За AV сериите го имат на български просто отиваш в Техномаркет и изискваш да ти го разпечатат .Първоначално публикувано от mirix
За AV сериите го имат на български просто отиваш в Техномаркет и изискваш да ти го разпечатат .Първоначално публикувано от mirix
Здравейте, вчера си купих Toshiba 32AV635D за 779 от Техномаркета. Всичките притеснения за цифровия тунер отпадат. Хвана всичко на страна Германия. Има и HD програми. Койте е на М-Сат да дерзае без притеснения, хваща даже повече отколкото с техния цифровизиран приемник, но някой от HD каналите пикселизират(имат артефакти от времем на време). Но сме в България все пак.
Поздрави,
Димитров
dwd Колко време сканира програмите ако не е тайна![]()
5-6 минути макс. До 30 % е бавно, после до 100% става за 2-3 секунди.Първоначално публикувано от mirix
dwd ти изби рибата човектова за цифровите програми ли ми говориш или за аналоговите
на DTV или ATV на бързо или пълно търсене чак не ми се вярва за 5-6 мин.
Търсех ги по отделно. Аналоговите даже по-бавно се търсят.Първоначално публикувано от mirix
пп. Даже си мислех за вариант да купя твоя, нали беше се навил по едно време да го смяняш... Ама не си от нашета мера...
Има и доста радиа. Списък на предаванията на цифровата телевизия и найстина търси бързо почва от 113 мх, 5-6-10-15 секунди на процент и от 30 % нагоре със светлинна скорост![]()
dwd за да ги намери толкова бързо задавал ли му парамети QAM Speed Rate , начална и карайна честота или всичко на автоматично
Даже не знам за какво иде реч. Той момчето в маркета пусна сканирането и прави някакви настройки на картината, както на него му харесва. Аз отидох да взема една стойка за стена от друг щанд и като се върнах - готово.
После у дома реших на ново да търся и отидох на търсене-DTV - и готово. Ако искаш довечера ще засека точно колко минути е.
Тоест на въпроса ти по отделно сканирах цифрова и аналогова. И всичко автоматично.
Братовчед ми здраво се двоуми от няколко дни какво да избере м/у Тошиба 42XV635 и Сони 40W5500. Тъй като тази Тошиба няма как да я видя на живо и тествам питам колегите тука може ли изобщо да има някакво сравнение м/у тези модели. За Сони модела всичко е ясно, но Тошибата...???
Тошибата струва 1350 лева в момента. Не мисля, че е редно да ги конкурираш. Ако е склонен на цената на W5500, то да гледа 42ZV635.Първоначално публикувано от soon
lazarus18 и дума не става за конкуриране. Въпроса е, че нямам възможност аз да видя в моменти нито един от новите модели на Тошиба за да мога да му дам съвет кое от двете си заслужава. Някой му казал да си вземе от новите Тошиби и той търси реално мнение в сравнение с модела на Сони 40W5500, защото знае добре как работи той, но уж другите били по-хубави от това Сони. Та ако ги сравняваш и знаеш какво представляват като цялостно качество, какво да избере между 42ZV635 и 40W5500. 2' при Тошибата не са от никакво значение. Въпроса е този модел или друг от новите Тошиби по-добър ли е от W5500?
2 инча не са малък плюс. Освен това е 200Hz, което уж е добре. Със 100-200 лева е и по-евтин. Използваната система Resolution+ като че ли е една идея по-добра от скалирането на Sony-то.Първоначално публикувано от soon
Според мен ако иска нещо осезаемо по-евтино да вземе 42VX635, но само заради цената.
Смятам, че 40W5500 е по-добрия избор от гледна точка на качеството като цяло.
lazarus18 това което се вижда като качество с безпрецедентна детайлност и триизмерна илюзия с уникална дълбочина на черното аз лично не съм виждал на нито един от настоящите модели в този ценови клас както на 40W5500. Това и той го знае и не е в цената да спестиш 100-200 лв. а да спечелиш с качеството на картината при HD/SD. Мисля, че ще вземе W5500. Просто се нуждаеше от практически съвети за да се разнесе съмнението му с новите модели на Тошиба. Сигурно са хубави, но като това Сони...не.
Аз мисля ,че е коректно точно тези модели да се сравняват , ще се обоснова. И двата са 100 хц. и двата имат матови панели . Toshiba 42ZV635 е 200хц. Cristal panel eдиствено динамичният контраст 100 000:1 е еднакъв с W5500 .Първоначално публикувано от lazarus18
Имам 42XV635D , при качествен SD сигнал екстрата RESOLUTION+ направо доближава до HD( сравнявам с Еуроспорт и Нешънъл джеографик каналите на HD),просто не е за вярване. Основната разлика,според мен идва от типа матрици LG S-IPS -Toshiba и Samsung S-PVA -Sony W5500 с техните плюсове и минуси. Само директно сравнение един до друг може да даде точните разлики, макар теоритично да са ясни. Има и някои допълнителни неща повече при Сони , като PIP,PAP,PAT ,мрежовите опции . При Тошибата Divx през USB ,SD слот за снимки . В момента разликата в цената е огромна ,до кога ? Промоцията днес би трябвало да е свършила ,но http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078 може да отпуснат някой и друг ден.Първоначално публикувано от soon
PS. Да, ама не ,вече е 1599лв. Все пак със 100 лв. по -надолу от преди промоцията.
nkd благодаря за изчерпателния коментар. Наистина добър модел е тази Тошиба, но и при Сонито качеството при SD е също толкова добро, така че в този показател са изравнени, но огромния плюс при W5500 е супер високото HD ниво на качеството в картината. Всички нововъвеждащи мултимедиини и тем подомни екстри при новите модели телевизори лично за мен са абсолютно без никакво значение и смисъл щом най-важния показател (максималното качество на картината) липсва. Нищо не ни грее големия телевизор с яко мазало и без точния детайл и всички свързващи нива (истински голям контраст, истинско черно, добър ъгъл, дълбочина и реализъм...). Благодарности за мненията Ви които предадох на човека, а той ще си взема крайното решение.