Благодаря Лазарус !Лъскавият панел е на ZV и SV сериите ,при XV е нещо средно , но все пак да го сложим към матовите.Първоначално публикувано от lazarus18
Благодаря Лазарус !Лъскавият панел е на ZV и SV сериите ,при XV е нещо средно , но все пак да го сложим към матовите.Първоначално публикувано от lazarus18
И от мен ЧЕСТИТО,nkd!!!Със здраве да си ползваш новата придобивка...и много да и се наслаждаваш!!!![]()
nkd интересува ме как се представя тунера на твоята Toshiba 42XV635D
Аналогавият си хвана всичко като го поставих на страна "България" . Цифровият изобщо не съм го пускал да сканира тъй като съм на Кейбълтел ,а те работят с карти и ще ми трябва САМодул ,който ако взема от тях струва 109лв.,а не съм сигурен дали ще остана техен клиент,защото нещо ми лазят по нервите. За това в момента съм с техният цифров тунер, който хваща над 160 програми. Днес прочетох ,че шведска компания е купила Евроком и Кейбълтел и от 2010г. ще бъдат и с ново общо име.Първоначално публикувано от jordania
Мисля, че и без карти ще хванеш програмите им. Картата е само за разкодирането. Без нея ще виждаш черен екран, но като канали ще ти ги изпише.
Имаш право, като се прибера ще го пусна да сканира ,поне да знаем положението. PS. А положението за сега е следното: На повечето страни особено от източна Европа цифровият кабелен тунер не е активен. Все пак на Германия и Други позволява сканиране и дава възможност за въвеждане на начална и крайна честота ,скорост и др. при положение ,че е зададено пълно сканиране. Обадих се в Кейбълтел за данните ,дадоха ми крайна честота 862 Мхц. ,но тунера възприе до 858Мхц. След сканирането намери 24 радио и 83 телевизионни програми . Явно тези над 858 Мхц. отпаднаха а те са поне още толкова ,въпреки ,че не са от най-важните. Доста бързах и някои страни не ги пробвах ,утре пак ще опитам в пълният диапазон от 113Мхц. до колкото може ... Заветните Финландия и Швеция ги няма .
jordania ЕВРИКА!!!!! След сканиране на целият диапазон 113- 858Мхц. и държава Германия при кабелен оператор Кейбълтел -София,Toshiba 42XV635D хвана 242 цифрови програми ,включително и 24 радио. Има разбира се излишни пакети ,които касаят други страни( НВО за различните държави) ,но всичко което го има на тяхния тунер го хвана ,че и отгоре.
Колега nkd колко часа ти отне търсенето ако не е тайна, защото днес гледах в техномаркета да с емъчат с една 42XV635DG на видеосат и пак неможаха да я подкарат , при теб получава ли се ефекта от 1 паквет да има(няма канали) да са с различен QAM и затова да не се дисплейват.
Другото което е нали са ги купили финландци ли какви бяха и ще си сложат техен стандарт на излъчване , как мислиш ще ги ловим аз затова си смених кабелния доставчик защото е на стандарт Швеция , а сега и ТВ ще сменям
При този модел възможноста е само една "Германия" за да ти даде достъп до подробните настройки. Аз се обадих на Кейбълтел и те ми дадоха подробностите като скорост(64QAM) и др. ,впрочем в менюто на техния тунер ги има. Дадоха ми обаче някакъв съкратен честотен диапазон ,с който почти половината програми ги нямаше. За това аз зададох на ново възможно най- големия и тогава хвана над 200 . Нещо обаче не виждам HD каналите ,още не сам взел САМодул и ако се окаже , те са над 858 Мхц. колкото е лимита на тунера на телевизора ще ги сменям. Пълното сканиране на целият Диапазон отнема над половин час само за цифровите канали. Купиха ги Шведи , ако говорим за Кейбъл тел и Евроком .Първоначално публикувано от mirix
PS. Според Кейбълтел HD каналите за момента не са криптирани и не изискват САМодул и би трябвало да се виждат , но при мен не е така , утре ще пусна ново сканиране този път от "Ръчни настройки"(забравих по-горе да кажа , че това е другия начин) дано да стане , да не излезе че DVB-C тунера не поддържа HD.
nkd а да попитам значи начална честота автоматична , крайна честота също , модулация 64 QAM Speed rate 6900 kbps и ID автоматично за 30 мин , или всичко слагаш на автоматично , при мен на 64 QAM намери малко каналаи и пуснах всичко на автомат и тогава ми намери по вече , е то и моето ТВ е по глупаресто де , но с другия оператор който е на стандарт Швеция въобще не тръгна давше ми качество на сигнала СЛАБО ,и днес видях как на на една тошиба като твоята не тръгна , ако не е проблем пробвай всичко на автоматично да видим колко време ще ти отнеме , и ако може д ами кажеш колко dB е сигнала при теб, но колкото и да ми харесва ТВ като меню и картина заради този куция тунер ще го сменям
Колега lazarus18Без да са кодирани каналите ги намира изкарва ги като имена но екрана е черен и ми дава липсва сигнал , на качество на сигнала ми дава СЛАБО , ходих и в кабелния оператор където се казва от извора пуснахме и там настрйка дръвце,незнам има ли разлика в стандартите на Германия и Швеция , но не ства и не става , сега смених оператора и пак се получава едно ошантавяване 1 пакет има 1 няма пускам ръчнанастрйка появява се липсващия пакет изчезва следващия и ..... смянаПървоначално публикувано от lazarus18
mirix Значи при мен Швеция няма ,както казах Германия дава най -големи възможности за настройки.При "автоматично" на всички позиции , нищо не хвана ,затова зададох 113-858Мхц.- 242програми хвана. Утре ще пробвам с "Ръчни настройки" DTV ,там има само "Начална честота"-113Мхц., най-ниска възможна, крайна няма ," модулация "и "скорост" . Сканирането отне около 30-40 мин.
nkd знам , дава ти за кабел само германия и други, но не мисля че ако пуснеш всичко на автоматично ПЪЛНО СКАНИРАНЕ ,на бързо не намира програми. От 113 Мхз ти започва търсенето и там си въвеждаш честотата на която ще търсиш с бутоните от 0 до 9 сменяш QAM и си въвеждаш скорост на предаване също с 0-9.така го изучих че на сън д аме бутнеш ще ти кажа кое как и къде е![]()
Ще пробвам пак и това , че то беше едно ръчкане и може нещо да ми е убягнало. Действително с това "Бързо" нищо не става. Кабеларите ме посъветваха с "Ръчно", да видим.Първоначално публикувано от mirix
PS. mirix От кой град си ,че този Видеосат не съм го чувал. Много зависи от кабеларката, имам приятел с Панасоник на Софийска Кабелна Компания - София хваща само 20-25 цифрови програми след голяма борба.
Колеги, това май с тези DVB-C тунери наистина е нещо ужасно!Първоначално публикувано от nkd
Аз съм с PANASONIK P42U10E и наистина докато разбера кое как и защо все едно изкарах едно полувисше.
Аз съм на BBC Cable и при мен има такъв проблем: сменям кои ли не държави, на какви ли не региони, на автоматично, на ръчно (направо се ошашавих) и не хваща всички програми в пакета.
При мен ръчно мога да задам само начална честота и скорост на трансмисия. Това QAM какво е?
Интересное, че на автоматично сканиране, някои канали ги пропуска, а на ръчно не.
Имам и PHILIPS 5604 при него такъв проблем няма. Тунера му е перфектен