Резултати от 1 до 5 от общо 5

Проблем с log-ване в domain

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #1

    Проблем с log-ване в domain

    Така ситуацията е следната в една мрежа с домейн контролер (Windows 2003 server) клиентите се логват към него.Проблема е че самото логване става много бавно(около 2 минути) след като се напише паролата се появява надпис Loading your personal settings и след 2 минути се появява десктопа. Кажете откъде го прави този проблем и ако някой знае как да го реша.



    ПС: Клиентските машини са с Windows XP

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #2

    Проблем с log-ване в domain

    Потенциални причини:

    - неправилна IP конфигурация на клиентите, и по-точно DNS server, domain name, domain suffixes и др. Клиентите получават инфо за мрежата и услугите в нея не по стандартния начин - DNS query, а по друг начин, примерно чрез broadcasts или browser услугата.

    - някакъв AD-проблем - примерно, информация за несъществуващ домейн в същата гора или дърво, несъществуващ, но фигуриращ в DNS домейн-контролер. В такъв случай действащия (и обслужващ клиентите) домейн-контролер се опитва да се свърже с нещо, което липсва, преди да оторизира клиентите за работа в мрежата

    - на потребителите е зададен roaming profile, който се "точи" по мрежата, а тя е претоварена



    Дай малко повече инфо - има ли други проблеми при работата в мрежата, или само при логване? А при logoff пак ли се бави?

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #3

    Проблем с log-ване в domain

    така ситуацията е следната: един компютър от който идва интернет.domain контролера е на друг компютър, заедно с клиентите всичките са в една мрежа 10.10.ххх.ххх.Целта е да може да се контролират акаунтите на клиентите чрез сървъра.тука идва и потенциалния проблем.Чета книгата Windows 2000 server но пак не ми стана много много ясно.Трябва ли да имам на домейн контролера инсталиран DNS сървър?и ако да, как се конфигурира. Като гледам не е много сложно, но в тази книга не е много добре пояснено.пише че има зони за право и обратно търсене но как се конфигурират не.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #4

    Проблем с log-ване в domain

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">така ситуацията е следната: един компютър от който идва интернет.domain контролера е на друг компютър, заедно с клиентите всичките са в една мрежа 10.10.ххх.ххх.Целта е да може да се контролират акаунтите на клиентите чрез сървъра.тука идва и потенциалния проблем.Чета книгата Windows 2000 server но пак не ми стана много много ясно.Трябва ли да имам на домейн контролера инсталиран DNS сървър?и ако да, как се конфигурира. Като гледам не е много сложно, но в тази книга не е много добре пояснено.пише че има зони за право и обратно търсене но как се конфигурират не.

    <div align="right">Originally posted by saint056a*-*01/12/2004*:* 13:27:09</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    DNS сървъра е задължителен за функционирането на Active Directory Domain. Чрез него клиентите намират домейн-контролерите си, различните услуги и сървъри (global catalog примерно), разбират топологията на AD - сайтове, мрежи и т.н. Самия DNS сървър може да не е на същата машина, която е domain controller (DC), дори не е задължително да е на Microsoft, само трябва да е BIND-съвместим, да поддържа DDNS записи и записи от тип SRV. Аз все пак ти препоръчвам да направиш самия DC едновременно и DNS-сървър.

    Самото "вдигане" на domain controller с командата dcpromo извиква един wizzard, който върши цялата работа, включително инсталира и конфигурира както трябва DNS-услугата на машината. Ако нямаш други AD-домейни, му даваш, че това е първия DC в домейна и че това е първия домейн в дървото, респектовно в гората. Това важи, ако наистина сега вдигаш за първи път AD, не знам при теб как е точно ситуацията.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #5

    Проблем с log-ване в domain

    Така работата се изясни

    Неправилно конфигуриране на DNS сървъра в DHCP настройките

    Благодаря на stfn за помоща :-)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с BOOT-ване
    От bgeorgiev във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-12, 22:53
  2. Отговори: 5
    Последно: 10-08-07, 16:19
  3. Shape-ване на вътрешни мрежи
    От spritable във форум Linux
    Отговори: 6
    Последно: 02-11-06, 16:38
  4. DOMAIN NAME - Help
    От Lox във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 18-03-04, 19:06
  5. Boot - ване ?!
    От wp във форум Linux
    Отговори: 9
    Последно: 01-06-03, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе