Здравейте.
Преди седмица си купих тошиба 40XV733R от TM.
Имам няколко проблема и ще е чудесно ако някой ми помогне.
Като начало и най важно, звука ми изпреварва картината. Колкото по-качествен е сигнала толкова по-голямо е разминаването.
На аналоговата телевизия е едва забележимо, на цифрова също, но като свържа домашния компютър с тошибата и пусна 1080p се чувства осезаемо разминаване на звука който изпреварва картината. Връзката е DVI-HDMI, звука с стереожак-чинч до уредбата, компютъра е достатъчно силен C2D E6400 2,13ghz@3400mhz OC, Gforce 8600gts ddr3,4gb ram ddr3. С доста по-сериозни приложения нямам проблем.
Пробвах връзка и с лаптопа HDMI-HDMI, пак същото, звука изпреварва картината.
Смених 3-4 кабела файда няма.
А пък за Blue Ray да не ви разправям...пуснах си един концерт, ако на .mkv картината закъсняева с секунда, при blue ray с 2сек.
Качеството на картината е супер, свука също, само дето не са в синхрон. По отделно един и същи филм на компа и лаптопа си вървят чудесни и в синхрон, пусна ли на тв-то всичко отива по дяволите!
Мисля че не е от настройките не е реално и телевизията от тунерите и от пц-то да разминава звук, мисля че е не е наред тв-то.
Другия проблем, така да го наречем, тези 100 херца (active vision M100) че имам чувството че и на включено и изключено си е все тая.
Когато гледам цифрова или сигнал от компютъра, като натиснеш бутона i+ изкарва инфо, жинаги си е 50hz. Буквите след края на филма си се издигат така, на пресекулки и с включено и изключено "М100".
Ако някой има идеи и може да помогне ще съм благодарен. Да знам да го връщам ли или какво?

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Първоначално публикувано от lazarus18
 Първоначално публикувано от lazarus18   

.Ако го сравниш със това при Самсунг ,сигурно и ти ще си зададеш въпроса :" Защо трябва да е просто ,като може да е сложно ?"
.Ако го сравниш със това при Самсунг ,сигурно и ти ще си зададеш въпроса :" Защо трябва да е просто ,като може да е сложно ?"  .Разминаването на звука съм го забелязвал на всички ТВ /и с кинескоп/ и на операторските STB ,когато излъчват нещо на запис -даже май най-често при повторението на новините по Нова нощем ,така че причината в повечето случаи не е във вашият ТВ.
.Разминаването на звука съм го забелязвал на всички ТВ /и с кинескоп/ и на операторските STB ,когато излъчват нещо на запис -даже май най-често при повторението на новините по Нова нощем ,така че причината в повечето случаи не е във вашият ТВ.