След деинсталация на ICQ и инсталация на QIP, ОС ( Win XP SP2) започна да зависва и единственото нещо, което мога да направя е чрез CTRL+Alt+Del да стартирам панела за активиране на Task Manager-a. Интересното е това, че при първо кликване бутона е неактивен и винаги Task Manager-a се активира чрез повторно кликване. След това всичко тръгва номрално, но забелязвам, че понякога процесора е натоварен до 40% за части от секундата( не всеки път е така) и не мога да видя кой процес точно го товари.
Сканирах под Safe Mode с AVG(Free edition), Ewido, Ad-aware - абсолютно нищо. Деинсталирах антивирусната програма и инсталирах NOD32...отново сканиране под SAfe Mode - пак нищо. Деинсталирах си firewall-a - Zone Alarm Pro, но резултата си остана същия. Тъй като ефекта се появява по-често когато ползвам Опера v.9.01 и браузвам - деинсталирах и нея ( сега съм с Mozila Firefox и ефекта се усили).Проверих и фикснах регистрите с RegSupremePro след което ги дефрагментирах - no chance. Ако някой има идеи...споделете..
Благодаря преварително на тези , които се отзоват!
P.S.: Мина ми идеята да деинсталирам QIP и отново да инсталирам К-то, но целта ми е да избягна да го ползвам като чат-клиент
Ооопс, забравих да спомена , че след зависване и стартирането на Task Manager-a мишката не помни настройката си (настроена е за работа с лява ръка)и след 4, 5 кликвания се оправя