Пробвайте със смяна на канала на който излъчва рутера и вижте какво е маркирано да излъчва - само на N или всички стандарти .
Пробвайте със смяна на канала на който излъчва рутера и вижте какво е маркирано да излъчва - само на N или всички стандарти .
Когато правих настройките бях на B G N-mixed, а в момента пробвах само на N-стандарт и си работи без проблем при мен. Само смених стандарта на излъчване на рутера и друго не съм правил по телевизора.
от каде влезе да смениш стандарта на рутера как става смяната на стандарта на рутера
Примерно от уеб менюто на рутера и за всеки е различно виж си упътването му, там е обяснено. Търси нещо като Wireless Settings
И нещо друго, в книжката на телевизора пише:
Прикачен файл 7996
На рутера бях на настройки както са си по подразбиране и когато пусна медия плеара, картини и клипове не ми ги плейваше, а сега направих
- Channel Width от ауто на 40MHz
- и предаването да е само на N
- Max Tx Rate на 150Mbps
Едва тогава клипове и картиники се отвориха и гледах от руската програма "домашний медия сервер" нормално. може да не е свързано с настройката на безжичен нет, но може да е от полза ня някого.
А моят проблем е със субтитрите на този телевизор. По мрежата не ги намира от медия сървара на компа, но това вероятно е мое недоглеждане, може да го оправя софтуерно на компа.
Но когато пускам филм от USB памет, субтитрите излизат, но с нечетим енкодинг. Когато е ANSI и Unicode енкодинг, текстът излиза на правоъгълничета, а когато е на UTF-8 - на маймуница. Няма откъде да се сменя шрифта на ТВ-то.
и при мен го има същия проблем на модел RL933g какво може да се направи за да се четът субтитрите на български..може ли нещо да се направи...ъпдейтване на софтуера на тв.? или firmware -to? незнам но е много неприятно,разчита и mkv. но пак със маймуница и квадрачетра...попагайте ако може
- - - Обновено - - -
преди малко конвертирах суб.в unicode 8 и се получи вече суб. са на бг...успех на всички с програмата Subtitle Edit
В кой USB вход вкарвате флашката или компютъра? Компютър мога ли да свържа чрез USB кабел?
здравеите успях да се свържа рутера и телевизора но нямам интернет скорост 0 какво да правя
Виж си настройките пд IP и DNS. При мен когато бяха зададени стойности беше същото каквото описваш - връзка има, интернет няма. Избери автоматично определяне на IP и DNS. Интересното, че аз не бях въвеждал нищо, но се бяха самовъвели.
При мен продължава проблемът със субтитрите. Телевизорът е 40RL938. Чете ги от флашка. На Unicode излизат квадратчета. На UTF-8 - маймуни. Когато направя енкодинга на Cyrillic чете правилно, но едиторът на събтитрите е скапал вече текста при този енкодинг и има само гласни. Според мен шрифтът на субтитрите трябва да се смени, но телевизорът няма опция за избор на шрифт. Сменях енкодинга и с нотпад и с едитор за субтитри - същата работа. Пробвах всички видове енкодинги - не става и не става!
- - - Обновено - - -
Готово!
UTF-8, но използвах за смяна на енкодинга един стар комп с ХР и нотпад, а не Уин7 на компа, на който по принцип работя. Сега субтитрите вървят на ТВ-то.
- - - Обновено - - -
И най-важното - четат се!
пак не става пиша ип адреса днс сърварите давам автомат. настроики и нищо
- - - Обновено - - -
как дА ВИДЯ МОДЕЛЪТ НА ТЕЛЕВИЗОРА МИ
На опаковката отстрани трябва да имаш етикет с модела на телевизора.
IP адреса не го пиши, сложи го да се определя автоматично и тогава за DNS дори няма да имаш възможност да въвеждаш каквото и да е.
Вчера и днес страхотни проблеми с тоя боклук. Бях на път да прежаля неработещия Wifi модул. Снощи включвам дървото и само звук, картина никаква. С натискането на който и да е бутон от дистанционното боклукът се изключваше. Решението беше изключване от захранващия кабел за електричеството. Днес не вървяха HD каналите. Бутоните от дистанционното командваха произволни функции- примерно увеличавам звука- сменя канали и тн. Отново рестартиране с изключване на захранващия кабел. Утре следва замяна с друга марка телевизор или скандал с Техномаркет. Предната вечер направих нещастен опит да пусна филм със субтитри през флашка. Субтитрите вървят на извънземен език, при все, че ги разкодирах с програма. Съветът ми към хората, пред които стои дилема дали да си купят Тошиба- ако искате да не си загубите парите и скъсате нервите, за бога, изберете друга, произволна марка!
За субтитрите е написано и проблемът доказано е решен. UTF-8, но и Уиндоусът ти трябва да е КОРЕКТНО настроен за да стане коректен енкодинг. При мен не беше коректно настроен и докато не го направих, субтитрите излизаха на маймуница. Но това беше проблем не на телевизора, а на Уиндоуса на компа, дори не и на това, а мое недоглеждане, въпрос на настройка.
Безжичната мрежа и при мен тръгна трудно, отне ми около час, но с малко заиграване тръгна и работи отлично вече 10 дена . И аз имах веднъж (още когато правех настройките) подобен проблем със странна реакция на менютата на телевизора, но също като теб го излекувах с един студен рестарт. От тогава не ми е правил абсолютно никакви проблеми - работи перфектно.
Сега се връщам от Техномаркет. Довечера им го нося, да видим...