-
Re:Toshiba LCD /Faq , обсъждане , мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от Malchev
Аз имам питане за модела VL 733 добър ли е според вас и заслужава ли си парите в ТМ е за около 1900 лева.Гледам има доста екстри имай ще го взема.
Да-въпреки че аз бих заложил на XV733 . VL 733 е Edge Led
Цитат:
Първоначално публикувано от sviden
какво ще кажете за 40XF350PG и подобните?
има много тънка рамка което ми харесва, иначе съм спрял на 40xv733 обаче са с 5 см кант като пвц джам...
40XF350PG беше един от топ моделите им преди 2 години /модел 2008г е/ имай в предвид че нява DVB-C тунер
-
Цитат:
Първоначално публикувано от sviden
бе то лек има, облеч/пи с плат или намажи с паста за зъби и потъркай (;-)
Да - така може да матираш рамката.
Другият вариант е да я облепиш със самозалепващо фолио - предлагат се различни рацветки по магазините.
-
Флашването на фирмуера дали нулира часовете работа на Тв-то? Специално за XV635D питам, но предполагам се отнася за всички.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от avelion
Флашването на фирмуера дали нулира часовете работа на Тв-то? Специално за XV635D питам, но предполагам се отнася за всички.
Фърмуера неможе да нулира часовете работа на Тв-то. Важи за всички марки и модели.
-
hristoslav2@ мерси за инфото.
Всъщност съм в процес на издирване на още една бройка 42XV635D.Почти всичко е изчерпано, като тук там се намират мостри.Късния след обяд ходих до ТМ на бул. Вазов, да видя тяхната мостра. 1700 часа работа, пиксел цъфнал и за капак имаше и забележки по външния вид. Съответно дадоха стандарта отстъпка 5%, но им пожелах лека работа.
Търсенето продължава!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от avelion
hristoslav2@ мерси за инфото.
Всъщност съм в процес на издирване на още една бройка 42XV635D.Почти всичко е изчерпано, като тук там се намират мостри.Късния след обяд ходих до ТМ на бул. Вазов, да видя тяхната мостра. 1700 часа работа, пиксел цъфнал и за капак имаше и забележки по външния вид. Съответно дадоха стандарта отстъпка 5%, но им пожелах лека работа.
Търсенето продължава!
А защо ти трябва непремено още един 42XV635D ?? Освен мостри друго няма да намериш.
-
-
Software; Version is 2.1.73.1
http://www.megaupload.com/?d=JEP9T9OE
Model: **RV6*5D, **LV6*5D, **AV63*D, **RV63*D,
**XV6**D, **ZV6**D
Note; ** and * are corresponding to the model variation.
Symptom: Abnormal Echo sounds with HDMI connection viewing
Corrective action:
For **RV6*5D, **LV6*5D, **AV63*D and **RV63*D series are just Software upgrading.
For **XV6**D and **ZV6**D series is blow.
Replace main board with new one congaing X-Tal part and then, Software updating.
Refer to updating software detail described below.
Required part:
Main PC Board; Part # is 75016930 , 75016195.
В сериите XV, ZV и SL проблема не се решава само с фърмуера ...а се подменя и част от електрониката ...
Хайде -собствениците на Toshiba - имате да черпите :Drinks:
http://www.toshiba-om.net/firmware_h...nguage=Deutsch
-
Здравейте. Дали някой може да помогне? От два дена съм с Тошиба 46XV733G и проблема ми е че при свързване с РС-то компа не разпознава че има включен втори дисплей. Връзката е DVI-HDMI . Преди бях със Самсунг и нямяше проблеми.В ръководството пише че е съвместим с Windows7 но мисля че това е за LAN входовете. Аз съм с ХР и вградена видеокарта GEforce6100. Инсталирах и последните драйвери но пак нищо. Ако въпросът ми не е за тук моля помогнете къде да попитам.Благодаря предварително.
-
loganda, аз съм с 40XV733, но проблем с връзката към РС-то нямам. Ако не е повреден HDMI входа на ТВ-то и кабела е ОК, пробвай следното:
1. При изключени ТВ и РС включваш кабела.
2. Първо включваш ТВ, после РС.
3. От дистанционното избираш на кой HDMI порт ти е закачен кабела.
Ако дори след като зареди WIN-а пак няма картина, закачи към РС-то монитор и виж настройките на видео картата.
Щом ползваш DVI port, значи имаш и D-Sub, именно на втория закачи монитор.
Към останалите фенове на Тошиба, много съм доволен от 40XV733 и го препоръчвам на всички, които искат ТВ за филми от РС или плеяр.
За телевизия SD не е добре, но аз и не съм виждал 40" LCD под 2300 с добра обработка на такъв сигнал.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от pemast
Към останалите фенове на Тошиба, много съм доволен от 40XV733 и го препоръчвам на всички, които искат ТВ за филми от РС или плеяр.
За телевизия SD не е добре, но аз и не съм виждал 40" LCD под 2300 с добра обработка на такъв сигнал.
Честито!!! На каква точно телевизия гледаш , аналогова ,цифрова и на кой оператор ?
-
Здравейте,
От около седмица имам Toshiba 37XV733G и забелязвам, че от време на време се чува едно дрънчене.. като на ламарина от високоговорителите. При определени звуци е.. макар че не мога да определя точно кои. Гледам само DVB-T сигнал засега, друго не съм пробвал. Като се заслушам при телевизора май го има през повечето време го има. Не мога да определя дали са някакви вибрации наоколо.. дали DVB-T антената, която е активна може да има значение.. трябва тестове.
Някой наблюдавал ли е подобно нещо при други Тошиби?
-
nkd, благодаря, на Булсатком съм, но с техния приемник дори и на плазма не е кой знае какво качеството. Предполагам, че с Dreambox нещата ще се пооправят, но не очаквам чудеса, защото имам наблюдения на Sony 40EX... /забравих точния модел около 1600 лв/ със подобна на моята матрица и не е кой знае какво качеството. Ще чакам HD-каналите да станат повечко и се хвърлям натам :yahoo:
-
Явно имаш завишени очаквания изобщо към SD . Действително сигнала на Булсатком е посредсвен и не е с качеството на Близоо примерно, но има и далеч по-лоши цифрови и ако гледаш на тях сериозно можеш да се объркаш относно изборът си и покупката. Все пак като критерий за SD обработката може да ти бъде материал от DVD или от PC с такава резолюция. Включи Resolution+ на 2-3 , пробвай и с режима Auto View .
PS. Пробвай с друг по-качествен СКАРТ кабел .