Проблема не е в това- представи си че седнеш после на друг комп със стандартна фонетика![]()
Проблема не е в това- представи си че седнеш после на друг комп със стандартна фонетика![]()
А откъде на къде трябва всички ние да свикваме на това дето 5-ма идеоти са измислили!Първоначално публикувано от stekyman
Ти на БДС ли пишеш или на фонетика с 2 пръста? (иначе нямаше да кажеш, че е толкова лесно)
Такива промени водят до спад на производителността и до много грешки в синтаксиса, patch-вайте и да го духат професорите. Ако някой му трябва за 64bit Vista на PM и ще му изпратя.
Естествено нямам нищо против ДОБАВЯНЕ на нови и необходими елементи - въпросните липсващи знаци във фонетичната подредба, която се ползва. От какъв шибан зор, обаче ще разместват вече съществуащите символи!?
пробвай и пак ще си говорим а номера е на 6цта №. Сега за 1 евро и параграфа да се уча пак да пиша...неее
(каза бай ганЮ и си направи каЙве)
Общо взето съм недоволвн. Свикнах още от ДОС да пиша на фонетик. Голям зор беше да се накара народа да не пише на шльокавица, като ги убеждавахме че е същото, само дето е по разбираемо... на ти булка нов стандарт...
//едит само да напомня че и старата фонетика я измислиха едни студентчета дето се дразнеха от БДСто - явно стандартите са за да ни дразнят..
От около 15-ина години си изкарвам хляба на компютри Macintosh и то с активно писане. Интересно как така фонетиката на Apple си е каквато сме свикнали а Microsoft вгорчават живота на маса народ...
Tя и при Линукс си е наред, само при Виста има проблем по традиция.Първоначално публикувано от sclera_bg
Тя, фонетиката, и по времената на DOS имаше няколко варианта. Доакта се наложи един мина време. И не съм сигурен дали това не стана в резултат на налагането на Windows, съответно любимият на всички Флекс.Да не говорим каква каша беше преди Unicode.
Като цяло съм (почти) положително настроен. Никой не ми пречи да си ползвам нестандартната фонетика както и до сега, но тези, които тепърва свикват им е все едно, а новата има някои предимства. И да не забравяме - все пак някой си попроветри мухлясалия мозък и прозря, че е редно да се стандартизира и тази "еретична" подредба.![]()