Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 78 от 91 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Интересно е ,че са внесли от "руските" бройки ,а досега продаваха от "германските".
    Доколкото знам доставката на старите модели /2010/ спира от началото на февруари- /важи за всички марки/ за да направят място в складовете ,на излизащите нови модели в края на Март.

Ето го модела за *****
    http://tv.toshiba.ru/lcd-details/40xv733r

2.  

3. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Интересно е ,че са внесли от "руските" бройки ,а досега продаваха от "германските".
    Доколкото знам достявката на старите модели /2010/ спират от началото на февруари-/важи за всички марки/ за да направят място в складовете ,на излизащите нови модели в края на Март.

Ето го модела за *****
    http://tv.toshiba.ru/lcd-details/40xv733r
    Ами гледах гледах, разлика между двата модела не открих.
    За парите си телевизора е убиец, те му намалиха цената с още 100лв, а аз имам и карта за отстъпка, така че, само да сме живи здрави и да е пълна масата пред ТВ-то

hristoslav2, поздрави за хубавата тема !

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Людмил
    Последният firmware за MV/RV/SL/VL/XV 733 е v.10.1.59.4 ftp://toshibatv.de/10.1.59.4%20MV%20RV%20SL%20VL%20XV%20733.zip обаче тук - http://www.hifi-forum.de/viewthread-148-4671.html до колкото разбрах от google-преводача имало някакви проблеми с качеството на картината и съветват да се стои на 10.1.41.4. Та ако може някой с познания по немски да каже точно за какво става въпрос и наистина ли не е добре да се ъпдейтва до 10.1.59.4, или аз не съм разбрал. Питането ми е конкретно за модел 40XV733.
    Говорят главно за проблеми на аналогова или по-точно ,че няма промяна за стари проблеми /пикселизация/ и уж се подобрявало представянето при 24хц .Аз съм с 10.1.41.6 и проблемите ми са по-скоро с DVB-C тунера и разбирателството му кабеларката /Скат/.

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Аз все още имам (незначителен)проблем с нивото на звука - винаги след като изключа телевизора, при следващото включване звука е намален до край. А аналогова така или иначе не гледам, та утре ако остане време ще му сложа новата версия.

6. Тук е от
    Nov 2010

Да споделя малко впечатления от сателитният тунер на 40WL768. Дадоха ми една стара карта ИРДЕТО ЕПСИЛОН барабар с САМ модула която активирах за един месец в офис на булсатком. Поради това че няма в менюто на тв спътника хелласат на който са булсаткомските транспондери, аз избрах първият който е в списъка и му въведох ръчно транспондерите. След това го пуснах да сканира и намери всички канали без изключение. Картата трябва да престои известно време в телевизора и той да стои на канал 1 за да се активира. След около 10-15 минути вече беше активна и ми разкодира всички кодирани канали. За сега впечатленията са ми доста добри и като картина и като софтуерни възможности на тунера. Някъде по форумите четох за проблеми със субтитрите на HD каналите, но този модел тв се справя безпроблемно. Ако някой го интересува нещо по конкретно да пита .

П.С. За съжаление в офиса ми казаха че тези карти вече са спряни, а тези абонати които имат такива активни ще бъдат потдържани до януари 2012 година. След това не се знае ще има ли потдръжка на ирдето.

7. Тук е от
    Nov 2003

trex
    Да не си променял нещо в сервизното меню ?
    Не съм много сигурен дали не съм променил нещо в сервизното меню докато го разглеждах, за това питам дали някой има настройките за да ги уеднаквя. Чудех се също ако пробвам да го "ресетна" според указанията в началото на форума с бутона i+ от дистанционното и CH+ от панела на телевизора дали ще се получи за този модел.
    Притеснявам се дали нещо не съм променил, защото като гледам цифрова телевизия, използвам тунера на телевизора и телевизия от бившия Евроком сега близу (за КА модула също имах доста премеждия докато открих един който най-добре се разбира с ТВ-то) картината ми сякаш е повече от нормалното пикселизирана.
    Примерно като гледам мач като дават терена от далечен план вертикалните линии на вратарското поле се виждат начупени като стълбичка, като има шут на топката от вратаря тя вижда разтеглена като топка за ръгби. Пред нея и зад нея се появяват квадрати от пикселизация. Също така на разни сериали където има тъмни сцени и ако камерата леко се поклаща, това тъмно петно се мести като някакъв странен жив квадрат дето щъка из екрана.
    Чудя се дали тези неща са от телевизора (примерно толкова да може да показва цифрова телевизия или от някакви настройки който не са на място) или от самата кабелна, защото като дам ръчно сканиране и сигнала ми го дава между "среден" и "силен"?
    Видях, че има някакъв нов фърмуеър версия 10.1.59.4 от 15.12.2010 където пише че става и за VL733 ако го сложа дали ще ресетне настройките в сервизното меню до "заводски" вид?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Така като чета-проблема за повечето ти оплаквания е в самият телевизор. Някои са причинени от некачественият сигнал.
    Цитат Първоначално публикувано от trex
    1. Примерно като гледам мач като дават терена от далечен план вертикалните линии на вратарското поле се виждат начупени като стълбичка,
    2. Също така на разни сериали където има тъмни сцени и ако камерата леко се поклаща, това тъмно петно се мести като някакъв странен жив квадрат дето щъка из екрана.
    1. Това е причинено от слабото скалиране на SD сигнала до пълната резолюция на видеопанела. В какво положение е функцията Resolution+ - включена или изключена ?
    2. Това е недостатък на камерата/сигнала/ и LCD технологията.
    Новият фирмуер няма да ти ресетне настройките-само ще оправи някои бъгове в софта-рядко има нещо забележимо като подобрение на картината. Нищо не пречи да го пробваш-може и да оправи някой проблем.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

В повечето случаи е виновна кабелната- точно същия проблем чертите се наблюдава и на моите ТВ /а и на плазмата Панасоник на съседа / ,а мач по Диема и на някои филми по други телевизии ,са си една мозайка от квадрати /КТ Скат/.Сигурен съм ,защото същия мач ,по същата Диема ,на същия ТВ ,но гледан на Булсат не страда от тия проблеми

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    В повечето случаи е виновна кабелната- точно същия проблем чертите се наблюдава и на моите ТВ /а и на плазмата Панасоник на съседа / ,а мач по Диема и на някои филми по други телевизии ,са си една мозайка от квадрати /КТ Скат/.Сигурен съм ,защото същия мач ,по същата Диема ,на същия ТВ ,но гледан на Булсат не страда от тия проблеми
    Напълно съм съгласен , виждал съм еднакви проблеми с картината на двата вида технологии на ТВ сложени един до друг . Друго обяснение освен скапан сигнал не намерих.

12. Тук е от
    Nov 2003

В какво положение е функцията Resolution+ - включена или изключена ?
    Функцията Resolution+ ми е включена, като съм я вдигнал или на 4 или на 5.

Днес си записах една настройка от сервизното меню и му направих "ресет" по начина от първа страница, след това му ъпдейтнах фирмуеъра и установих, че настройките не се връщат до "заводски" нито от едното, нито от другото само ми изтри каналите. За това продължавам да търся някой който има същи модел Тошиба - 40VL733G за да сравня настройките и да съм сигурен, че не съм променил нещо там.

Вчера гледахме някакъв филм по БТВ Синема и нямаше черни "неестествено движещи" се петна. По Нова телевизия на Стани богат когато ги дават отдалеч двамата (далечен план беше и на мача когато също се забелязваха назъбените черти), онзи ден също забелязах някаква назъбеност дори и на надписите с въпроса а вчера нямаше такова нещо. Дали телевизора сам си прави някакви смущения или от кабелната сигнала след като не е "силен" се получават тези неща. Ще видим днес с новия ъпдейт дали има нещо забележимо.

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от trex
    По Нова телевизия на Стани богат когато ги дават отдалеч двамата (далечен план беше и на мача когато също се забелязваха назъбените черти), онзи ден също забелязах някаква назъбеност дори и на надписите с въпроса а вчера нямаше такова нещо.
    40VX733G същите назъбвания на същото предаване като най-много личеше на надписите. Не съм го забелязал по други канали, освен мачовете по Диема понякога, но го отдавам на доставчика.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

100% причината е в подавания сигнал. Днес забелязах нещо интересно при Тошиба 40XV733 - при на избиране на страна Германия ,основен език за цифровите канали естествено е немски ,а можете ли да познаете какъв е вторичния? Турски! Значи спокойно може да копираме настройките за Германия .

16. Тук е от
    Jan 2011

Въпрос за 32SL733. След като вляза в сервизното меню не мога да открия отработеното време. Кой бутон трябва да натисна? Мерси.

17. Тук е от
    May 2003

И така, вчера най-накрая се сдобихме с 37xv733?. Нарочно го пиша с питанката щото с жената гледахме ТВ отзад, кашона отвсякъде и не се убедихме че е вариант G. Поне е с панел L, т.е. LG.
    Първите впечатления по +/- от страница 1 "Toshiba - плюсове и минуси"
    + Ниска цена - е колко да е ниска?взехме го на 999 + 91 лв за Гаранция+ 5 години
    + Добър контраст - може и да се съглася, важното е на мен да ми хареса картината нали? А и понеже ТВ-то е разположено срещу големи прозорци, матовия панел прави ситуацията поносима, да не кажа идеална щото то няма идеално.
    + Resolution+ много добрата картина на SD сигнал. - тепърва ще се борим с това. Сигнала на Видеосат в Свищов не е кой знае какво, но поне не се занимавам с СТБ и т.н.
    + Добавиха USB порт в новите модели - даже са 2 порта, с указания единия да се ползва за WLan
    - Липсва PVR функция - абе телевизора ми предлага запис на нещо ама къде и кога, кой го ззнае. ще се провери
    - Слаб дизайн - аз пък не харесвам закръглените форми на Филипс, въпрос на вкус. В крайна сметка сме си купили правоъгълник и черната рамка си е черна рамка и толкоз.
    - Неравномерна подсветка в някои бройки - значи съм късметлия
    - Резонанси при някои честоти - това не го разбрах
    - Доста ограничени настройки - хм... има много за пипане ама още не съм разучил кое за какво е
    - Слаба поддръжка на официалната страница - това е валидно и за други марки
    - Проблеми със DLNA/при някои серии/ - ще го пробвам през седмицата, щото първо ще трябва да намеря прибрания рутер
    - Липсва предлагане на аксесоарите към телевизорите /USB донгъл/ - не мисля да си го купя в оригинал, 100% е копие на някой нормален донгъл,
    - Слаб медиаплейър - засега показва само снимки, ако го подкарам и да показва клиповете, на които снимаме щерката, ще е повече от достатъчно
    - малък обхват на дистанционното управление (под 3 метра) - всичко си му е наред, обаче ако си много близо до ТВ и си застанал в дясно от него, не те отчита щото окото е в ляво. От ляво е перфектно просто.
    - в повечето серии на дистанционното липсва бутон за предходен канал/preview channel/ - и аз не забрах има ли такъв бутон, но понеже и старото Сони нямаше не е проблем
    - дразнещи вибрации от високоговорителите/в някои серии/- няма
    - невъзможност да се изведе звук от SСART или A/V (само от изхода за слушалките) - има си изводи отзад, ще го вържа с уредбата, пардон HiFi системата
    - висока консумация в StandBy режим - около 16W (дали?) - няма да го меря
    - автоматично изключване на TV-то след 4 часа работа, ако не се пипа дистанционното изобщо за това време - дано е вярно, че у дома винаги има някой да спи пред работещ ТВ по цяла нощ
    Сега останалото:
    1. можеше да минем и с 32 инча. Едвам се побра на отреденото му място.
    2. Тъпия SD сигнал не ми дава мира, а снощи прекъсваше по време на филма и ми даваше надпис "слаб сигнал". Поне не ми е губил канали още, а това е честа болка тук. Ще пробвам подмяна на сплитер пък може и да се пооправят нещата
    3. Някои портове са разположени отстрани и не са удобни, но това е проблем на моите мебели
    4. Има си механичен прекъсвач на захранването, което е голям плюс
    5. Сложих го на Швейцария и нямам проблем с ЕПГ и часовете. Пробвах на финландия и беше с 2 часа назад и се отказах.
    Обещавам нощес да успея да опиша мултиплексите на Видеосат и да ги постна в раздела за оператори, не за друго а защото пълното сканиране ми отне 4 часа. И други свищовци си купуват ТВ с DVB-C тунери и месечния абонамент от 8 лева си е далавера.

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Dodolin, ЧЕСТИТО !!!
    Сега некои съображения, аз също не съм съгласен с много от минусите , но те са събрани от впечатленията на потребители от различни модели на марката , за някои явно се касае за дефекти.
    1. добре че не си взел 32" скоро ще разбереш предимството на 37"
    2. Недей да търсиш видео съдържание на плеъра през USB , просто не го поддържа, което не е голяма загуба.
    3. Действително няма функция на дистанционното за предишен/последен канал , но самия телевизор поддържа тази функция и с друго ДУ (примерно от SL,VL,WL сериите или универсално) няма проблем
    4. За да не сканира 4часа на пълно , просто се задават някои от данните ,на които работи оператора и времето пада рязко на 20 мин. с аналоговото сканиране.
    5.Обикновенно най-пълно и добре е при Тошиба да се сложи Германия ,но като е станало и на Швейцария ОК
    6. Донгъла / WIFI адаптера за Тошиба струва 60лв.
    7.За слабия сигнал провери и презатегни всички връзки на сплитерите, както вътре така и навън до където стигнеш, ако пак ти е слаб ги викай михлюзите да го оправят.
    8. Не включвай функциите за автоматичен ъпдейт на софта , както и авт. обновяване на каналите ,( имам подозрения ,че при определени обстоятелства ТВ се подлъгва от някакви сигнали от кабелната и може да забие и да не може да се включва от ДУ и ще иска рестарт от копчето отстрани, пак казвам това са само подозрения )
    9. Пробвай с режим Auto View , доста сполучлив и с малко още корекции за телевизия е супер.
    10. С Resolution+ не трябва да се прекалява особено при лошо качество .
    Наздраве !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 91 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 18:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 18:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 15:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 14:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе