-
Отговор: Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3
Филмът е свален на диск D. Намирам го през домашния медиа сървър и го стартирам. Филмът тръгва, като ми показва 2 картини една до друга (мисля че терминът е SBS). И...?? до там. Бутонът 3D на дистанционното не ми е активен... Вероятно някъде бъркам, но къде?
Благодаря предварително :)
-
isman
Поразрови се из менюто и виж дали имаш избор на 3D. Избери SBS, потвърди и виж дали ще събере картините в една с размазани контури. След това пусни очилата.
-
Отговор: Re:Toshiba LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 3
Наскоро си взех нов ТВ - TOSHIBA 40TL938. Обаче има някакво много гадно и дразнещо насичане като лаг на почти всичко - и на кабелната, и ДВД като пусна и лаптоп като вържа към него. Просто картината не върви плавно, а има едно като леко забързан кадър и леко избягване на синхронизация между звук и картина. Само като вържа XBOX-а към него няма подобно нещо. Ръчках всички настройки на ТВ-то и с никоя не се оправи.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
isman
Поразрови се из менюто и виж дали имаш избор на 3D. Избери SBS, потвърди и виж дали ще събере картините в една с размазани контури. След това пусни очилата.
:(
В менюто намирам 3Д настройки. Там ми дава "3Д Автоматичен старт", което пък ми дава да избирам между:
1. 3Д
2. 2Д
3. Изкл.
Никъде в менюто не намирам други опции свързани с 3Д. А дори и тази опция не ми е активна при ДМС.
Отделно имам бутон, където мога да избирам м/у 2Д и 3Д и там мога да избера дали да са една до друга или една върху друга картините... Но и този бутон не ми е активен при ДМС :(
:(
-
Явно телевизора не разпознава сигнала като 3Д. От тук следва, че проблема е в настройките на ДМС.
-
Цитат:
hristoslav2
Явно телевизора не разпознава сигнала като 3Д. От тук следва, че проблема е в настройките на ДМС.
Благодаря! Ще се поровя в настройките на медиа сървъра.
- - - Обновено - - -
Цитат:
isman
Благодаря! Ще се поровя в настройките на медиа сървъра.
:( Нищо не успявам да намеря :(
Ако някой може, нека помогне, моля!
-
Здравейте.Имам питане относно тези 2 модела -TOSHIBA 46WL863G и TOSHIBA 46YL863G-каква е разликата между тях,защото аз не виждам такава -да...прочетох поясненията на hristoslav2 от първа страница--WL - флагманска серия 3D Led
YL - висок клас c LED -въпреки това ми се виждат идентични.Моля за малко разяснение и се извинявам ,ако нещо не съм доразбрал,но от това,което пише за тях не мога да доловя разликата.И не на последно място моля за мнението ви за тези телевизори...
-
Само в дизайна - по-точно YL мисля беше бял (или светло сив) - знаеш че моделите са от 2011 г. нали ?
-
Да-разбрах,че са 2011 но в Русе няма с (9)-2012,затова и исках мнение дали си заслужават-дали има някаква същественна разлика с тези от 2012.Като искам да поясня,че интернети ,скайпове,,тубета,, и прочее въобще не ме интересуват,...пляъра на тв също не ми е важен-ще използвам лаптоп -интересува ме картината-контраст,цветове-донякъде матрица и т.н.т.Моля за мнения от съфорумците,ако има такива ползващи тия модели тв ще е супер :) ...
-
здравейте,
как мога да вкарам 2 сигнала, единия от кабелна ТВ, другия от ефирната?
-
Цитат:
jijix
здравейте,
как мога да вкарам 2 сигнала, единия от кабелна ТВ, другия от ефирната?
Взимаш 2 женски и един мъжки куплунги и им връзваш активните жила накъсо и масите накъсо.В 2-та женски включваш кабелната и ефирната,мъжкия в телевизора.
Ако си пречат (възможно е да има канали от ефирната и кабелната на една честота),няма как да ги обединиш,трябва ти отделен приемник за кабелната,а ефирната ще ловиш с телевизора.
-
Такааааа... Да кажа какво направих с моят ТЛ868.
Свалих фирмуер от Weiterleitung zu https://portalcp.toshiba-tro.de/doc...2e706ce-1eb2-419b-a2d1-95d31fd62b2e и ъпдейтвах телевизора както е описано на 1 стр. Снощи пробвах един кратък филм през USB плейъра, анимация с бг.аудио - всичко тръгна като по мед и масло. Днес реших да пробвам и нещо със субтитри. Дръпнах от Замундата Титаник(щото ми е малка флашката за Аватар :D :D ), преименувах субтитрите, промених енкодинга на UTF-8 и всичко е СУПЕР!!
А, фърмуера от посочения линк ми казаха, че е САМО за TL868!
ЗАБРАВИХ ДА КАЖА, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА 3D ФИЛМИ.
-
Колеги вчера забелязах изгорял пиксел на Тошибата ми 40RV733G мисля.. ....в гаранция е какво трябва да направя ? ще признаят ли този пиксел за дефект и подмяна ? от Метро е закупуван и скоро забелязах пикслеа предполагам скоро се е появил, или от 2,5м не съм го забелязал до сега..но от близо го видях ? това върви ли към гаранция ? Даже незнам изгорял ли е как се нарича...само тая точка на черен екран дет няма програма свети зелено
-
Цитат:
Petar Manushkin
Колеги вчера забелязах изгорял пиксел на Тошибата ми 40RV733G мисля.. ....в гаранция е какво трябва да направя ? ще признаят ли този пиксел за дефект и подмяна ? от Метро е закупуван и скоро забелязах пикслеа предполагам скоро се е появил, или от 2,5м не съм го забелязал до сега..но от близо го видях ? това върви ли към гаранция ? Даже незнам изгорял ли е как се нарича...само тая точка на черен екран дет няма програма свети зелено
Питал съм в Техномаркет, но предполагам че инструкциите им са от представителите, казаха ми че трябва да има поне 3 изгорели пиксели на площ от 1 кв.см. само тогава има основание за претенции, разбирай подмяна. Това е моята инфо, съжелявам ако съм те разочаровал.
-
Цитат:
Petar Manushkin
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...tml#post466485