Вече втори ден съм качил RTM версията на втори хард диск. Всичко си е наред и найстина си е final. Безпроблемно се краква активацията, фонетична клавиатурна подредба и т.н.
Що се отнася до хардуера, сравнително добре работи на семпрон 2800+, 512 рам, но задължително трябва 1гб, просто се мъчи с 512. Найстина да се насладите на красотите му, трябва хубава видео карта. На тази машина на която го тествах беше с 2-ка MX 440.
За софтуера: winzip, winrar, winamp, skype, icq, bitcomet, avg free (работи само последната версия, която я има на сайта им) си работят без проблем. Интересното е че неро не можа да се инсталира, версия 7.5.1.1. Има една по нова версия, но нея не съм я смъквал да я тествам.
Тъй като се занимавам с уеб разработка, интересно ми беше как ще се държат уеб сървъри и бази данни. Та значи стари версии на JSDK, MySQL 4.1.8 и Tomcat 5.0.25 се инсталират и вървят без проблем. Прблема възникна след инсталация на Firebird 1.5.1. Инсталира се без да даде грешка, но след това като се опиташ да отвориш Control Panel дава грешка и рестартира explorer.exe, а самия Firebird не работеше изобщо. Проблема се оправи след като го деинсталирах.