Здравейте.
Преди седмица си купих тошиба 40XV733R от TM.
Имам няколко проблема и ще е чудесно ако някой ми помогне.
Като начало и най важно, звука ми изпреварва картината. Колкото по-качествен е сигнала толкова по-голямо е разминаването.
На аналоговата телевизия е едва забележимо, на цифрова също, но като свържа домашния компютър с тошибата и пусна 1080p се чувства осезаемо разминаване на звука който изпреварва картината. Връзката е DVI-HDMI, звука с стереожак-чинч до уредбата, компютъра е достатъчно силен C2D E6400 2,13ghz@3400mhz OC, Gforce 8600gts ddr3,4gb ram ddr3. С доста по-сериозни приложения нямам проблем.
Пробвах връзка и с лаптопа HDMI-HDMI, пак същото, звука изпреварва картината.
Смених 3-4 кабела файда няма.
А пък за Blue Ray да не ви разправям...пуснах си един концерт, ако на .mkv картината закъсняева с секунда, при blue ray с 2сек.
Качеството на картината е супер, свука също, само дето не са в синхрон. По отделно един и същи филм на компа и лаптопа си вървят чудесни и в синхрон, пусна ли на тв-то всичко отива по дяволите!
Мисля че не е от настройките не е реално и телевизията от тунерите и от пц-то да разминава звук, мисля че е не е наред тв-то.
Другия проблем, така да го наречем, тези 100 херца (active vision M100) че имам чувството че и на включено и изключено си е все тая.
Когато гледам цифрова или сигнал от компютъра, като натиснеш бутона i+ изкарва инфо, жинаги си е 50hz. Буквите след края на филма си се издигат така, на пресекулки и с включено и изключено "М100".
Ако някой има идеи и може да помогне ще съм благодарен. Да знам да го връщам ли или какво?