Привет,
от промоция в Карфур си взех машинката и бих желал да споделя мой впечатления от него и да задам няколко въпроса, който ме интересуват. Нямам амбицията да правя ревю за модела, а само да споделя мнение, което се надявам да е полезно за бъдещи собственици на този телевизор. Трябваше ми втори телевизор, който да ползувам основно за монитор, защото направих "грешката" да пусна игра на Панасоник 46G30. И от тогава старият ми монитор+тунер T200HD на Самсунг ми изглеждаше вече малък. Спрях се на лед технология, голям екран с тънка рамка и изгодна цена - промоцията беше с нула процента лихва.
На място в магазина имаше доста навалица и не успях нито да му пусна заливки нито някакви клипчета, а само да се поразходя из менюто и разни рекламни клипове от служебна флашка, с която демонстрират телевизорите.
В къщи с нетърпение разопаковах кашона, който е лек, доста тънък и без проблем може да се носи от сам човек. Вътре освен стандартните неща: книжки и дистанционно имаше втулки за стойка ако се слага на стената. И без това след време ще е на стойка поне за мен си бяха доста ползни. Стандартната стойка ми се стори нестабилна и има отвор за рапидка/има я в комплекта/ за да се захване за повърхноста, на която е телевизора. Стори ми се излишна защото ако плота или масата е от стъкло или е пък някаква скъпа мебел ще е неприложима. Под самата стойка имаше една тънка и мека планка с отвори за застопоряване към стена или това, на което лежи стойката. Уж за здравина е поставено, но си мисля че за този голям екран ако трябва да е стабилен ще е трудно. Ето снимка от упътването:
64664.jpg
Стойката се сглобява лесно и не е въртяща. Има красива гланцирана повърхност в тон с телевизора. Рамката му е приятно тъмна и изглежда много добре. Общо взето шасито е тънко и изчистено. Пластмасата, от която е изработено е здрава и по сглобките няма луфтове и скърцане.
От портовете използувам единственно HDMI за връзка с РС-то ми. Само за проба опитах ефирните канали, но все пак при мен е малко трудно намирането на добър сигнал и много не съм се занимавал с външни антени. Иначе самото избиране не е от най-бързите, а ако се ползува като пълноценен телевизор мисля няма да има проблеми.
Менюто е с едни размазани и "ръбести" икони, обаче е направено интелигентно и човек не се лута кое какво е. Присъстват доста настройки за картината и дори някакво фабрично калибриране, вършешто добра работа поне според възприятията ми. Не обърнах внимание че Тошибата си има вграден уай-фай и го свъэрзах с кабел през наличният порт и след по-малко от минутка имах интернет. После в настройките видях такива за безжична мрежа и опитх на нея. Уж рутера ми е на 40-50см от телевизора и за нивото на сигнала ми изписа "умерено". С безжичният интернет също нямах проблеми. Разгледах приложенията и най много ми хареса отвореният браузер, който с обикновенна мишка и клавиатура на двата USB порта си работеше безупречно. Влезнах директно в you tube и ми поиска да инсталирам флаш плеар за да гледам видео. Стана ми странно как на телевизор да инсталирам такова нещо и се махнах от там. Все пак вграденото приложение си работи перфектно и могат се гледат HD клипове. Само със скайп имах проблем, още при вписването, телевизора "увисва" и не реагира на дистанционото, а само изключване от щепсела го оправя. Не че ще тръгна да го ползувам активно, но поне знам че опитах. Пък може да е от това че нямам подходяща камера включена.
Не ми хареса това че няма нормално копче за включване и изключване, а телевизора е винаги "on-line". Има възможност за включване от страничният панел, но то не изолира директно от мрежата. Все пак имам разклонител с защита и ключ и това не е чак толкова фатално.
Картината ми се стори добра: няма типичното ярко, студено-бяло излъчване на технологията и с настройките успях да я направя за да ми хареса. Предпочитам топлите и живи нюанси на плазмените телевизори, а тук картината не е много по-различна само в това отношение. Макар че не блести с нищо по-така. Има доста неравномерна подсветка, пък не ставаше да отварям бройки в магазина за да си избера нещо по-добро. Забелязвам макар и много трудно на някой нива на бялото едни по-светли площи като "облачета" с размер 2Х2мм, тях с фотоапарата не мога да ги "хвана" ясно за да ги покажа. Но май имам проблемен пиксел или аз не знам какво е. На снимката съм се опитал да покажа с върха на химикал:
2012-12-28 19.33.58.jpg
Все пак гледам от много малко разстояние и най-малкото проблемче се вижда. Като ползувам телевизора за игри и монитор не ги забелязвам въобще. Може би само това че ги има ме притеснява. Зная че има програми за това и сигурно ще опитам да видя какво ще излезе. Ако някой има подобен проблем ще се радвам да сподели!
Макар че не употребявам много дистанционно, то ми се струва малко ръбесто, иначе се хваща здраво и сигурно в ръката. Гумираните копчета можеше да се натискат и по-леко, а надписите да са до тях, така биха били по дълготрайни. В сравнение с телевизора от подписа ми, това тук трябва да е насочено към телевизора за да хване.
За звука не мога да кажа много неща. Не е нещо страхотно и перфектно, което да те накара да се заслушаш с кеф, ама за фон става. Високите честоти са добре: не ги усещам прекалено пискливи или че ги няма. Средите се чуват сравнително отчетливо, а ниските им липсва обем зад говорителя/то в такъв телевизор и без това си няма много място/, нямат ударност и тяга, ама общо взето се чуват че ги има. Ако се слуша около средното ниво и не се усилва много не се чуват разни резонанси от пластмасовият корпус.
В заключение мога да споделя че съм много доволен от съотношението цена/предлагани възможности. Тънката рамка на екрана е приятна гледка, като монитор за какъвто го ползувам се справя повече отлично главно заради големият размер. Едва сега разглезих сетивата си със сменящи се картинки за декстопа и максимално шарен изглед операционната система. Залових се да правя стойка за стена защото фабричните са тънки и телевизор с тях не ми изглежда много стабилно. Правих и на телевизора от подписа ми и там разстоянията между отворите бяха "цели" стойности/400х300/ а тук е 402х400. Вярно е че фабричните стойки си имат повече отвори и все някой ще стане, пък и аз трябваше да измеря точно. Ако се сетя друго ще добавя!
Поздрави!
Привет,
дистанционното на този тв мирише доста гадно на пластмаса вече за няколко дена употреба ми се струва че се измириса До колкото прочетох в нета имам изгорели пиксели и са 2-3 на брой, яво ще трябва да чакам да се родят повече за имам претенций за гаранция.
Започнах да правя стойка здрава и тежка защото искам телевизора да е стабилен като тръгна някога да сменам кабели от зад. Направи ми лошо впечатление задната страна на телевизора че е от тънка пласмаса, не че е нещо страшно ама като натисна с пръст и цялата задна площ на телевизора поддава все едно е от хартия. Като го сложа на стойка това няма да се забелязва пък и телевизора се гледа от пред
Общо ми излезе за материали към 30лв като съм ползувал дебели и тежки профили, високоякостни болтове с вътрешен шестограм уж за по-красиво, самозаконтрящи гайки и гумени подложки между профилите. Стената, на която ще е стойката е от гипсови блокове 500х500х100мм и за това часта, с която се крепи е с голяма площ за да може да хване поне два блока. Ще бъде захваната с болтове или шпилки М12 излизащи от другата страна на блоковете и завършващи с гайка. Все пак там ми е кухнята и всичко остава зак кухненското и няма да се вижда че от стената излизат някакви гайки. Самата конструкция е такава че позволява въртене в страни около вертикалната си ос приблизително с +-20градуса. Малко е, но за финно донагласяне на екрана става. В комплекта на телевизора имаше дистанционни втулки за стойка с някакво кече/филц от към стараната за закрепване. Самият отвор е с резба М8 и хубавото е че си има ограничение до колко ще се завие болта на G30 нямаше такова нещо и съм взел точни по размер болтове по упътването на телевизора. Взел съм 2мм дебел П-образен профил и съм разпробил точните отвори за закрепване малко с по-голям диаметър свредло 8,5мм. Тези профили са спънати в формата на буквата-Н с друг П-образен профил /3мм/ и се закрепват с болтове М8 на 4 места. Конструкцията за стената е същата и двете се сглобяват задено чрез болт М12х120мм с аксиални лагери за да може да има свободно въртене. За стената съм предвидил по стабилен профил с правоъгълно сечение 60х20х20 с дебелина 2мм. Не съм правил чертежи и скици, а на място съм вземал размерите и съм напасвал директно на телевизора. Цялата контрукция може да се изгради от по-тънки профили и болтови съединения, но ми се искаше като пипна в едниният край телевизора да не ми "трепери", а да е стабилно и здраво. Пък и от зад имам цяла стена и мога да закрепя осветление нещо като Филипсовото "Амбилайт". За всички свързавния на метал с метал съм предвидил гумени шайби купени от близката железария като резервни части за ВиК инсталаций, струващи стотинки. Сега съм на етап: боядисване с грунд, боя, съхнене и монтаж. От снимките мисля че се вижда всичко:
HPIM6827.jpg
Самата сглобка
HPIM6828.jpg
Ето и съединенията по конструкцията, само за монтажа съм ползувал различни шайби:
HPIM6830.jpg