-
Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
И с него се появи нов бъг -при пускане винаги на е на канал номер 1 /или които е най-малкия/ ,а не на който е бил при спиране :embarrassed: .Канали може да изтриваш -отиваш на "настройка"/зъбчатото колелце/ -" настройки DTV" -"канали" , там слагаш на канала ,който искаш да премахнеш и със зеления бутон. :Drinks:
-
Здравейте,
Поздравления на всички за ПОЛЕЗНИЯТ форум и мненията в него. Благодарение на форума вече съм горд собственик на Тoshiba 40 WL768G. :ole
Изчетох всичко относно модела и с гордост мога да кажа че 3D-то е ок и работи при сигнал от моя Ps3 с HDMI кабел(при пускане гледайте от кой подавате сигнал), Wi Fi то на режим ауто(настройки) се свързва безпроблемно и също работи. Картината е перфектна!!! Петната(отенъците) по екрана си ги има в тъмна стая на режим menu, както повечето toshiba, но с игра по настройките на black level и backlight се наглася и не се виждат, а и не е фатално дори да се.Не повече от 2% сме на такава светлина и режим в който се виждат. Не е дефект, а изпълнение на моделите. Пак казвам неангажиращо- перфектна картина за този клас матрица и дори на по-лош TV сигнал е супер.
КАТО ЦЯЛО СЪМ СУПЕР ДОВОЛЕН ОТ ТОЗИ МОДЕЛ. :yahoo: За парите си е уникален. :taz
Имам само един много малък дерт, за да не е пълно густото с готиният WL768? :rolleyes:
При слагането на флашка с филми с известни премигвания ....в режим media player (все едно за части от секундата губи екрана) после сработва и ми пуска филми със субтитри при utf-8 кодиране направено по описа във форума.
Проблема е, че ако спра филма или телевизора и после реша отново да си пусна филма и не може да влезе в режим "филми" и блокирва на черен екран и горе в дясно има едно кръгче със стрелки което спира да се върти и така остава на черен екран и е пълен блокаж. На режим музика същото-само първо влизане сработва после довиждане-черен екран. Но на режим снимки си работи, без никакви проблеми и брой влизания и зилизания от режим MEDIA PLAYER. Блокажа се оправя само ако спря tv-to oт контакта. Тогава usb playera пак сработва в режим филми и музика НО САМО ЕДИН ПЪТ.За повторно влизане....контакта! :cheesy:
Ако някой може да ми даде съвет-ако сменя firmware дали ще се оправи и дали е повод да смена телевизора?
Благодаря предварително
Поздрави и приятен weekend
-
:Drinks: :yahoo:
със същия модел съм само че 46 инча и съжелявам защо не взех 50 инчовия въпреки че го гледам от 2-3 метра. Още не съм си направил труда да му наглася браузъра, доста се гледа през саттунера му. Белият цвят му е перфектен и при аналогов сигнал се справя перфектно. Не ми харесва че няма картина в картината.
-
Здравейте! Преди месец си купихме телевизор Toshiba 32AV733G от "Техномаркет", тъй като съм абсолютен лаик относно техниката критерият за избор беше - дизайн, цена и картина. Поискахме от служителят да ни обясни малко по-подробно каква е разликата между този и други телевизори в същия ценови клас, но уви техническата грамотност на служителите беше на моето ниво. Упътването на телевизора е на всякакъв друг език, но не и на български което е задължително изискване по нашето законодателство. Започнах да чета темата, но имам чувството, че пише на китайски. Въпросите ми са:
1.Има ли някъде от където да дръпна упътване на български?
2.Виждам, че телевизорът има USB порт това означава ли, че мога да гледам филми, снимки и т.н директно от флашкаи ако не за какво е този порт? /на този въпрос служителят в "Техномаркет" ме погледна като извънземно/
Ще съм Ви изключително благодарна ако ми отговорите!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от MVD
Здравейте! Преди месец си купихме телевизор Toshiba 32AV733G от "Техномаркет", тъй като съм абсолютен лаик относно техниката критерият за избор беше - дизайн, цена и картина. Поискахме от служителят да ни обясни малко по-подробно каква е разликата между този и други телевизори в същия ценови клас, но уви техническата грамотност на служителите беше на моето ниво. Упътването на телевизора е на всякакъв друг език, но не и на български което е задължително изискване по нашето законодателство. Започнах да чета темата, но имам чувството, че пише на китайски. Въпросите ми са:
1.Има ли някъде от където да дръпна упътване на български?
2.Виждам, че телевизорът има USB порт това означава ли, че мога да гледам филми, снимки и т.н директно от флашкаи ако не за какво е този порт? /на този въпрос служителят в "Техномаркет" ме погледна като извънземно/
Ще съм Ви изключително благодарна ако ми отговорите!
1. Не-няма от къде да си го свалиш на български/няма официална страница на български/. Върни се в магазина и отиди директно при управителя-поискай си инструкцията на български. Ако ти откаже-върни телевизора в магазина/в правото си/ и си избери друг модел и марка.
2. Модела AV733 чете през USB порта само - JPEG и MP3 файлове
-
40 wl468G,
Някой може ли да каже има ли възможност да се запомни ниво на звука,език и субтитри на каналите?
Голямо неудобство е при всяка смяна на канала ,да се избира на ново език,субтитри,сила на звука и т.н.
-
Би трябвало от менюто да можеш да избереш предпочитан първи и втори език и ако оператора ги подава тогава тръгва на предпочетения без проблем , това важи както за звука така и за субтитрите.
Нивото се изравнява също от менюто с Dolby Volume функцията.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от gog067
40 wl468G,
Някой може ли да каже има ли възможност да се запомни ниво на звука,език и субтитри на каналите?
Голямо неудобство е при всяка смяна на канала ,да се избира на ново език,субтитри,сила на звука и т.н.
Кабелният ти оператор е длъжен да пренареди дублажа и субтитрите-българските да са на първа позиция. В менюто си настройваш-предпочитания -оригинал. Така ще се решат повечето ти проблеми.
-
40WL768
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Кабелният ти оператор е длъжен да пренареди дублажа и субтитрите-българските да са на първа позиция. В менюто си настройваш-предпочитания -оригинал. Така ще се решат повечето ти проблеми.
Оператора ми е гола вода-"Бергон".Като си взех ТВ-то им се обадих на момите в офиса, и те изпратиха "специалисти"-две момченца който като видяха ТВ-то се изплашиха и казаха че няма кой да ми помогне-питах ги да замерят сила на сигнала,качество на връзките и т.н. каквото се сетих-момчетата просто само опъвали кабели.
Получавам само SD сигнал,доста слаб, често засича(когато съм на цифров тунер) и често ми показва че има промяна в параметрите и желая ли ново сканиране.
От скоро се навъртат от Близуу,които предлагат цифров приемник с HDMI връзка с ТВ-то.
Ще ги проуча скоро и тях.
Иначе като избера "Дискавъри" и при натискане на бутон аудио I/II ,започва да ми сменя английски,полски,унгарски,руски и БГ-ако има.Лошото е че трябва да го правя при всяка смяна на канала.
PS. Предстои ми да се сдобия и с ново PC ,заради 3Д-то има ли някакви изисквания към Видеокартата-казаха ми че всяка карта която има HDMI изход ще свърши работа?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от gog067
40 wl468G,
Можеш да направиш следното по отношение на аудиото и субтитрите:
Menu->Setup->DTV settings-> Subtitle and Audio:
1. Primay Subtitle Language -> Bulgarian
2. Primary Audio Language -> Bulgarian
До сега не съм попадал на настройка на нивото на звука за всеки канал поотделно. Опитай да включиш Dynamic Range Control от менюто Sound.Това е за автоматично регулиране силата на звука, т.е. когато почната досадните реклами с усилено ниво на звука, то тази функция го намаля автоматично.
Дано съм бил полезен! :)
-
Питане относно Тошка 37XV733. Понеже моя DVB-C оператор има навика да променя излъчването на всеки 1-2 дни, прехвърля програми от един пакет на една честота в друг на друга, а честотите му са разхвърляни от 150 до 466,
някой може ли да ми обясни как става номера с частичното сканиране и добавяне на канали?
Нещо не можах да се справя с това. Опитах с Ръчна настройка DTV и да сканирам честотите една по една, но явно нещо обърка и се оказа, че помни само каналите от последната сканирана честота, което е гадно. Да кажа само че съм му дал да търси промени в излъчването в режим "stand by" и съм разрешил и динамично сканиране, при което в книжката пише че той ще си !!! ДОБАВЯ !!! намерените канали. Да, обаче като го включа и той ме информира за промяна в излъчването и ме пита дали желая да пресканирам. Веднъж ме излъга да се съглася и автоматичното му пресканиране в целия диапазон честоти му отне около 4 часа (добре, че бях на кръчма и като се прибрах беше се пресканирал вече). Забелязах също че ако сканирам честотите една по една няма значение какво ще се зададе за QAM и скорост - улучиш ли честота с канали, той се оправя сам с тях.
-
Не го срещнах във форума и за това ето един линк за Download centre Toshiba - http://www.dl.toshiba.com/DLY/index....ion=GB&lang=EN
Намерих нов software за моя телевизор от тук. :ole
-
Цитат:
Първоначално публикувано от shemesh
ТКС колега, и аз изтеглих файла и го инсталирах. Друг е въпроса, че ..... ефект не виждам. Но щом са го пуснали - имало е за какво.
А лично мнение е, че ...ТВ-то наистина много ме кефи, но от Toshiba, яко са се издънили с липсата на кирилизатор на интернет браузър-а, както и сложността на влизане в интернет. То първо в Youtube, че после във Facebook та накрая в Google.....ми не мисля че "Флагманската серия" на коя да е марка, би трябвало да направи подобна щуротия....
-
Цитат:
Първоначално публикувано от shemesh
Много благодарности! И аз си намерих фърмуер от там за моя кашон. Съвсем отскоро е - 21.02.2011.
:) :bravo :Drinks:
-
Имаше няколко поста относно сателитния тунер на някои модели телевизори, в които се казваше, че не може да се изтрие сателит от списъка. Смятам, че не е много удачно да се слагат транспондери на друг сателит, затова предлагам извадка от упътване, валидно за XV/YL/VL/WL 74 series (предполагам валидно и за горните серии) за премахване на сателит от списъка:
1. В меню Sattelite settings се маркира желания сателит (първия не може да се трие);
2. Натиска се червения бутон;
3. Потвърждава се изтриването.
Също така - има поддръжка на ToneBurst, DiSEqC 2way и DiSEqC 4way ключове при мултифийд (предполагам, че по същия протокол може да се управлява и мотор за с.чиния) .
За съжаление още не мога да пробвам DVB-S2 на моя XV743G, защото още нямам сателитна антена.