-
Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Hey Guyz!!!
Today i join this forum, i m here to find knowledge about new TV models of 2011. Do help me in finding new tv models and theirs specification. Does not matter what i know about new Toshiba new line. You guyz share your knowledge regardless region country price etc. It ll be highly appreciated.
Lets start with Toshiba new line of 2011 Ole.
-
-
питане на дистанционното на ст-90358 по средата в ляво има бутон AD какво е предназначението му, изписва за вкл. при сат, но не правя разлика. ???
-
Аудио описание -вкл./изкл. за канали ,които го поддържат.
-
Част от модели 2011
Код:
model resolution backlight DLNA tuner interface color
42RL833 1920x1080 Edge LED WLAN ready Resolution+ DVB-T/C(H.264) CI+ support USB port Scart Component Video 4 x HDMI black
37RL833 1920x1080 Edge LED WLAN ready Resolution+ DVB-T/C(H.264) CI+ support USB port Scart Component Video 4 x HDMI black
32RL833 1920x1080 Edge LED WLAN ready Resolution+ DVB-T/C(H.264) CI+ support USB port Scart Component Video 4 x HDMI black
42DB833 1920x1080 Edge LED Resolution+ Blu-ray player DVB-T/C(H.264) CI+ support PC input USB port 2 x HDMI black
32DB833 1920x1080 Edge LED Resolution+ Blu-ray player DVB-T/C(H.264) CI+ support PC input USB port 2 x HDMI black
42HL833 1920x1080 Edge LED Resolution+ DVB-T/C(H.264) CI+ support PC input USB port 2 x HDMI black
32HL833 1920x1080 Edge LED Resolution+ DVB-T/C(H.264) CI+ support PC input USB port 2 x HDMI black
32EL834 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI white
26EL834 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI white
22EL834 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI white
19EL834 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI white
32EL833 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI black
26EL833 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI black
22EL833 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI black
19EL833 1366x768 Edge LED DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI black
22DL833 1366x768 Edge LED DVD player DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI black
19DL833 1366x768 Edge LED DVD player DVB-T/C(H.264) PC input USB port 2 x HDMI black
DB833 - Media Player function supporting jpg, mp3, divX, avi, and mkv
EL833/DL833 - Media Player function supporting jpg, mp3, divX, avi, and mkv.
Тошиба представи наследника на cell - cevo и новият тв на този процесор
http://techon.nikkeibp.co.jp/english...110303/190056/
http://techon.nikkeibp.co.jp/english...110304/190091/
-
Здравейте, Искам да ви попитам дали и някой друг има същия проблем като мен. Имам Toshiba 40wl768, всичко и е перфектно, но подцветката или там каквото е и е отвратителна! Черното общо взето е на сиви петна и това дразни отватително, като се гледа на тъмно и има по-тъмни сцени! Въпроса ми е дали това явление е само при мен или модела си има този недостатък? И ако има някакво решение на този проблем, моля кажете какво е! Благодаря предварително!
-
поиграй си с настройките особено и разширените. Ниво черно има доста настройки и ако ти е намалено и картината става по-бледа. Иначе телевизора е правен за гледане на силно осветено помещение.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Futurist
Здравейте, Искам да ви попитам дали и някой друг има същия проблем като мен. Имам Toshiba 40wl768, всичко и е перфектно, но подцветката или там каквото е и е отвратителна! Черното общо взето е на сиви петна и това дразни отватително, като се гледа на тъмно и има по-тъмни сцени! Въпроса ми е дали това явление е само при мен или модела си има този недостатък? И ако има някакво решение на този проблем, моля кажете какво е! Благодаря предварително!
Зареди му 2-3 снимки с различни нива на сивото - 10/50/90% и го снимай да видим.
Като повечето LCD и особено LED модели е нормално да се вижда неравномерността, особено на тъмно, но може и да имаш някакъв дефект ако е чак толкова силно изразено.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Зареди му 2-3 снимки с различни нива на сивото - 10/50/90% и го снимай да видим.
Като повечето LCD и особено LED модели е нормално да се вижда неравномерността, особено на тъмно, но може и да имаш някакъв дефект ако е чак толкова силно изразено.
Благодаря за съдействието! И да, доста силно изразено е (на тъмно осбено при по-тъмни сцени, ако са светли сцените не си личи) или поне мен много ме дразни защото съм претенциозен към звук и картина. Не искам да размествам настройки за контраст и тн защото съм го калиблирал и с тези настройки вади добри цветове включително и черно.
Какво точно имаш предвид под "Зареди му 2-3 снимки с различни нива на сивото - 10/50/90%"? Какво точно се изисква от мен да направя, какви снимки и нивото на сивото от самия телевизор ли да променям или? Извинявам се ако въпроса ми е много ламерски, но просто несхванах.
-
1 Прикачен файл(ове)
Приложил съм ти 3 картинки. Зареди ги през USB примерно и ги снимай.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Приложил съм ти 3 картинки. Зареди ги през USB примерно и ги снимай.
Супер! Много благодаря! Довечера ще ги кача.
-
Има начин да пооправиш малко неравномерноста на подсветка. Но за целта ще трябва да свалиш задният капак и да разхлабиш болтовете по краищата на капака на видеопанела. После пак да ги затегнеш но равномерно/по диагонала/. Обикновено в завода се бърза при зглобяването и болтовете не са затегнати както трябва-това води до усукване на капака с отражателлите - съответно се получава неравномелна подсветка.
-
А на какви нива ти е подсветката /при мен обикновено е м/у 50-59/ - особено като гледаш на тъмно ако ти е издута на макс няма как да не виждаш петна?
-
Заслужават ли си 40 инчовите Тошиба на промоция от 799 лв. в Техномаркет?
-
Здравейте хора, нов съм във форума купих си телевизор Тoshiba 32SL733, oт Tехномаркет, там ме излъгаха, че TV може да чете флашки и карти, но се оказа, че няма медиа плеър, а мога да гледам само снимки, какво мога да направя, за да гледам и филми от флашка? Помогнете на прецакания!