Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 48 от 91 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Мисля, че може от менюто да се наглася. Има една опция автоформат на картината - вкл.-изкл. Поне при моя 40XV733G го има.
    След като си поиграх с настройките съм доста доволен от SD картината. От РС-то още не съм доизкусурил някои настройки и си правя експерименти от време на време. На картинката отгоре виждам всичко вече, само на хоризонталния ред стигам до 8-16 при настройки, които считам горе-долу за приемливи. И другото, което забелязах, е че при гледане малко отстрани или отгоре въобще не ми чернее толкова и виждам всичко много ясно. Само директно отпред при някои сцени лееееко ми тъмнее.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Resolution+ трябва да ти се появи във Advance Picture Settings.
    Имай предвид, че е активно на определен тип сигнал.
    Не прекалявай с него като корекция, от един момент започва да влошава образа.

За телетекста потърси из менюто. Такова чудо не съм ползвал от години.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте,
    някой да е намерил решение за preview channel за Toshiba **AV635. Незнам още за TOSHIBA **AV733G дали има същият проблем, защото още не съм го разопаковал.
    Успех!

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

besny,това е проблем на дистанционното не на ТВ-то , Всяко ДУ на Тошиба даже и от CRT, което има този бутон става. Мисля ,че в само в WL/ може би и VL/ има тази опция на ДУ , да ги пита човек кво им пречи да слагат тази много полезна функция.
    min64, по въпроса за режимите , влизаш меню-"предпочитания" и включваш "разтегля 4:3" и "автом. Формат" и когато си на 4:3 автоматично отива на режим "Свръх жив", който е компромис на леко рязане отгоре/отдолу и разпъване в страни , а когато канала излъчва кодировка за 16:9 отива на "Широк екран"/16:9/
    На Pro-BG и Ring-BG при Близууууу автоматично ми отива на 16:9 пуснали са такава "позивна" от скоро.

6. Тук е от
    Jan 2009

Да попитам по принцип като е изгасен телевизора как е по-добре - само от дистанционното да се изключва или е по-добре и от тока да е изключен ?

7. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    besny,това е проблем на дистанционното не на ТВ-то , Всяко ДУ на Тошиба даже и от CRT, което има този бутон става. Мисля ,че в само в WL/ може би и VL/ има тази опция на ДУ , да ги пита човек кво им пречи да слагат тази много полезна функция.
    Здравей,
    Напълно те подкрепям, защото съм свикнал с тази опция и често я използвам, но щом я няма ще трябва да се примиря. Мислех си за универсално дистанционно да тествах, но се отказах, защото явно го няма като функция.
    crazyfrog Лично, аз го изключвам от контакта, само когато ще отсъствам повече от 3-4 дни, като махам и всичко периферни устройства - антена, лан, USB etc. Според мен се губи смисъла на дистанционното, след като искаш да го ползваш трябва да отидеш до него за да го включиш. Сложил съм защити от пренапрежение, на антената и на Лан кабела. Правя каквото трябва пък да става каквото ще
    Успех!

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

besny,aз исках да кажа , че много вероятно самия телевизор да подържа тази функция ,а самото дистанционно е лишено от такъв бутон, поне при мен е така . При Тошиба ДУ са съвместими и с модел на ДУ с този бутон ще подкара тази функция и при твойто ТВ , разбира се ако самия модел ТВ не е скопен , ама не вярвам. Това важи и за универсално ДУ , ако има такава опция ще стане. Намери от някъде ДУ за проба . Модела ДУ който има тази функция е СТ 90345 и с него окомплектоват VL,WL
    http://www.toshiba-om.net/LCD/PDF/Ge...046-German.pdf

10. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравей,
    ще го пробвам и ще пиша дали е от дистанционното или самият телевизор не го поддържа. Има и една AV733 под ръка, но като гледам е същият модел дистанционно. Мерси за компетентния отговор
    Успех!

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Да им се чудиш на инженерите на Тошиба ,като качество на изработка и сила на натиск си е идеално /сравнявам с ЛГ и Самсунг -на ЛГ бутоните са им прекалено леки , а при Самсунг точно обратното -изискват стабилно натискане/ ,но като ергономия никакви ги няма -може ли да сложиш бутона за менюто заврян на предпоследния ред с еднакви размери между тия за телетекста /той и за преминаване на ТВ е там/ .И при наличието на цифров тунер с 1000 канала ,да не сложиш бутон за избиране на предходния гледан !!!!?!

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Какво има да се чудиш. И при Панасоник е така. При всички модели до 2009 г. липсва такъв бутон на ДУ.
    От 2010 г. обаче май се усетиха и започнаха да го поставят.

13. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

За момента от WL 743 G серията на TOSHIBA намирам само в 46'',дано пуснат и 40'',въпросът е реални ли са тези 200Hz и как е картината на SD сигнал?

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Има го ето
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40wl753g
    200хц. са от сканиране на посдсветката, колегата adtomov, който има такъв 55", сподели че дават невероятно плавни движения. Тошиба по принцип има много добра обработка на SD , а тук става дума все пак и за висок клас.

16. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

Не,не, това е 743,който е с DVB-S2 тунер,за него става въпрос

http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46wl743g

също ме интересуваше дали панела е матов

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Панела със сигурност е гланцов . Взимай 46" още по-добре , а и разликата в цената от 40WL753 G не е голяма и като отчетем и DVB-S2 тунера направо си е сделка.

18. Тук е от
    Sep 2010

Каква е разликата между 40SL733G и 40SL733R? В момента в техномаркета предлагат 40SL733R.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 91 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе