След инсталация на Win-a, преди това е слаган Линукс, не ми се вижда D дяла. Как мога да го конвертирам или нещо да направя друго за да го използвам, без да се налага да прехвърлям данните си и да правя на ново партишън.
След инсталация на Win-a, преди това е слаган Линукс, не ми се вижда D дяла. Как мога да го конвертирам или нещо да направя друго за да го използвам, без да се налага да прехвърлям данните си и да правя на ново партишън.
За начало се сещам за PartitionMagic.Инсталираш я и тя ти намира невидимия дял,не помня точно операцията,но програмата ти предлага какво можеш да направиш с него.
Опитах с партишън меджика не можа да конверитра, казва че не поддържа такъм формат. Странното е че под линукс го показва NTFS a под Win-а го вади unknown. Според мен го познава ext2. Само че не можах да намеря софтуер за да го обърна.
това може да помогне:
http://www.winternals.com/Products/A...dcommander2005
преди години си прецаках всички партишъни след инсталация-деинсталация на линукс и някакъв бутмениджър, като имаше опасност загубя месеци и години работа (оттогава си правя бекъпи редовно), но с една програмка - disk commander 1.0 или 1.1 успях да възстановя повечете партишъни, върху който вече бях напляскал още поне 2-3 разделения на харда на нови пъртишъни, т.е. програмката ги изкопа от доста дълбоко.
има го някъде из торентите....
но и с такива програми - внимателно...
с линух партишъните е така.
оправят се нещата, ама с комбинация от fdisk, partition magic и xp install disk.
* Според мен най-добре си копирай данните някъде, докато още ги виждаш и след това форматирай дяла наново.* Голяма е вероятноста* като експериментираш с разни програми да затриеш данните. Наскоро такава игра си отворих... добре, че възстанових всичко* без загуби.*
Ами пичове оправих си го. Програмата се казва Acronis PartitionExpert. Разглеждате опциите, махате виртуални дискове, програми от сорта на Алкохол, Деймън туулс и т.н. и би трябвало да се оправите. Естествено се досещате че информацията по диска си е ЗАПАЗЕНА и не е имало формати.
Мерси на всички отзовали се.