Здравейте, дали някой от вас може да ми каже как да премахна трептенето на монитора? Един приятел ме посъветва от Свойства да променя настройките на 85 херца, но разликата не е голяма....
Здравейте, дали някой от вас може да ми каже как да премахна трептенето на монитора? Един приятел ме посъветва от Свойства да променя настройките на 85 херца, но разликата не е голяма....
А защо не каза какви са типа, марката и модела монитора? Може би погрешно предполагаш, че за всички монитори са подходящи едни и същи настройки?
а каква е резолюцията на монитора и колко инча е той
има ли нещо друго включено към контакта или разклонителя
всичко това е важно и има значение за отговора
опа ... ами не казвам, защото незнаех, че трябва .... : LG Flatron F700bр - 17 инча, а към контакта си има включени още два щепсела... повече не мога да кажа, защото нищо не разбирам, ако ще помогне ще ви бъда много благодарна
Според мен, при всяко положение, трябва да забележиш разлика в трептенето при превключването от 60 на 85Hz (вярно, не си казала, че е на 60Hz, но може да се предположи, че става въпрос за нещо такова)
Обаче, драйверите на някои адаптери са така направени, че не е достатъчно само да посочиш 85Hz, т.е., ти ги посочваш, но режима не се изменя и си остава предишния. Затова по-нагоре ти бяха зададени въпросите кое какво е. Така че, ако очакваш реална помощ, кажи още какъв е видеоадаптера ?
В случай, че видео картата поддържа по-високи, честоти, можеш да пробваш следното:
Опитай да го настроиш на 1024x768@100Hz. Ако случайно изгасне, сякаш си спряла компютъра, не изпадай в паника. Просто изчакай 15 секунди и тогава Windows трябва да върне предишните настройки автоматично. Ако нямаш по-високи честоти за избор, напиши каква ти е видеокартата, както посъветва MitkoS.
хе хе мерси много за съвета, но нещо май нестана. А ето ми я видеокартата NVIDA GeForce4 MX 440 - SE това е, ако не ви идва нищо на ум, здраве да е!
Или обясни какво точно не е станало и по принцип бъди пределно ясна, когато задаваш въпроси, ако искаш да получиш смислени отговори, или викни някой приятел, който разбира, да ти помогне. При всички положения това трептене трябва да бъде отстранено, защото ще си развалиш очите.
пробвай да изключиш излишните неща от разклонителяПървоначално публикувано от marcya
и още нещо важно - има ли наблизо до монитора говорители - ако има и са неекранитари - ТОВА е източника на смущения
Или пък зад монитора е възможно да преминава трасе от електро инсталацията, сериозен кабел.
То това няма как да го знаеш предполагам, но вземи едно фолио за готвене, станиол за по лесно разбиране, разгъни го и го сложи зад монитора. Не струва кой знае колко стотинки.
И след това пиши какво се случва.
Увий монитора с одеало преди да си легнеш.
На сутринта няма нищо да трепери :-)
P.S., да не забравиш да го оставиш включен разбира се цялата нощ както е увит.
ако си с Win Драйверите -забрави да спре трептенето.
Този монитор е прекалено хубав за да работи на 85 херца - 100 херца си ги държи от раз , но ако на същия контакт има климатик или хладилник ( говоря за линия от контакти управлявани от 1 бушон ) - когато се включи каквото и да е от големите консуматори - Ще трепка !!!
благодаря за опитите да ми помогнете, но тъй като наистина не мога да отговоря на половината въпроси т.е. да ви насоча, ще взема да викна някой туко виж успял да ми помогне ...
десен клик върху десктопа -> properties
settings
advanced
geforce 440mx
screen resolutions and refresh rates
от падащото меню на Monitor settings-Screen refresh rate избираш 100 hertz