Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Проблем при записването на CD дава грешка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Re: Проблем при записването на CD дава грешка

почистващите течности са смеси от висши алкохоли - нямат нищо общо със спиртовете от аптеката.

аз препоръчвам почистване с дестилирана вода(водата е универсален разтворител).

да се чистят лещите на модерните оптични устройства със спирт е все едно да счупим яйце в чаша със спирт - полезен нагледен ехперимент - всеки ще се убеди какво става с яйцето

2.  

3. Тук е от
    Feb 2007

Извинете за пропуска, че не съм споменала какъв е точно моя компютър.
    Acer Aspire 5024 WLMi
    не знам това дали е достатъчно , но ако Ви интересува още нещо ще кажа

ОК ще пробвам и с по - нова версия на Nero-то пък ще видим кво ще стане

P.S. Да ви кажа, че и с по - нова версия на Nero не става

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    --- offtopic ------ offtopic ---
    Не си прав Malone, виждал съм и Toshiba лаптоп с такова СД и то модел от 2005 г.
    Да, разбира се, не отричам, аз за това написах "обикновено са", отчитайки възможността да има вградени такива и в други ноутбуци. Честно казано, аз през последните 4-5 години не бях виждал такова устройство на нещо различно от Mac. Но ето, че и на Acer го има.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Compare, доктора не ти ли е казал да си пиеш хапчетата редовно?
    Много бързо се изнервяш на къде така
    Нещо лошо ли написах или не можеш да се аргументираш или това намери като наи добро за аргументация ?Заяждаш ли се ?
    На всички ни е напрегнато ако вземаш хапчета все пак се консултирай с доктор пак щом знаеш какво трябва да се направи и в такъв случаи моля те не пренебрегвай мнението си че .... звучиш ми малко разтревожен моля те успокои се !
    И нека моля те да пишем по темата не да страним от нея не прекалявай и на лична може моля те бъди така добър успех ™.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Compare
    Изгаси PC-то изключи го от кабела с тока !
    Да, заяждам се. ТОК е единица мярка за Сила на Електрическото напрежение и се мери в АМПЕРИ. В електрическата мрежа има НАПРЕЖЕНИЕ.
    Така че правилният израз е 'изключи компютъра от електрическата мрежа", друг е въпроса че самият ти нямаш смислено обяснение каква е разликата за компютъра дали ще ги изгасиш от копчето или ще му извадиш захранващият кабел,(както ясно се видя от заяжданията ти по-горе) което само по себе си говори колко ги разбираш нещата.
    Това че у ваше село използват израза 'тока спря' не значи че електрическото напрежение го карат с влак.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Да, заяждам се. ТОК е единица мярка за Сила на Електрическото напрежение и се мери в АМПЕРИ. В електрическата мрежа има НАПРЕЖЕНИЕ.
    Така че правилният израз е 'изключи компютъра от електрическата мрежа", друг е въпроса че самият ти нямаш смислено обяснение каква е разликата за компютъра дали ще ги изгасиш от копчето или ще му извадиш захранващият кабел,(както ясно се видя от заяжданията ти по-горе) което само по себе си говори колко ги разбираш нещата.
    Това че у ваше село използват израза 'тока спря' не значи че електрическото напрежение го карат с влак.
    Е от къде да знам ти можеш ли да обясниш защо се е получило така в моят случаи .
    Ето какво се получи и на практика !
    При обмен на информация чрез USB Stick и PC ,поставя се USB Stickа на нужният порт след обмяната на дадените данни се записване многократно на CD&DVD-та съпроводено от редица грешки записът не може да бъде положително завършен .Изключва се PC-то от копчето след 10 секунди се включва на ново разбира се USB Stickа не е в контакт с PC-то записват се многократно CD&DVD-та грешка няма а просто са празни сменяме записвачката и излизат данните но не излизат на записвачката която ги е записала .Пак се повтаря цялата процедура с изгасянето на PC-то с намерение проблема да изчезне но не се стигна до положителен резултат,деинсталира се програмата която с която са записани CD&DVD-та(nero) инсталира се друга (посочил съм я малко в горните постове )следва изключване на PC-то от бутона и се включва на ново записват се DVD&CD-та и проблема си остава същият !Изключва се PC-то отново от бутона и от захранващият кабел включва се на ново записват се CD&DVD-та проблемът вече го няма !
    Та въпросът ми е как ти самият би се изразил и обяснил подобно явление ако мога така да се изразя!

Още нещичко да добавя как така се получава че не може да се partition-ира един Hard Disk на 2 и да се инсталират 2 Windows-а на отделните partition-и под NTFS или как така след инсталацията на Windows-а не може да се стартира отново същото CD а трябва да се махни захранващият кабел от Hard Disk да се стартира CD-то на ново да започне инсталиращият процес да се стигне до там че неможе да се инсталира даденото CD защото няма нужното необходимото пространство следваш ли ми мисълта включва се захранващият кабел на Hard Disk стартира се на ново PC-то и чак тогава може да започне нужната инсталация !?BIOS-а е на Default Setings .Та въпроса ми е какво спира да се инсталира Windows-а от CD-то а трябва се прилагат тези системи !?

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Kато гледам описанието на проблема много ми прилича на проблем с дъното касаещ IDE-tata. Възможно е да има някой кондензатор с променени параметри който е на гранични стойности. Същия проблем е възможен да имаш и със захранващия блок. Аз бих пробвал първо с друго захранване.
    Убеден съм обаче, че проблема е хардуерен.

10. Тук е от
    Feb 2007

Ами не знам Mon решил ли си е проблема, но аз моя май без да искам го реших.
    Просто понеже както не веднъж е ставало на въпрос съм с Notebook реших да пробвам да запиша на батерия. Понеже нали грешката е Power calibration error та реших да спра тока така да се каже пък да видим кво ще излезе. И съответно проблемните дискове, които имам си ги пазя и реших да направя опит да запиша един. За мое най - голямо учудване стана без проблемно. И понеже преди това бях измъкнала всички кабели на вън реших на друг диск пак проблемен да запиша още един път нещо за проба, но този път включих компютъра в тока, но незнайно защо не го включих на същото място, а на едно от другите свободни места и пак за мое най - голямо учудване диска се записа.
    Е и аз нямам научно обяснение за това но за мен важното е че в момента записва без проблем.

Нищо чудно проблема да е бил и в това че щепсела да не е правел добър контакт и в комбинация с някои дискове да изниква проблема, защото интересното беше, че имаше дискове, които си ги записва безпроблемно

11. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Compare, ako беше описал проблема си още отначало веднага щях да ти кажа, че проблема ти е в захранването на РС-то. Той Пат ти го е написал, само че аз на първо място слагам проблем със захранването. Мога още да ти подскажа, но ти оставям храна за размисъл.
    Купи си читаво захранване! С това, което имаш, може само да пострадаш.
    И на второ място - провери за проблеми по дъното.
    Няма да коментирам изказването ти по повод поста ми от предната страница - други вече го направиха, доколко си ги разбрал - зависи от теб. Но искам да ти дам един приятелски съвет. Ако искаш да те вземат насериозно в този форум - направи усилие и поработи върху изразните средства в постовете си, като започнеш от правопис, пунктиация и минеш към по-високите степени. Форумът не е чат, тук всичко написано остава - може и за години напред. А ти пишеш сякаш си в чата. Наистина трудно се следи мисълта ти.
    Отдавна не бях виждал едно изречение да е с дължина 4 реда и да няма и един препинателен знак за цялото това разстояние !
    Още нещичко да добавя как така се получава че не може да се partition-ира един Hard Disk на 2 и да се инсталират 2 Windows-а на отделните partition-и под NTFS или как така след инсталацията на Windows-а не може да се стартира отново същото CD а трябва да се махни захранващият кабел от Hard Disk да се стартира CD-то на ново да започне инсталиращият процес да се стигне до там че неможе да се инсталира даденото CD защото няма нужното необходимото пространство следваш ли ми мисълта включва се захранващият кабел на Hard Disk стартира се на ново PC-то и чак тогава може да започне нужната инсталация !
    Нищо лично. Жив и здрав бъди!

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Мен пък ми звучи като опит за записване в/у калпави дискове, от що-годе калпава писачка...

13. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    Compare, ako беше описал проблема си още отначало веднага щях да ти кажа, че проблема ти е в захранването на РС-то. Той Пат ти го е написал, само че аз на първо място слагам проблем със захранването. Мога още да ти подскажа, но ти оставям храна за размисъл.
    Купи си читаво захранване! С това, което имаш, може само да пострадаш.
    И на второ място - провери за проблеми по дъното.
    Няма да коментирам изказването ти по повод поста ми от предната страница - други вече го направиха, доколко си ги разбрал - зависи от теб. Но искам да ти дам един приятелски съвет. Ако искаш да те вземат насериозно в този форум - направи усилие и поработи върху изразните средства в постовете си, като започнеш от правопис, пунктиация и минеш към по-високите степени. Форумът не е чат, тук всичко написано остава - може и за години напред. А ти пишеш сякаш си в чата. Наистина трудно се следи мисълта ти.
    Отдавна не бях виждал едно изречение да е с дължина 4 реда и да няма и един препинателен знак за цялото това разстояние ! Нищо лично. Жив и здрав бъди!
    Казано честно не съм си сложил запетайки на тестатурата за това и така се е получило
    а до колкото проблема в и на PC-то не ми и се занимава но поне видях няколко смислени съвета и аз допускам грешки е ако се смятате за безгрешни казвам евала аз не търся и не правя репутация кълбо ще си дойде всичко на мястото .Личи си че имате нещо против мен то това е ясно а и аз няма да се занимавам с 30-40 kakто съм споменавал и в предните ми постове

но ти оставям храна за размисъл------>>Мен ми звучи доста грубо и потискащо при оставянето по тоя начин на храна честно и приятелски с наи добри намерения ключицата .И гладен мога да остана .

Вслушвам се в съвета ти но това по горе или аз не го разбирам както трябва или е....

Ето вземам един Pat е как не намирам нищо дразнещо в поста му как той не ми оставя
    залъци водичка или подобни това намирам за професионално държание изказване за момента .

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

сега ще ти обясня какво имаме предвид:

Цитат Първоначално публикувано от Compare
    Казано честно, не съм си сложил запетайки на тестатурата. Затова (а не "за това") и така се е получило.
    а доколкото (а не "до колкото") проблемът в и на PC-то (какъв е смисълът на това?!) не ми и (това "и" не трябва да го има) се занимава, но поне видях няколко смислени съвета. и аз допускам грешки. е, ако се смятате за безгрешни, казвам "евала". аз не търся и не правя репутация кълбо(?!) ще си дойде всичко на мястото .Личи си че имате нещо против мен, то това е ясно, а и аз няма да се занимавам с 30-40 (?!) , kakто съм споменавал и в предните ми постове

но ти оставям храна за размисъл------>>На Мен ми звучи доста грубо и подтискащо при оставянето по тоя начин на храна честно и приятелски с наи добри намерения ключицата .И гладен мога да остана . (WTF ?!)

Вслушвам се в съвета ти, но това по-горе или аз не го разбирам както трябва, или е....

Ето вземам един Pat - е как не намирам нищо дразнещо в поста му? как той не ми оставя
    залъци водичка или подобни? това намирам за професионално държание и изказване за момента .
    разбра ли?

16. Тук е от
    Feb 2007

Извинявам се предварително, че отново подхващам темата, но може някой друг да го има проблема и да не може да го реши. Днес съвсем случайно се натъкнах на отговора на загадката защо става така и не иска да записва на всякакви CD/DVD, примерно на мен искаше да ми записва само на Verbatim.... както и да е....

Направих това:

Start -> Run -> gpedit.msc -> OK
    User Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Explorer -> Remove CD Burning Features =>
    Enabled

и проблема ми се реши, сега записвам без проблемно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Panasonic дава грешка h16
    От barswolf във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 19
    Последно: 08-02-17, 22:08
  2. Ariston AVF 109 дава грешка F12
    От mitko_dvd във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 14-05-15, 17:47
  3. Дайкин дава грешка А6
    От vessys във форум Климатици Daikin
    Отговори: 12
    Последно: 19-01-13, 21:23
  4. Gorenje - дава грешка Е2
    От kyosev във форум Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 19-12-12, 20:35
  5. Haier HSU-22H03R2(DB) - дава грешка
    От roussinov във форум Климатици Haier
    Отговори: 3
    Последно: 23-12-09, 23:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе