Здравейте на всички. Нов съм във форума и причината да Ви посетя, е че ми се повреди телевизорът. Нуждая се от вашите съвети и насоки.
Моделът на телевизора е Toshiba 58L5333D. Как се повреди - включвам го от дистанционното, светва зелената индикаторна светлина, че е телевизорът е включен, но картина не се показа. Опитах се да го изгася от дистанционното, но не пожела. Наложи се да го изключа от захранването. Изчаках 10 минути и пак го включвам, но този път нямаше светлинен червен сигнал, че телевизорът е включен в ел. мрежата. След това го свалих от стената и го отворих. След направени няколко измервания се установи, че захранващият блок е здрав. Съгласно схемата, той подава 5 волта при standby режим на основния блок (main board), който обаче не реагира. Съмненията ми са, че той е изгорял. Намерих същият main board в нета, който поставих днес. Телевизорът тръгна веднага, обаче образът ми е обърнат на 180° и цветовете са ужасни. Успях да ъпдейтна Firmware Version с 1.05.08, но така и не се оправи. Стигнах до тук и не знам какво да правя. Моля за вашите съвети и насоки. Благодаря предварително!
![]()