Здравейте,
Компютъра ми си работеше нормално допреди няколко дни, когато стария му АТА диск изгоря. Беше му сложен нов, САТА.
Тогава започна да отказва да зареди уиндоуса, рестартира се 2-3 секунди след като се появи началното лого на Windows XP.
За съжаление обаче не мога да се сетя дали след като му беше инсталиран пълния набор от използвани програми, беше рестартиран, затова не съм сигурен дали проблема е в несъвместимост на софтуера със САТА-та (каквото мнение изрази системният ни администратор), или случайно по същото време се е проявил някакъв хардуерен проблем.
Въпросните програми, които ме съмняват, са Аутокад 2004, и едно специализирано допълнение към него.
Същите програми са инсталирани на още няколко компютъра (със АТА дискове), и също работят нормално.
Може би няма връзка със сегашната ситуация, но ще спомена, че по-рано компютъра проявяваше и друг проблем - понякога не искаше да се рестартира. Т.е. гасеше се след като му се даде рестарт, и трябваше наново да се включва от захранването.
Извинявам се за оскъдната информация относно хардуера, става въпрос за служебен компютър, и досега не съм се интересувал особено от характеристиките му.
Някой може ли да даде съвет къде да се търси проблема, преди компютъра да бъде занесен на изследване чарк по чарк ?