Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 79 от 91 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2011

Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Здравейте.
    Преди седмица си купих тошиба 40XV733R от TM.
    Имам няколко проблема и ще е чудесно ако някой ми помогне.
    Като начало и най важно, звука ми изпреварва картината. Колкото по-качествен е сигнала толкова по-голямо е разминаването.
    На аналоговата телевизия е едва забележимо, на цифрова също, но като свържа домашния компютър с тошибата и пусна 1080p се чувства осезаемо разминаване на звука който изпреварва картината. Връзката е DVI-HDMI, звука с стереожак-чинч до уредбата, компютъра е достатъчно силен C2D E6400 2,13ghz@3400mhz OC, Gforce 8600gts ddr3,4gb ram ddr3. С доста по-сериозни приложения нямам проблем.
    Пробвах връзка и с лаптопа HDMI-HDMI, пак същото, звука изпреварва картината.
    Смених 3-4 кабела файда няма.
    А пък за Blue Ray да не ви разправям...пуснах си един концерт, ако на .mkv картината закъсняева с секунда, при blue ray с 2сек.
    Качеството на картината е супер, свука също, само дето не са в синхрон. По отделно един и същи филм на компа и лаптопа си вървят чудесни и в синхрон, пусна ли на тв-то всичко отива по дяволите!
    Мисля че не е от настройките не е реално и телевизията от тунерите и от пц-то да разминава звук, мисля че е не е наред тв-то.
    Другия проблем, така да го наречем, тези 100 херца (active vision M100) че имам чувството че и на включено и изключено си е все тая.
    Когато гледам цифрова или сигнал от компютъра, като натиснеш бутона i+ изкарва инфо, жинаги си е 50hz. Буквите след края на филма си се издигат така, на пресекулки и с включено и изключено "М100".
    Ако някой има идеи и може да помогне ще съм благодарен. Да знам да го връщам ли или какво?

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

tushez, Така както го описваш явно ползваш външен тунер и проблема е в сигнала през входовете( можеш ли да пробваш с вградените тунери как е) , може би е за сервиз , но понеже е на седмица го носи в магазина за смяна до 1 РАБОТНА седмица са длължни да ти дадат друга бройка , все пак опитай да изключиш всички подобрители на звука и виж как е , но не би трябвало да е така.
    100-те херца се виждат повече при странично движение на надписите и при бързи топки тенис, снукър ... Има обаче надписи ,които така подскачащо се подават от оператора или записа и хиляда херца няма да ги оправят.
    ПП. Сега видях ,че го прави и през вградения аналогов тунер .

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

TV-то или плеера на PC нямат ли функция за синхронизиране на изображение и звук? Audio или HDMI Sync.
    Обикновено това е написано в Упътването или Help (PC).

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Съвсем нормално е да има разминаване. Затова е добре или телевизор и/или аудио системата да има опция за синхронизация.

6. Тук е от
    Jan 2011

Хубаво, да приемем че връзката Pc-Tv има нужда от синхронизация и настройки. Защо тогава има същия ефект и когато гледам телевизия, няма занчение цифрова или аналогова? (ползвам тунера на телевизора)

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Разминаването идва от телевизора. В него се осъществява някаква обработка на сигнала и това отнема време. Макар и милисекунди, то се усеща.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Разминаването идва от телевизора. В него се осъществява някаква обработка на сигнала и това отнема време. Макар и милисекунди, то се усеща.
    При мен са секунди, сега пак пробвах настройвах, ръчках и не става, пускам си blue ray, звука идва преди героя за си е отворил устата!
    При гледане на кабеларка се усеща но много малко, на едни и повече на други канали.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А на говорителите на самия телевизор как е?

11. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    А на говорителите на самия телевизор как е?
    Когато гледам телевизия (цифрова и аналогова) ползвам говорителите на телевизора, пак се усеща разминаването, когато ползвам телевизора като монитор (филми) ползвам уредба самсунг. и разминаването си го има пак просто е по голямо защото пускам Blue ray от компа. Пробвах да гледам blue ray като връзката за звука е от компа до телевизора но пак се разминава.
    Направи ми впечатление че колкото по качествен сигнал подавам на телевизора разминаването е по голямо.
    Обадих се в ТМ и казаха да го занеса в сервиза за да се уверят че има проблем и ако е така ще ми го сменят.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Щом и при гледане на телевизия и звук от самия телевизор има разминаване и то осезаемо, значи нещо не е както трябва.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2009

tushez - плеера на компютъра който ти възпроизвежда филмите си има корекция за избързване и закъснение на звука. Същата опция имат и -блу рей , двд и мултимедйните хард дискове-плеери.
    В телевизора влизаш в "звук" настройки, намираш подменю - разширени настройки управление на звука, и там третото от горе надолу е гласова корекция- поставяш на вкл.
    по принцип 2 HDMI порт го дават за аналогов вход.

Dodolin честито за придобивката
    за USB портовете №1 е за видео а порт №2 e за снимки. На всички нови тънки телевизори буксите са странични и трябва към аксесоарите да имаш удължител за всяка букса, когато плътно се закрепя телевизора към стената. Виж в книжката за аксесуари.

14.  

15. Тук е от
    May 2003

Забавяне на звука забелязах и аз тази вечер на bTV. Имаше през няколко минути пикселизиране и телевизора изкарваше "слаб сигнал", след което звука изоставаше с 1-3 секунди. Като превключа каналите и се върна обратно звука беше наваксал... и така до следващото отслабване на сигнала.
    Интересното е че сигнала е слаб само вечер в интервала 18:30 - 22:00. На мен този мултиплекс, в който е bTV ми прави проблем на всички канали (434 MHz, 256 QAM, скор. 6855000). Може да е сплитера, но днес не ми се разглобяваше половината от хола че да стигна до него.. обаче утре ще го сбарам. Не знам обаче по какво се познава читав сплитер в магазина.
    Сега за телевизора:
    Много ми хареса обозначаването на портовете отстрани и отзад. Човек ако е виждал някога флашка, SD карта и т.н. няма начин да сбърка нещо. Даже SD картата излиза от слота с натискането и навътре, като с пружинка, което ме изненада приятно щот се чудех как ще я вадя т.к. мястото не е много удобно да бърка мъж с пръсти като кебапчета.
    Иначе гледаме на фабричните настройки: вечер картината я слагам на Филм въпреки че в хола светят 7х25W, а денем сме на Стандартно или AutoView. Яркото ми дразни очите, а майка ми харесва Дианмично, което ми е непоносимо и денем.
    Приятно съм изненадан от аналоговия сигнал, почти няма разлика с цифровия. Разликата е че аналоговия не прекъсва заедно с цифровия.
    Не ми харесва дотук само това, че цифровите и аналоговите канали са в отделни списъци и не могат да се смесват. Аналоговите нямаха имена и ги кръстих (не е толкова трудно), но като натисна LIST ми ги показва само като s1, s2, c1 и т.н., което не е приятно. Подреждането на цифровите канали е малко по-сложно отколкото при аналоговите, обаче като се сетя на тринитрона как ставаше и мога да кажа, че техниката малко е напреднала.
    Пуснахме едно DVD през чинчове - отврат е, утре ще си купя скарт дано е по-добре, че малката има любим диск и го въртим по 3-4 часа през уикенда. Трябва и галваничен разделител да си взема....

16. Member
    Тук е от
    Aug 2009

ако двд плеера има HDMI изход и свързан по този начин и от настройките му поставен на 1080р картината става превъзходна от стандартно двд, скарта с преходник HDMI към телевизора предполагам също се повдигат редовете.
    иначе телевизор с телевизор не си мясат, WL нямат слот за SD карта , и добре работи на аналоговите програми.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Подреждането на цифровите канали е ужасно зле ,което е странно ,като го сравним с аналоговите и каква е причината да не е по същия начин ,само те си знаят .Ако го сравниш със това при Самсунг ,сигурно и ти ще си зададеш въпроса :" Защо трябва да е просто ,като може да е сложно ?" .Разминаването на звука съм го забелязвал на всички ТВ /и с кинескоп/ и на операторските STB ,когато излъчват нещо на запис -даже май най-често при повторението на новините по Нова нощем ,така че причината в повечето случаи не е във вашият ТВ.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Вчера ъпдейтнах моя 40XV733G с v.10.1.59.4. Бъга с намаляването на звука до край при изключване на телевизора изчезна. Настройката AutoView е като че ли малко по-добра, обаче преди можеш да сканирам DTV с бързата функция, а сега трябва да пусна Full за да намери каналите. В аналоговата като че ли има леко подобрение в чуждите канали, а българските са все така зле. Все още при DTV вкарва някои радиа в телевизионните канали, но това не ме бърка. А нещо което не откривам, а и преди със стария фърмуер го нямаше - мога ли да изтрия някои от каналите(тия за възрастни например, че съм с малко дете) и изобщо да ги няма в менюто, а не да ги скипвам или да им слагам парола?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 91 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе