Запетайките ли ти липсват?Първоначално публикувано от bluefish
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Запетайките ли ти липсват?Първоначално публикувано от bluefish
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Сканирах с Advanced Windows Care Pr и ми откри около 30 000 грешки. Премахнах ги и сега ще проверявам има ли пак забиване.
А за преинсталирането ето какво съм разбрала:
1.Правя Биоса да ми зарежда от CD с Delete при стратиране на компютъра, давам F10, натискам Y компютъра се рестартира и с произволен клавиш започва инсталирането
2.To Setup Windows Now - Enter, мисля че това е за моя случай
To Repair Windowa - R
3.F8 за съгласие
4.Пита ме дали искам да възстанови предна инсталация или да направя нова - ето тук не съм нясно, но мисля нова
5.Посочва ми дяловете. Избирам C:
6.Пита ме как ще форматира дяла и давам Format the partition using the NTFS file system
7.Format the drive - F
8.Указване на държавата
9.Компютъра се рестартира
С всичко това мога да се справя, но това което ме притеснява идва от тук нататък - какво първо трябва да се инсталира
Autorun Driver Galaxy
Foxconn Motherboard Installation CD
Настройките на Експлорера
Въобще най-необходимите неща
За инсталационен диск избрах Microsoft Windows XP Professional Corporate SP2 Integrated January 2007 MULTI IMAGE-ETH0+БГ ЕЗИКОВ ПАКЕТ, но БГ няма да инсталирам
Недей да помниш на изуст какво да натискаш, просто чети внимателно какво пише. Наистина ли не искаш да изчакаш твоя приятел?
Намерих го този симулатор, дето толкова го търсих. Ако искаш да видиш наживо как протича инсталацията, можеш да си го дръпнеш от тук: http://www.echoproject.net/en/softwa..._simulator.exe
Тук избираш "Fresh Installation"4.Пита ме дали искам да възстанови предна инсталация или да направя нова - ето тук не съм нясно, но мисля нова
Ако в момента "С"-то ти е на NTFS - тук избираш "quick"6.Пита ме как ще форматира дяла и давам Format the partition using the NTFS file system
// Ето още едно ръководство на български - това е за стандартна инсталация.
http://www.technews.bg/info.php?id=853
След успешната инсталация, първо използвай диска с драйвери за дъното (Motherboard installation CD). Той ще ти предложи да качи разнообразни драйвери... най-вероятно за звук, видеокарта, мрежова карта. Можеш да го сложиш в компа още сега и да видиш какво ти оферира, после да го споделиш с насПървоначално публикувано от neznae6ta
Като инсталираш тзи неща в общи линии си гарантираш нормалното функциониране на компютъра. После идват настройките... и най-важното, настройките на интернета. Важно е от сега да си запишеш настройките, за да можеш после да си ги въведеш наново. Те се виждат по следния начин:
Start -> Control Panel -> Network connections -> Local Area connection (ако има повече от една такава, избери тази, до която пише connected)
След това цъкаш в последователността, показана на следната картинка:
[img width=800 height=384]http://wwwrsphysse.anu.edu.au/~hop112/images/LAN_Settings.jpg[/img]
Преписваш си всички числа от последния екран.
На новат инсталация въвеждаш по същия начин настройките, след това се появяваш в нета и ни казваш, че си успяла
Ако има след това още проблеми, пак ще помагаме. Най-важното обаче е предварително да разполагаш с необходимите драйвери за дъното и мрежовата карта, затова провери внимателно ;-)
Това са драйверите за дъното:
Acrobat - Adobe Reader
ChipDrv - Ide, SisRaid
DevDrv - Audio, LAN, SilRaid. USB2.0
DirectX
Norton
Utilities
Word Perfect Office 12
Това са програми, не драйвери. На драйверите пише drivers...
Ей това в оранжевото е важното. Стискаме ти палци, действай смело и чети внимателноПървоначално публикувано от neznae6ta
PS. tana, дано не са само някакви хелпове наистина, но това DevDrv ми мяза на device drivers
Щом така или иначе уиндоса е за преинсталиране нищо не ти пречи да се пробваш един - два пъти сама. Дори и нищо да не можеш да направиш когато дойде твоя човек ще оправи нещата. Така че давай смело
Autorun Driver Galaxy съдържа:
Forceware Drivers
NVTV Drivers
WDM Drivers
Кои първо да инсталирам?
Вече 10 г. се занимавам с преинсталации на windows и все още има какво да уча. Относно компа за които иде реч, определено е за преинстал. Тези регистри scaning и cleaning програмли са по скоро makeup, но да разчиташ да ти оправят сериозен проблем...
Иначе за преинсталацията, щом си решида да се учиш и предпрочиташ 2 дена главоболие пред това някои да ти направи инсталацията, ти решаваш, все пак никои не се е родил научен... Обаче тези експерименти принцпно се правят на чист ХДД а не на PC, на които има информация (и то такава която искаш да запазиш...). Така, че ако не си сигурна в това което правиш (а доколкото видях от няколкото поста които прочетох, ти не си) по-добре издърпаи кабела и иачакаи да доде някои поне да ти запази важните данни, а после ако искаш удари един формат и се учи...
Успех!!!
хм щом си го докарала до драйверите ... Принципно инсталационните CD-тата на по-новите дънни платки са почти plug and play. Слагаш го, то ти проверява за версия на уиндовс, инсталирани драйвери... И ако има такива които не са инсталирани ти ги посочва. Ти просто трябва да ги маркираш. Както казах тези ЦД-та са направени елементарно и едва ли ще ти менуто ще ти предложи да инстарираш несъвместими с уиндовса и дънната платка трайвери. Така че маркираи всички и пускаи инстал. Или избери install all, според менуто което ти вади...
Има и възможност някои от драиверите да са се инсталирали с уиндовс така че може направо да провериш в device manager дали има липси. Ако няма може и да не инсталираш от CD-to
След проверката с Advanced Windows вече около 3ч. нищо не е забило. Програмата ми изтри около 500MB и може би проблема се е оправил и няма да е нужна преинсталация. Все пак ако се наложи да го правя сама всичко, /надявам сетова момче да се прибере най-накрая/ ето това не ми стана ясно
Не трябва ли да се избере: Format the partition using the NTFS file system?Първоначално публикувано от Pat