Страница 16 от 16 ПърваПърва ... 6141516
Резултати от 226 до 240 от общо 240

GENUINE ADVANTAGE VALIDATION пач

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:GENUINE ADVANTAGE VALIDATION пач

Ти разбираш ли от дума или не разбираш ???
    Ще ти го повторя с големи букви:
    НЕ СЪЩЕСТВУВА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА WINDOWS XP VL.
    А СЪЩО, VOLUME LICENSING НЕ Е ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА WINDOWS XP, А МЕТОД(НАЧИН) ЗА ПРОДАЖБИ ОТ СТРАНА НА МАЙКРОСОФТ.

Нямам никакво намерение да ти отговарям повече на безсмислените въпроси и глупави бележки … смей си се колкото искаш и на каквото искаш.

2.  

3. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

В последните постове толкова много думи, ама нещо се поизгуби смисъла на темата.
    Единственото, което схванах (без да знам дали е вярно) е, че ако ползвам "легален" сериен номер рискувам след време той да попадне в blacklist (което вече ми се случи и го смених със следващ), а ако ползвам пач, това няма да се случи.
    Но все още съм скептично настроена, докато някой не разкаже по-подробно какво точно върши тоя пач.

4. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Ти разбираш ли от дума или не разбираш ???
    Ще ти го повторя с големи букви:
    НЕ СЪЩЕСТВУВА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА WINDOWS XP VL.
    А СЪЩО, VOLUME LICENSING НЕ Е ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА WINDOWS XP, А МЕТОД(НАЧИН) ЗА ПРОДАЖБИ ОТ СТРАНА НА МАЙКРОСОФТ.

Нямам никакво намерение да ти отговарям повече на безсмислените въпроси и глупави бележки … смей си се колкото искаш и на каквото искаш.
    Така, ясен си ми. Не стига, че не знаеш, но се правиш и на интересен. Опитваш се да слагаш думи, които не съм изрекъл в устата ми само и само да прикриеш своето невежество. На всички им стана ясно какво означава Windows XP VL. Ще ти го обясна възможно най-простичко:
    Това е т.н. корпоративна професионална версия на Windows XP, т.е. издание на ОС което не се нуждае от активация.

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    В последните постове толкова много думи, ама нещо се поизгуби смисъла на темата.
    Единственото, което схванах (без да знам дали е вярно) е, че ако ползвам "легален" сериен номер рискувам след време той да попадне в blacklist (което вече ми се случи и го смених със следващ), а ако ползвам пач, това няма да се случи.
    Но все още съм скептично настроена, докато някой не разкаже по-подробно какво точно върши тоя пач.
    Естествено... най-добрия и безболезнен начин е да смениш серийният номер. Но, след като изтече в нета и започне да се използва масово от хиляди потребители... той бива слаган в черния списък на Майкрософт и резултатът е... синя звездичка и орязан достъп до най-важните ъпдейти от сървъра на Майкрософт. Това става така защото всеки корпоративен сериен номер е предназначен за инсталиране на точно определен брой копия и когато лимитът изтече или Майкрософт видят, че той е станал публично достояние... сещаш се какво става.
    По тази причина е добре да се използва този пач (който променя определени файлове отговарящи за проверката за легитимност... най-общо казано) и който прави така, че да можеш да ползваш пълноценно сървъра за ъпдейт, както и да си инсталираш и ползваш пълноценно новите версии на IE и WMP и т.н.

5. Тук е от
    Mar 2010

Благодарско :D

6. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Няма ли кой да разчисти темата, че пак се събрахме турбохакери !

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    Най-примитивно казано, проблемите при пиратските копия са такива:
    1. Проблем с активиране след прясна инсталация
    2. Проблем при Genuine-проверките и съответните визуални ефекти при невалидност (черен уолпепър, сини звездички, изкачащи предупреждения и др.). Тук трябва да се отбележи, че Genuine-проверката е нещо което се изменя с времето - днес е една, а утре излиза нова версия от страна Майкрософт на тая проверка. Самите проверки са поне два вида - такива което идват с ъпдейтите и действието им е еднократно в момента на инсталацията и такива които може да се наложи да направиш в крачка, ако решиш да свалиш или инсталираш някакъв продукт от сайта на Майкрософт - например антивирусната им програма. А в един момент, могат да станат и повече видове - въпрос на желание от страна на Майкрософт.

Докато си с "хубав и работещ" номер, то и двата проблема са решени. Но в един момент номера може вече да бъде третиран като "лош и неработещ" от страна на Майкрософт.
    А пачовете, могат да са с най-различни цели и да решават напълно или частично някой от двата проблема. По първия проблем например могат да се опитват да симулират FPP-лиценз, защото FPP-лиценза е хардуерно независим. По втория проблем общо взето може да се каже че действието им е частично - могат да блокират проверките, или пък само да отстранят неприятните визуални ефекти. Така или иначе, по правило пачовете се дънят при нова версия на проверката от страна на Майкрософт. И затова много хора считат, че е по-добре с "хубав и работещ" сериен номер.

Тук е мястото да се кажат няколко приказки за произхода на тези "хубави и работещи" серийни номера при Windows XP Pro. Нямам предвид произхода им в Интернет, а защо Майкрософт са ги направили такива.
    Ми то обяснението е просто - за да си облекчат продажбите "на едро". А това "на едро" са някои от схемите по Volume Licensing и Enterprise-договори, които допускат продажба или ъпгрейд на операционната система Windows XP Pro. При такива схеми може да става въпрос за стотици и хиляди операционни системи за продажба на един единствен един клиент. И за да е по-удобно и по-примамливо за клиента, на него му се дава един единствен диск-носител с "хубав и работещ" сериен номер и му се продава правото да си ползва тоя софтуер на съответните стотици и хиляди компютри. Обикновено този клиент е голяма корпорация и затова в разговорния език често такива номера се наричат "корпоративни".
    Малко известен е факта, че всеки може да си купи такъв оригинален диск-носител с уникален "хубав и работещ" сериен номер - струваха около 30$ по официалната ценова листа на Майкрософт. Друг е въпроса, че от законова гледна точка, няма право да го ползва след като си го купи.
    Всичкото това е с уговорката, че става въпрос за минало време, тъй като сега актуалните продажби са за Win 7 и при инсталация с такива дискове-носители след това механизъма за активация и Genuine-проверки са по-различни ... но пак има голям терен за "производителите" на пачове.
    А също така, възможно е в бъдеще сегашния строг контрол при Win 7 да бъде умишлено смегчен от страна на Майкрософт (да речем след като постигнат определен обем продажби). Защото ми изглежда естествено те да считат, че за тях е по-добре един домашен потребител да ползва пиратски Win 7, вместо легален Linux. Това последното разбира се си е само догадка и раздумка от моя страна.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от whitewizard
    Така, ясен си ми. Не стига, че не знаеш, но се правиш и на интересен. Опитваш се да слагаш думи, които не съм изрекъл в устата ми само и само да прикриеш своето невежество. На всички им стана ясно какво означава Windows XP VL. Ще ти го обясна възможно най-простичко:
    Това е т.н. корпоративна професионална версия на Windows XP, т.е. издание на ОС което не се нуждае от активация.
    Естествено... най-добрия и безболезнен начин е да смениш серийният номер. Но, след като изтече в нета и започне да се използва масово от хиляди потребители... той бива слаган в черния списък на Майкрософт и резултатът е... синя звездичка и орязан достъп до най-важните ъпдейти от сървъра на Майкрософт. Това става така защото всеки корпоративен сериен номер е предназначен за инсталиране на точно определен брой копия и когато лимитът изтече или Майкрософт видят, че той е станал публично достояние... сещаш се какво става.
    По тази причина е добре да се използва този пач (който променя определени файлове отговарящи за проверката за легитимност... най-общо казано) и който прави така, че да можеш да ползваш пълноценно сървъра за ъпдейт, както и да си инсталираш и ползваш пълноценно новите версии на IE и WMP и т.н.
    Да,аз съм този Presents от Дата.бг.Само ще ти кажа,че има два ключа,които никога няма да влязат в черната листа на Майкрософт.Ако това нещо стане,всички училища в България ще бъдат с пиратски Windows,а и не само те.

10. Тук е от
    Jun 2010

имам един вапрос как се слагат администраторски права ???

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003

Формулирам точно въпроса (не, че вече не съм го направил в предния ми пост):
    Можеш ли да превърнеш инсталиран WindowsXP VL със (SP0, SP1, SP2, SP3) с нелегален (краден или както там го наричаш) сериен във (ОЕМ, HOME, PRO) с легален (закупен от представител на Майкрософт) сериен номер БЕЗ преинсталация на операционната система?
    Има начин, това се прави с програмката KeyUpdateTool.exe която е на майкрософт и в момента не се сещам откъде точно съм я свалил на времето, но прави от кракнато ХР НЕкракнато без преинсталация. Ако не можеш да я намериш мога да ти я пратя.

PS: намерих го: http://www.microsoft.com/genuine/sel...displaylang=en

12. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от zdravko
    Има начин, това се прави с програмката KeyUpdateTool.exe която е на майкрософт и в момента не се сещам откъде точно съм я свалил на времето, но прави от кракнато ХР НЕкракнато без преинсталация. Ако не можеш да я намериш мога да ти я пратя.

PS: намерих го: http://www.microsoft.com/genuine/sel...displaylang=en
    Явно не правиш разлика между смяна на номер на един дистрибутив и превръщане на един дистрибутив в друг.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003

Явно не правиш разлика между смяна на номер на един дистрибутив и превръщане на един дистрибутив в друг.

Правя разлика и още как - пусни го на кракнат уиндоус, който досега не е изисквал активация и си гледай сеира

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2004

грешка...

16. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте!
    Някой случайно да знае как се стартира msoobe.exe ? Нещо след последните ъпдейти не мога да изпълня процедурата за смяна на продуктовия ключ!

17. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от jasenski
    Здравейте!
    Някой случайно да знае как се стартира msoobe.exe ? Нещо след последните ъпдейти не мога да изпълня процедурата за смяна на продуктовия ключ!
    В историята го няма тоя Windows смъквай нешо друго.

18. tyo
    tyo е офлайн

Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от Compare
    В историята го няма тоя Windows смъквай нешо друго.
    Има го колега, има го още тоя Windows

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=204141

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 16 ПърваПърва ... 6141516

Подобни теми

1. А сега накъде с GENUINE ADVANTAGE VALIDATION . . . ?
    От LudZaVrazvane във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-09, 01:39
  2. Windows Genuine Advantage разпозна Xubuntu като легален Windows
    От stekyman във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 18-06-07, 23:03
  3. Windows Genuine Advantage Validation Tool (KB892130)
    От bufo във форум Windows
    Отговори: 16
    Последно: 20-09-06, 00:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе