Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 19 от общо 19

Две ОС т.е два Win XP на един комп

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #16

    Две ОС т.е два Win XP на един комп

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... Има такова нещо, нарича се Set OS Manager (3 233 bytes), има си меню за до четирите първични дяла, които могат да се именуват, да се въведе таймаоут, както и съвможност да се деинсталира.

    <div align="right">Originally posted by emos - 09/06/2005 : 23:57:24</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Това е големината.... 16кВ може да е заеманото на диска пространство (ако клъстера е 16кВ). Може и да става някаква гадост с абв.бг - все пак част от кода на файла е да модифицира МBR, та да го третира за вирус, знам ли.. Eто линк: _ftp://store3.data.bg/emos/Setosmgr.com, утре ще го кача и другаде.



    @ kesten

    Да разбирам ли, че всичко с моя метод е ясно?

    А иначе да ме беше видял как преди 12-13години обяснявах на арабите от потока как работи транзистор и нискочестотен усилвател - то не бяха каци с вода, детски люлки, и т.н. и т.н...



    Програмката се инсталира, акто се зареди ДОС от дискетка, пише се името й, потвърждава се избора с Y, и това е. С опция - u се деинсталира и се възстановява MBR. Това е. Ако е ясен примера с опашката пред гишето, то се радвам, че съм успял да го направя!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    14
    #17

    Две ОС т.е два Win XP на един комп

    В къщи работя с инсталирани 3 ОС - 98 на с:, ХР на д:, Лонгхорн [] на е:. Избирам с коя да работя с "Acronis OS Selector". Може да работи с партишъни (създаване, изтриване, форматиране (ФАТ или НТФС). Може да се деактивира/деинсталира, като преди действието се избира коя ОС да остане активна. При инсталирането претърсва дисковете и прави списък на откритите ОС (от който избираш после коя да се зареди). Има "Изтриване на ОС" - доста удобно[:D]. Тънкостта на програмата е, че при избирането на ОС останалите ОС се скриват в скрити папки. Няма значение коя ОС на кой диск е инсталирана. На един диск могат да се инсталират сигурно и 100 различни ОС. Ако не се внимава, може да има проблем с папки със еднакви имена в различните ОС. Program files, която я има и в двете ОС, инсталирани на един диск, ще създава проблеми.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #18

    Две ОС т.е два Win XP на един комп

    Решения като това - под път и над път. Още от System Coomander, после май и System Commander2000 имаше, XOSL прави същото, но аз писах по въпроса:

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...ти имаш и използваш boot manager - този на ХР-то. Само че той винаги използва информация от С:, за да ти зареди система от Е:! А при мен изобщо не го интересува дали изобщо са форматирани другите дялове

    А какво се прави, ако ntldr се затрие? NTLDS IS MISSING - и вече нямаш и двете ОС, докато не си го възстановиш. За това говорех.



    <div align="right">Originally posted by emos - 10/06/2005 : 07:54:56</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Какво правим, ако вирус ни трясне и затрие дяла, където се пазят скритите папки с системните и bootable файлове на "скритите ОС?!? Подобен срив съм го преживявал със System Commander, затова и не смея да го препоръчвам. Да, знам, има си антивирусни програми за целта..., както и начин да си имаш до 4 независими ОС на диска си!

    А, и още нещо - Acronis OS Selector като част от Acronis Disk Suite си струва 49.99$. А ако някой ми намери къде и как мога да платя дължимото на Erix Company© да й платя доларчетата за чудесната й работа, да свирка! Аз се отказах - може и да има и по-мощни търсачки от Google и те да ми извадят сайта на Erix Company© - аз поне не можах...

    А за разделянето на диска може да се използва и безплатната 5-та версия на Partition Magic (било то и немска!)

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    14
    #19

    Две ОС т.е два Win XP на един комп

    emos, РЕСПЕКТ за точния отговор. Въпроса опира до проблеми, с които не съм се сблъсквал (и не ми се ще). Бих си изтрил отговора, но ще го оставя, за да може някой като мене да го види - в комплект с твойто уточнение, разбира се.



    Още веднъж, emos, РЕСПЕКТ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Комп за DIABLO 3?
    От estqwerty във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 24-04-12, 20:51
  2. Пренасяне на софта от един комп на друг
    От kolyo1 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 21-09-06, 13:54
  3. комп без ограничения
    От bibis във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 03-07-06, 22:51
  4. нов комп
    От connect във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 26-04-06, 12:46
  5. 2 комп. в мрежа?
    От Djniki във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 04-11-03, 09:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе