Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17
Like Tree7Одобрявам

Впечатления от Toshiba 40RL938

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #1

    Впечатления от Toshiba 40RL938

    Привет,
    от промоция в Карфур си взех машинката и бих желал да споделя мой впечатления от него и да задам няколко въпроса, който ме интересуват. Нямам амбицията да правя ревю за модела, а само да споделя мнение, което се надявам да е полезно за бъдещи собственици на този телевизор. Трябваше ми втори телевизор, който да ползувам основно за монитор, защото направих "грешката" да пусна игра на Панасоник 46G30. И от тогава старият ми монитор+тунер T200HD на Самсунг ми изглеждаше вече малък. Спрях се на лед технология, голям екран с тънка рамка и изгодна цена - промоцията беше с нула процента лихва.
    На място в магазина имаше доста навалица и не успях нито да му пусна заливки нито някакви клипчета, а само да се поразходя из менюто и разни рекламни клипове от служебна флашка, с която демонстрират телевизорите.
    В къщи с нетърпение разопаковах кашона, който е лек, доста тънък и без проблем може да се носи от сам човек. Вътре освен стандартните неща: книжки и дистанционно имаше втулки за стойка ако се слага на стената. И без това след време ще е на стойка поне за мен си бяха доста ползни. Стандартната стойка ми се стори нестабилна и има отвор за рапидка/има я в комплекта/ за да се захване за повърхноста, на която е телевизора. Стори ми се излишна защото ако плота или масата е от стъкло или е пък някаква скъпа мебел ще е неприложима. Под самата стойка имаше една тънка и мека планка с отвори за застопоряване към стена или това, на което лежи стойката. Уж за здравина е поставено, но си мисля че за този голям екран ако трябва да е стабилен ще е трудно. Ето снимка от упътването:


    64664.jpg


    Стойката се сглобява лесно и не е въртяща. Има красива гланцирана повърхност в тон с телевизора. Рамката му е приятно тъмна и изглежда много добре. Общо взето шасито е тънко и изчистено. Пластмасата, от която е изработено е здрава и по сглобките няма луфтове и скърцане.
    От портовете използувам единственно HDMI за връзка с РС-то ми. Само за проба опитах ефирните канали, но все пак при мен е малко трудно намирането на добър сигнал и много не съм се занимавал с външни антени. Иначе самото избиране не е от най-бързите, а ако се ползува като пълноценен телевизор мисля няма да има проблеми.
    Менюто е с едни размазани и "ръбести" икони, обаче е направено интелигентно и човек не се лута кое какво е. Присъстват доста настройки за картината и дори някакво фабрично калибриране, вършешто добра работа поне според възприятията ми. Не обърнах внимание че Тошибата си има вграден уай-фай и го свъэрзах с кабел през наличният порт и след по-малко от минутка имах интернет. После в настройките видях такива за безжична мрежа и опитх на нея. Уж рутера ми е на 40-50см от телевизора и за нивото на сигнала ми изписа "умерено". С безжичният интернет също нямах проблеми. Разгледах приложенията и най много ми хареса отвореният браузер, който с обикновенна мишка и клавиатура на двата USB порта си работеше безупречно. Влезнах директно в you tube и ми поиска да инсталирам флаш плеар за да гледам видео. Стана ми странно как на телевизор да инсталирам такова нещо и се махнах от там. Все пак вграденото приложение си работи перфектно и могат се гледат HD клипове. Само със скайп имах проблем, още при вписването, телевизора "увисва" и не реагира на дистанционото, а само изключване от щепсела го оправя. Не че ще тръгна да го ползувам активно, но поне знам че опитах. Пък може да е от това че нямам подходяща камера включена.
    Не ми хареса това че няма нормално копче за включване и изключване, а телевизора е винаги "on-line". Има възможност за включване от страничният панел, но то не изолира директно от мрежата. Все пак имам разклонител с защита и ключ и това не е чак толкова фатално.
    Картината ми се стори добра: няма типичното ярко, студено-бяло излъчване на технологията и с настройките успях да я направя за да ми хареса. Предпочитам топлите и живи нюанси на плазмените телевизори, а тук картината не е много по-различна само в това отношение. Макар че не блести с нищо по-така. Има доста неравномерна подсветка, пък не ставаше да отварям бройки в магазина за да си избера нещо по-добро. Забелязвам макар и много трудно на някой нива на бялото едни по-светли площи като "облачета" с размер 2Х2мм, тях с фотоапарата не мога да ги "хвана" ясно за да ги покажа. Но май имам проблемен пиксел или аз не знам какво е. На снимката съм се опитал да покажа с върха на химикал:

    2012-12-28 19.33.58.jpg
    Все пак гледам от много малко разстояние и най-малкото проблемче се вижда. Като ползувам телевизора за игри и монитор не ги забелязвам въобще. Може би само това че ги има ме притеснява. Зная че има програми за това и сигурно ще опитам да видя какво ще излезе. Ако някой има подобен проблем ще се радвам да сподели!
    Макар че не употребявам много дистанционно, то ми се струва малко ръбесто, иначе се хваща здраво и сигурно в ръката. Гумираните копчета можеше да се натискат и по-леко, а надписите да са до тях, така биха били по дълготрайни. В сравнение с телевизора от подписа ми, това тук трябва да е насочено към телевизора за да хване.
    За звука не мога да кажа много неща. Не е нещо страхотно и перфектно, което да те накара да се заслушаш с кеф, ама за фон става. Високите честоти са добре: не ги усещам прекалено пискливи или че ги няма. Средите се чуват сравнително отчетливо, а ниските им липсва обем зад говорителя/то в такъв телевизор и без това си няма много място/, нямат ударност и тяга, ама общо взето се чуват че ги има. Ако се слуша около средното ниво и не се усилва много не се чуват разни резонанси от пластмасовият корпус.
    В заключение мога да споделя че съм много доволен от съотношението цена/предлагани възможности. Тънката рамка на екрана е приятна гледка, като монитор за какъвто го ползувам се справя повече отлично главно заради големият размер. Едва сега разглезих сетивата си със сменящи се картинки за декстопа и максимално шарен изглед операционната система. Залових се да правя стойка за стена защото фабричните са тънки и телевизор с тях не ми изглежда много стабилно. Правих и на телевизора от подписа ми и там разстоянията между отворите бяха "цели" стойности/400х300/ а тук е 402х400. Вярно е че фабричните стойки си имат повече отвори и все някой ще стане, пък и аз трябваше да измеря точно. Ако се сетя друго ще добавя!
    Поздрави!

    Привет,
    дистанционното на този тв мирише доста гадно на пластмаса вече за няколко дена употреба ми се струва че се измириса До колкото прочетох в нета имам изгорели пиксели и са 2-3 на брой, яво ще трябва да чакам да се родят повече за имам претенций за гаранция.
    Започнах да правя стойка здрава и тежка защото искам телевизора да е стабилен като тръгна някога да сменам кабели от зад. Направи ми лошо впечатление задната страна на телевизора че е от тънка пласмаса, не че е нещо страшно ама като натисна с пръст и цялата задна площ на телевизора поддава все едно е от хартия. Като го сложа на стойка това няма да се забелязва пък и телевизора се гледа от пред

    Общо ми излезе за материали към 30лв като съм ползувал дебели и тежки профили, високоякостни болтове с вътрешен шестограм уж за по-красиво, самозаконтрящи гайки и гумени подложки между профилите. Стената, на която ще е стойката е от гипсови блокове 500х500х100мм и за това часта, с която се крепи е с голяма площ за да може да хване поне два блока. Ще бъде захваната с болтове или шпилки М12 излизащи от другата страна на блоковете и завършващи с гайка. Все пак там ми е кухнята и всичко остава зак кухненското и няма да се вижда че от стената излизат някакви гайки. Самата конструкция е такава че позволява въртене в страни около вертикалната си ос приблизително с +-20градуса. Малко е, но за финно донагласяне на екрана става. В комплекта на телевизора имаше дистанционни втулки за стойка с някакво кече/филц от към стараната за закрепване. Самият отвор е с резба М8 и хубавото е че си има ограничение до колко ще се завие болта на G30 нямаше такова нещо и съм взел точни по размер болтове по упътването на телевизора. Взел съм 2мм дебел П-образен профил и съм разпробил точните отвори за закрепване малко с по-голям диаметър свредло 8,5мм. Тези профили са спънати в формата на буквата-Н с друг П-образен профил /3мм/ и се закрепват с болтове М8 на 4 места. Конструкцията за стената е същата и двете се сглобяват задено чрез болт М12х120мм с аксиални лагери за да може да има свободно въртене. За стената съм предвидил по стабилен профил с правоъгълно сечение 60х20х20 с дебелина 2мм. Не съм правил чертежи и скици, а на място съм вземал размерите и съм напасвал директно на телевизора. Цялата контрукция може да се изгради от по-тънки профили и болтови съединения, но ми се искаше като пипна в едниният край телевизора да не ми "трепери", а да е стабилно и здраво. Пък и от зад имам цяла стена и мога да закрепя осветление нещо като Филипсовото "Амбилайт". За всички свързавния на метал с метал съм предвидил гумени шайби купени от близката железария като резервни части за ВиК инсталаций, струващи стотинки. Сега съм на етап: боядисване с грунд, боя, съхнене и монтаж. От снимките мисля че се вижда всичко:

    HPIM6827.jpg

    Самата сглобка
    HPIM6828.jpg

    Ето и съединенията по конструкцията, само за монтажа съм ползувал различни шайби:

    HPIM6830.jpg
    Този пост е редактиран от Rusin atanasov; 30-12-12 в 12:39.
    hristoslav2, svetlio1 и zlatacho харесват това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #2

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Това е изглед на часта, която лежи към стената, като през големите отвори М14 се завиват гайки и така повърхонста на профила е равна.

    HPIM6833.jpg

    Тук се виждат гумените шайби

    HPIM6834.jpg
    Цялостен изглед на разглобената стойка:
    HPIM6837.jpg

    Следва продължение.........

    тук намерих ревю за модела
    http://translate.googleusercontent.c...7IbnldVk6MkJrg


    Бихте ли ми предложили настройки за модела, защото колкото и да човърках не мога да настроя картината толкова добре. Благодаря!

    Този пост е редактиран от Rusin atanasov; 30-12-12 в 22:19.

  4. Novice
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    2
    #3

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Помощ - не мога да открия начин да установя всичките си канали във формат 16:9. След като сменя канала (независимо, че на предния съм задал съотношение 16:9, той автоматично се прехвърля на 4:3). Изключително неприятно и много досадно е на всеки канал да задаваш желаната от теб настройка, която не се запаметява и веднага се губи при промяна на канала. Може ли някой СТЪПКА по СТЪПКА да ми обясни по какъв начин да запаметя за ВСИЧКИ КАНАЛИ желания от мен формат?

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #4

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Saint-Clair опитай: меню-настройка-предпочитания-настройки дисплей.

    Има нещо сбъркано в менюто на този телевизор: при резглеждане на предоставените опций в един прозорец има възможност за избор на повече неща от избоените. Примерно от дистанционното като се даде стрелката на долу/на горе излизат още настройки и неприятното е че някъде не е указано примерно със стрелка че има още опций.
    Някой знае ли как се влиза в сервизното меню? Нямам бутон меню на корпуса.

    Вече стойката е почти готова, остава само да сменя настоястище шпилки за закрепване към стената с болтчета с вътрешен шестограм за да са еднакви с останалите и е завършена.

    HPIM6845.jpg HPIM6849.jpg HPIM6846.jpg HPIM6850.jpg
    Този пост е редактиран от Rusin atanasov; 03-01-13 в 21:59.
    hristoslav2 и plamen4u харесват това.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    21
    #5

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    здр. ще ми кажеш ли какви са настроиките на wfi връзката ти

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #6

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Цяла тема има по въпроса, в която и ти си писал!

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #7

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938


  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #8

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Мерси, за темата, прочетох я и съм се примерил с пикселите, вече. Сега съм на етап прост амбилайт-само бели светодиоди. От пробите, който правих много приятно се гледа така.

    Привет, простият амбилайт го направих, остана само захранването да измисля. Пробвах когато телевизора "заспи" дали се изключват 5-те волта на юсб-то за да може от там с реле да се пуска и спира амбилайта. Обаче там винаги си има захранване дори, когато телевизора е изключен от копчето в страни на панела. Ще мисля още, но идея вяскакава е добре дошла.
    Взех от най-евтината лента бели светодиоди 60бр на метър за да съм сигурен че самозалепващата лепенка няма да е чак толкова "силна" за да мога след време да махна амбилайта ако се наложи нещо каквото и да е било. Общо взето работа за 20-30мин и се получава ето това:

    2013-01-12 17.51.00.jpg 2013-01-12 17.50.39.jpg 2013-01-12 17.50.29.jpg 2013-01-12 18.05.41.jpg


    2013-01-12 18.04.57.jpg
    Този пост е редактиран от Rusin atanasov; 12-01-13 в 19:07.
    svetlio1 одобрява това.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #9

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Добър, вечер! Амбилайта е готов, остана само монтажа, тестовете приключиха успешно без пушеци
    Установих че, когато се настойва при изключването от телевизора да излиза на екрана логото на Тошиба, тогава от USB входовете спира и 5В. А при включването те са отново налични. Използвах това за да подам само 5В от едното USB на 5 волтово реле и то пуска напрежение към малък мрежов трансформатор, който от своя страна с изправител осигурява захранване за амбилайта. По този начин не се налага да се занимавам с пускане и спиране на осветлението зад телевизора. Печатната платка е изработена по модел на часта от оригиналната стойка в мястото където се закрепва към телевизора. Целият модул е захванат към същите отвори в шасито, в който е била преди стойката. Солдер маската и повечето елементи са в тъмен цвят за да са в тон с черната задна част на телевизора. Ето и снимки:

    2013-02-01 21.29.40.jpg 2013-02-01 21.29.01.jpg 2013-02-03 18.55.55.jpg 2013-02-03 18.57.08.jpg 2013-02-03 18.56.01.jpg
    svetlio1 одобрява това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    78
    #10

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Човече, ти ме уби! Страхотно е От карфура на Мол България ли го купи?

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #11

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Привет!
    От Карфур в гр.Стара загора.

    Добър, вечер!
    Ето как изглежда модула захранавене вече монитран в мястото на оригиналната стойка:
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Rusin atanasov; 05-02-13 в 21:57.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    634
    #12

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Rusin atanasov, респект!

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #13

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Много писане, много нещо, но нищо подробно и реално за качеството на картината. Да беше го направил за да има смисъл другото.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #14

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Като писах ползвам телевизора предимно за монитор и по-малко като телевизор, за това изчакавах за да имам по-обективно мнение. От скоро имам и добра ефирна цифрова/не съм на някой оператор/ и довечера като остана по-свободен ще напиша впечатления събрани до момента.

    И така, общо взето телевизора сравнявам с Panasonic 46G30E, зная че са различни класове и технологий, но това имам като база в къщи. Към момента съм пуснал от коаксиален кабел към терасата отвън едно парче проводник около 50см. Все пак е цифров сигнал и би трябвало да имам добро приемане. При тази постановка имам около 70%-80% ниво на сигнала. Приемам само ефирна цифрова телевизия, която понякога има доста добро качество, понякога не, все пак е "симулкаст". Като негативни черти бих определил тези:
    1- нещото, което веднага ми се набива на очи е че картината изглежда "мазна" без достатъчна яснота. Като правя настройки с остротата изображението става по-зърнесто, но не и по-ясно и отчетливо. Същото и с функцията "Резолюция+". Гледам едно и също предаване и на двата телевизора и ми се ще да прегърна плазмата, а този да изхвърля буквално, разликите са огромни. Примерно логото на Канал 1 при плазмата изглежда с ясни отсечени очертания, а при Тошибата, то е с размити крайща и с нещо като ореол. Пусках по HDMI сигнал от лаптопа разни клипове 1080р - същата работа. Сменях с друг кабел и пак така и се примерих че това са възможностите на телевизора. Макар че при сигнал по HDMI разликата е по-малка от колкото при програма.
    2-В горните си мнения писах за неравномерната подсветка.
    3-Ефирно върви Канал 1 в HD. Когато съм на друг канал и превключа на този и има човек, който говори/примерно на новини/ няма синхрон между движенията на устните и говора. След няколко секунди това се оправя, но е достатъчно да ме подразни след като го знам.
    4-По принцип телевизора е AMR 100Hz, но движенията особенно при бързи сцени са доста накъсани и нереални. Същото е при режим на телевизор и когато по HDMI пусна филм или клип, най вече, ако е 1080р.
    5-При превключване на програми, старата примигва за момент и тогава новата се показва на екрана, с което времето за смяна на канал е малко повечко.

    Друго негативно не се сещам. За това ще започна с добрите страни:
    1- след доста настройки на картината мисля че намерих моят цвят. Когато вървеше "телевизионна таблица" ефирно, успях да си поиграя с цветовете да ги докарам подобни на плазмата. Поне в това отношение съм много доволен: цветовете са ярки, но не натрапчиви с добри тонове и сравнително равномерни на големи площи. Това са направените от мен настройки, без уреди, на око с телевизионни таблици и клипове. Зная че това не е никак обективно, но успях да направя картината за да ми хареса. Приемам всякакви критики и предложения за подобряване!

    режим на картината......... ........стандарт
    задно осветление.....................0
    контраст.................................62
    яркост....................................0
    цвят.......................................0
    нюанс.....................................0
    острота...................................11
    колор мастер...........................включено
    настройки на основен цвят........нищо не съм задал
    температура на цвета...............естествен
    автомтичен сензор за яркост.....включено
    активно осветление фон...........ниско
    намаляване на шум..................изключено
    DNR........................................изключено


    2- страшно много се кефя на ютуб от "Тошиба плейсес". Гледам любимите си клипове в HD качество за разлика от Панасоника, който ги показва само в SD.
    3-пробвах функцията "сдвояване на устройство" и от GSM-а си пускам клипове от ютуб директно на телевизора. Въвежда се само еднин код от телевизора в акаунта ви в сайта. Само че трябва да се направи, когато телевизора е включен и от отделно устройство/лаптоп,РС, телефон, таблет/ да се въведе в ютубе кода.
    4-когато гледам някой клип мога да видя и подобно съдържание, което е доста удобно и след като намирам любимите си неща главно "Дискавъри" и музика поне на този етап не се замислям за платена телевизия от оператор. Все пак има доста клипове в ютуб HD и на 40 инчовата Тошиба изглеждат превъзходно.
    5-Когато ползвам телевизора като монитор по HDMI не срещнах никакви проблеми с размера на картината. Всичко се разпъна както си трябва. При режим "стенбай" на лаптопа, телевизора за някакво време "заспива" и той/спира подсветката/и след още примерно 3-4мин се изгася на пълно, а с него и амбилайта ми. Това ми е много удобно, примерно като забравя да изключа лаптопа вечерта или пък през деня го оставя повече време включен.
    6-не знам дали някога ще ми е необходимо ,но все пак е хубаво че телевизора може да управлява устройства по HDMI и по него да връща към тях звук /ARC/
    7-функцията Intel Wirelees display също е екстра, обаче до колкото съм разбрал трябва да имам машина с процесор на интел и да е сравнително мощна и така.

    Поздрави!
    Този пост е редактиран от Rusin atanasov; 06-03-13 в 20:14.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    121
    #15

    Отговор: Впечатления от Toshiba 40RL938

    Привет, случи ми се от вчера телевизора да не може да избира програма от дистанционото с бутона > Р <. Иначе с цифровата клавиатура директно за всеки канал няма проблем. После уж намира канали, но не ги изписва в менюто "лист" и не ги запомня. При пробите и самото меню забиваше и телевизора се рестартираше сам. Изключвах, нулирах, играх си доста и накрая установих че буксата на тунера ми загрява. Да, точно така, загрява, но не чак толкова че да пари и само, когато има включена антена. Явно в самият тунер има нещо дефектно Това го установих при смяна с друга антена за проба. Ясно е че ще го нося на сервиз, но някой имал ли е подобен дефект да сподели?


    Привет, днес закарах телевизора в К&K. От сутринта като се пусне свети постоянно само еднин светодиод и то в оранжево и техника като го видя сподели че може още днес да си го взема и проблема е вероятно само софтуерен.
    Този пост е редактиран от Rusin atanasov; 15-03-13 в 12:21.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Toshiba RAS-B13N3KV2-E SUZUMI+ или Toshiba RAS-167SKV-E5
    От nanizealot във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 77
    Последно: 18-02-15, 14:08
  2. Toshiba RAS 402 EDR / Toshiba RAS 402 GDR / Toshiba RAS 402 GDRH
    От rukar във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2
    Последно: 14-12-14, 21:56
  3. Toshiba 40TL938 - Toshiba Places !!!!! Help
    От kireto69 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 10-03-14, 19:02
  4. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 11:35
  5. Toshiba TOSHIBA 55WL863G или Sony KDL-55ex720
    От iskrens във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 24-12-11, 14:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе