ясно се виждат светлите петна в горните ъгли.
Качи една снимка за да се види неравномерната подсветка .
-
Цитат:
Провери ли точно с каква матрица е ? Само да кажа, че при Самсунг може да попаднеш и на MVA с още по-слаб ъгъл .
-
В момента съм на работа и няма как да пратя снимка.На стикера има буквата "К" значи би трябвало да е с S-PVA.Когата се прибера ще погледна под лупа.
-
trax, минах през един два ТМ и погледнах специално 46С650 и 55С650 и на двата на стикера пишеше АА 01 , което значи матрица AUO . Също така обстойно пак разгледах 40XV733G ,такава имаше, ами картината си беше много добра ,цветовете също ,подсветката на толкова светло не можах да я преценя.
-
Information for Owners of Toshiba LCD TVs (models below)
As part of Toshiba's continuous quality control, we have established the following facts, which the concerns listed below LCD TV. Under certain circumstances, these models show the following appearance:
If the television continuously using the HDMI port can occur in rare cases, a distorted sound or an echo sound. This symptom may appear when the TV is a long time without a break at one of the HDMI entrance. A change in the connected input source or a power off and back on the TV fixes the appearance temporarily.
Affected models:
Size: Series: Model:
32/37/42 AV 636D 623D, 625D, 633D, 635D, 636D
32/40 LV 665D, 675D, 685d
32/37/42 RV 623D, 625D, 626D, 633D, 635D, 636D
32/37/42/46 XV 622D, 625D, 632D, 635D, 636D
37/42/47/55 ZV 625D, 635D
46/55 SV 675D, 685d
Източник
-
В какъв срок мога да върна Toshibaта и да взема друг?
-
Цитат:
В какъв срок мога да върна Toshibaта и да взема друг?
По правило е първите 3 дни ,но според мен може и първата седмица. Отиди при управителя в магазина и говори с него за смяната.
-
Не съм много сигурен , но май беше 7 работни дни от датата на покупка !
-
Взех го на 16.05 от ТМ Русе .Ще отида да пробвам.Дано управителя да излезе разбран човек
-
Цитат:
Взех го на 16.05 от ТМ Русе .Ще отида да пробвам.Дано управителя да излезе разбран човек
Това зависи от управителя на магазина, едни казват 3 дни други седмица, някои и на месец са съгласни. Още повече, че върви реклама на ТМ ,че ако стоката не ти хареса можеш да я върнеш. Обаче пак ти казвам ,ако в твоя случай не се касае за дефектна бройка, не виждам какъв модел ТВ ще намериш толкова по-добър и то пак с такъв тип матрица *VA . Тошиба и тази година имат една от най-добрите картини и то на SD сигнал.Освен това толкова настройки ,които да са в нормалното меню рядко има. Имай пред вид , че има отвратителни кабелни и то на цифрова и при размер 46" нещата наистина изглеждат зле. Пробвай отново в магазина да сравниш с новоизбрания модел. Успех!