Дъното какво е (model)? Колко RAM има?
А ако БИОС-а е ошашавен и всичко идва от него?
Имала съм такъв проблем с една стара машина. Не може да буут-не нищо различно от 98. Нито 98 СЕ, нито следващите версии. Оказа се, че цаката е в системата, а не в дисковете или устройствата.
Аз също мисля, че по-вероятно проблемът е в BIOS-а на дъното. За да може да boot-ва от CD, той (BIOS-а) трябва да поддържа някакви стандарти (не помня точно, някакви "orange book", "red book" и т.н. - http://library.thinkquest.org/C01128...atbooks_cd.htm). На времето имаше BIOS-и, които изобщо не искаха да boot-нат от CD, само от флопи или диск.
Възможно е единия boot record (на 98-цата) да е по по-стария стандарт, който BIOS-а го разпознава, а boot record-a на ХР да е по по-нов, който не е понятен на BIOS-а. Та ако е това случая едно обновяване на BIOS-а до най-новата версия, която може да се намери, би трябвало да помогне.
Дъното е някакво старо АОпен трябва да му пусна Еверест.Рам от 64 до 192,сега е на 160Мб разни комбинации ефект няма.За флаш на СД-то не знам как става но не вярвам да стане ДВД чете и пише без грешка не мисля че е виновно.Ще видя модела на дъното но не вярвам да има нови БИОСи за тези антики.
Значи си наясно, че нов софт на антична машина не върви. Тоест щом дъното ти не дава възможност за поддръжка на нов софтуер, то няма как и да го сложиш. В противен случай Правец 8 щеше още да функционира и то като съвременен компютър с 98 примерно.
Мен не ми е ясно, що не си работиш по старата схема - боотваш от 98 и си действаш със стандартния XP и winnt.exe ?
Явно че има несъвместимост, то не пречи да направиш дискети с ХР както са указали на http://bootdisk.com/ ама що да се правят излишности., хеле пък на тая стара барака, дето хич даже не е за ХР.
Още една идея/въпрос - как се държи с Windows 2000 или 2003? Boot record-ите на 2000, ХР и 2003 са абсолютно еднакви. Ако не иска да boot-не от диск с ХР, не би трябвало да boot-не и от диск с 2000/2003.
Само, че ако не разпознава и 2000, цялата му главоблъсканица отива на вятъра нали така?
За Black Adder:в първия пост писах, че искам да кача ХП Пърформанс, а в директорията i386 няма winnt и не знам от кои файл и въобще има ли такъв, се стартира инсталация под ДОС.За fanta orange:пробвал съм буутване за ХП с 6 дискети сваляни многократно на разни компютри и инсталацията забива около третата.Не мисля, че ще стане и с 4-те.Проблема не е в буут устройството, а в начина вероятно.За stfn:от 98 минах на ХП и прескочих 2000, МЕ и 2003.Струва ми се, че нещо трябва да изскочи от стандартите(не помня точно, някакви "orange book", "red book" и т.н.).
уффф, какви red book, какви стандарти, какъв windows performance!?
значи хората казват следното - копираш си нещата на харда, намираш файловете PRO1.DAT и SETUPLDR.BIN, и с хекс-редактор подменяш в тях "i386" с "PRO1"
другото, което било помогнало на някои, били тези настройки на неро, когато правиш boot диска:
Kind of Emulation: No Emulation
Boot Message: irrelevant
Load Segment: 0000
Number of loaded sectors: 4
Каква е връзката на клавиатурата и на мишката USB ( Funk.....)!?
Ако са такива ги изтръгни и си вземи такива с жакове стандартно са един зелен за клавиатурата
и един лилав за мишката .След това инсталирай Windows XP ,за предпочитане да ти пратя един с които проблеми няма да има !
Първоначално публикувано от Compare
oбратното - лилав за клавиатурата и зелен за мишката
и така де е!Първоначално публикувано от boishin
връзката е, че биосите на старите машини не детектват USB мишки и клавиатури което пък води до проблеми по-нататък
Поне на това PC с което съм след това няма никакви проблемиПървоначално публикувано от snoopdoggystyle