Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Синхронизиране на данни в Excel

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Синхронизиране на данни в Excel

Използвам таблица, в която се попълват данни, въпросът е че се работи на 2 компа. Таблицата е записана на 1-ия. Би ли могло да се направи нещо от рода на: Таблицата я има на и на 2-та компа, не като шоркът, а като основен запис, след като се въведът данните, за деня /които ще са различни и за 2-те ПС-та/, да се синхронизират по някъкъв начин по мрежата. С шоркът е ясно, но ако не работи компа на които е таблицата не се използва от другото ПС.

Дано да го обясних що годе ясно.

Благодаря предварително за всички мнения.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Синхронизиране на данни в Excel

В смисъл, единият въвежда в една област, а другият в друга? Ако и двамата въведат нещо в една и съща клетка, кое се приема за вярно? А таблицата доколко е структурирана, т.е. как стои въпроса с добавяне на нови клетки?
    По принцип бих препоръчал трета таблица с връзки към двете, но зависи и от отговорите на горните въпроси.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Няма да се въвеждат едни и същи данни в 1 клетка, таблицата е готова и няма да се въвеждат нови клетки в нея. Въпроса е че работят двама души на една таблица, но от различни компютри и някак си да се синхронизира работата.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2007

разгледай "Tools->Share Workbook ..." и "Tools->Share Workspace ..."

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

трябва ти excel>2003

tools -> share workbook

горното ти позволява едновременна работа на няколко потребителя върху едно и също копие на документа

7. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    трябва ти excel>2003

tools -> share workbook

горното ти позволява едновременна работа на няколко потребителя върху едно и също копие на документа
    Мерси до някъде решава проблема и то доста добре, но ако ПС-то на което е оригинала на таблицата е изключено ще може ли да се въвеждат данни в таблицата от това на което се намира шоркъта. Пиша от вкъщи и немога да го изпробвам, че нямам 2 компа, затова ти задавам такива въпроси, за което се извинявам.

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

е, ако е изключен компа, на който е ЕДИНСТВЕНОТО копие, разбира се, че няма да може да се работи . въпросното решение предполага достъп до ЕДИНСТВЕН файл

но след като намекваш, че ти трябва решение дори и при изключен компютър, работата накланя към горното, комбинирано с файл, разположен на място, до което и ДВАТА компа имат достъп, независимо от "работното им състояние" (ама как гдбоп-ски прозвуча, а?

нещо от рода на файл, качен някъде?
    двата компа имат ли достъп до мрежата?

10. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Има мрежа, мисля че схванах какво имаш в предвид, на 3-то пс е качена таблицата, а на другите два шоркъта и на всякъде е шернато. Засега ще пробвам така и мисля, че ще свърши чудесна работа.
    Много благодаря.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2007

сещам се и за едно алтернативно решение (ако не винаги имаш достъп до файлчето или пък компютърът е изключен ... )

Та така ... на "първо четене" ми се струва, че ако си достъпвате екселското файлче примерно през docs.google.com ще може също да работите едновременно отвсякъде

П.С. пише се шорткът (shortcut)

12. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от recycled_bin
    сещам се и за едно алтернативно решение (ако не винаги имаш достъп до файлчето или пък компютърът е изключен ... )

Та така ... на "първо четене" ми се струва, че ако си достъпвате екселското файлче примерно през docs.google.com ще може също да работите едновременно отвсякъде

П.С. пише се шорткът (shortcut)
    Хитро. А ще може ли да се коригига едновременно от 2-ма и естествено 2-ма да отворят на веднъж файла.

п.п. Намерих отговора.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

нещо от рода на файл, качен някъде?
    двата компа имат ли достъп до мрежата?
    и аз имах предвид файлът да е качен някъде в интернет (мрежата), ама явно съм бил неясен

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2007

и аз имах предвид файлът да е качен някъде в интернет (мрежата), ама явно съм бил неясен
    Моя грешка несъм разбрал правилно. Извинявай.

И много пъти наздраве от мене

16. Member
    Тук е от
    Feb 2007

а, да - напълно валидно си е споделяне през ексела и мрежата

затова написах "алтернативно решение", тъй като в последствие имах в предвид, че може да не се ползва Excel, a Google Spreadsheet

17. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте. Скоро се научих да работя на компютър и се кефя максимално.Харесва ми и това,че има такива хора като Вас,които знаят толкова много и са така добри да споделят опита си с профани като мен(извиняжам се ,но имам предвид само себе си за профан).Та какво искам да науча.Ще работя като технолог в шивашка фирма и имам задача да подредя машините в цеха най рационално.За да избегна чертането на ръка искам да използвам програма с която да направя чертежа.Моля ако има такива програми кажете ми как се казват и откъде мога да си ги изтегля ,а и как да се науча да работя на тях(или каква литература да си купя за да се науча). Благодаря на тези, които са така добри да ми отворят очите.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

здравей, dona

приятно е да се види такъв ентусиазъм, за което получаваш моето "положително ДА"

трябва да уточним няколко неща:

1. официално ли искаш да работиш на програмата (в този случай няма "теглене", а има "купуване")
    2. програмата за наслагване на квадратчета върху празно поле ли ти трябва или с реалистична графика
    3. колко време имаш, за да я научиш (защото гарантирано ако се търси просто разпределение ще ти е по-лесно да го нахвърляш на ръка
    4. оптимизирането на работния процес във времето и пространството си е цяла наука. разбираш ли му на последователността от процеси в шивашки цех? защото ако не - и бил гейтс не може да ти помогне

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Excel
    От asusss във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 20-10-11, 15:19
  2. Excel и преобразуване на данни
    От grgeorgiev във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 11-01-08, 12:22
  3. програма за синхронизиране на 2 РС-та
    От peter_nn във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 08-07-07, 18:58
  4. Отговори: 4
    Последно: 17-06-07, 20:16
  5. Отговори: 2
    Последно: 26-05-07, 11:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе