-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Hey Guyz!!!
 Today i join this forum, i m here to find knowledge about new TV models of 2011. Do help me in finding new tv models and theirs specification. Does not matter what i know about new Toshiba new line. You guyz share your knowledge regardless region country price etc. It ll be highly appreciated.

Lets start with Toshiba new line of 2011 Ole.

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения 
-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  питане на дистанционното на ст-90358 по средата в ляво има бутон AD какво е предназначението му, изписва за вкл. при сат, но не правя разлика. ??? 

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Аудио описание -вкл./изкл. за канали ,които го поддържат. 

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Част от модели 2011

Код: 
 model  resolution  backlight  DLNA                     tuner                      interface             color
 42RL833  1920x1080  Edge LED  WLAN ready  Resolution+          DVB-T/C(H.264) CI+ support       USB port Scart Component Video  4 x HDMI  black
 37RL833  1920x1080  Edge LED  WLAN ready  Resolution+          DVB-T/C(H.264) CI+ support       USB port Scart Component Video  4 x HDMI  black
 32RL833  1920x1080  Edge LED  WLAN ready  Resolution+          DVB-T/C(H.264) CI+ support       USB port Scart Component Video  4 x HDMI  black

42DB833  1920x1080  Edge LED        Resolution+  Blu-ray player  DVB-T/C(H.264) CI+ support  PC input  USB port              2 x HDMI  black
 32DB833  1920x1080  Edge LED        Resolution+  Blu-ray player  DVB-T/C(H.264) CI+ support  PC input  USB port              2 x HDMI  black

42HL833  1920x1080  Edge LED        Resolution+          DVB-T/C(H.264) CI+ support  PC input  USB port              2 x HDMI  black
 32HL833  1920x1080  Edge LED        Resolution+          DVB-T/C(H.264) CI+ support  PC input  USB port              2 x HDMI  black

32EL834  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  white
 26EL834  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  white
 22EL834  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  white
 19EL834  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  white

32EL833  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  black
 26EL833  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  black
 22EL833  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  black
 19EL833  1366x768  Edge LED                        DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  black

22DL833  1366x768  Edge LED                 DVD player  DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  black
 19DL833  1366x768  Edge LED                 DVD player  DVB-T/C(H.264)        PC input  USB port              2 x HDMI  black

DB833  - Media Player function supporting jpg, mp3, divX, avi, and mkv
 EL833/DL833 - Media Player function supporting jpg, mp3, divX, avi, and mkv.

Тошиба представи наследника на cell - cevo и новият тв на този процесор
 http://techon.nikkeibp.co.jp/english...110303/190056/
 http://techon.nikkeibp.co.jp/english...110304/190091/

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Здравейте, Искам да ви попитам дали и някой друг има същия проблем като мен. Имам Toshiba 40wl768, всичко и е перфектно, но подцветката или там каквото е и е отвратителна! Черното общо взето е на сиви петна и това дразни отватително, като се гледа на тъмно и има по-тъмни сцени! Въпроса ми е дали това явление е само при мен или модела си има този недостатък? И ако има някакво решение на този проблем, моля кажете какво е! Благодаря предварително! 

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  поиграй си с настройките особено и разширените. Ниво черно има доста настройки и ако ти е намалено и картината става по-бледа. Иначе телевизора е правен за гледане на силно осветено помещение.  

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения   Цитат:  

Първоначално публикувано от Futurist   Здравейте, Искам да ви попитам дали и някой друг има същия проблем като мен. Имам Toshiba 40wl768, всичко и е перфектно, но подцветката или там каквото е и е отвратителна! Черното общо взето е на сиви петна и това дразни отватително, като се гледа на тъмно и има по-тъмни сцени! Въпроса ми е дали това явление е само при мен или модела си има този недостатък? И ако има някакво решение на този проблем, моля кажете какво е! Благодаря предварително! 

Зареди му 2-3 снимки с различни нива на сивото - 10/50/90% и го снимай да видим.
 Като повечето LCD и особено LED модели е нормално да се вижда неравномерността, особено на тъмно, но може и да имаш някакъв дефект ако е чак толкова силно изразено.

Първоначално публикувано от lazarus18   Зареди му 2-3 снимки с различни нива на сивото - 10/50/90% и го снимай да видим.
 Като повечето LCD и особено LED модели е нормално да се вижда неравномерността, особено на тъмно, но може и да имаш някакъв дефект ако е чак толкова силно изразено.

Благодаря за съдействието! И да, доста силно изразено е (на тъмно осбено при по-тъмни сцени, ако са светли сцените не си личи) или поне мен много ме дразни защото съм претенциозен към звук и картина. Не искам да размествам настройки за контраст и тн защото съм го калиблирал и с тези настройки вади добри цветове включително и черно.
 Какво точно имаш предвид под "Зареди му 2-3 снимки с различни нива на сивото - 10/50/90%"? Какво точно се изисква от мен да направя, какви снимки и нивото на сивото от самия телевизор ли да променям или? Извинявам се ако въпроса ми е много ламерски, но просто несхванах.

-   1 Прикачен файл(ове) Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Приложил съм ти 3 картинки. Зареди ги през USB примерно и ги снимай. 

Първоначално публикувано от lazarus18   Приложил съм ти 3 картинки. Зареди ги през USB примерно и ги снимай. 

Супер! Много благодаря! Довечера ще ги кача.

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Има начин да пооправиш малко неравномерноста на подсветка. Но за целта ще трябва да свалиш задният капак и да разхлабиш болтовете по краищата на капака на видеопанела. После пак да ги затегнеш но равномерно/по диагонала/. Обикновено в завода се бърза при зглобяването и болтовете не са затегнати както трябва-това води до усукване на капака с отражателлите - съответно се получава неравномелна подсветка. 

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  А на какви нива ти е подсветката /при мен обикновено е м/у 50-59/ - особено като гледаш на тъмно ако ти е издута на макс няма как да не виждаш петна? 

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Заслужават ли си 40 инчовите Тошиба на промоция от 799 лв. в Техномаркет?  

-   Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Здравейте хора, нов съм във форума купих си телевизор Тoshiba 32SL733, oт Tехномаркет, там ме излъгаха, че TV може да чете флашки и карти, но се оказа, че няма медиа плеър, а мога да гледам само снимки, какво мога да направя, за да гледам и филми от флашка? Помогнете на прецакания!