Бутона за stand by режима ще стане активен когато инсталираш правилния драйвер за видео картата.
Бутона за stand by режима ще стане активен когато инсталираш правилния драйвер за видео картата.
Изтеглил съм най-новите драйвери за видео картата и пак не става.При предишни преинсталации никога не съм имал проблем при който автоматичното изключване на компютъра се деактивира,а сега забелязвам и този проблем.И започвам да се замислям че има някаква настройка в биоса.Казаха ми че в сайта на Майкросфт имало тема свързана с този проблем,но даже и да я намеря не съм чак толкова добре с английския за да я прочета и разбера.Както казах вече колко и пъти да го преинсталирам проблема не се решава.Дано да се намери някой който е имал същият проблем и да помогне.Мерси на всички които писаха в темата и се опитаха да ми помогнат.Ще се помъча още малко и ако не мога да го оправя ще го нося на сервизПървоначално публикувано от Pat
В момента не съм пред моя компютър.А това ли трябва да пише което е на скрийна?И ако да и не го пише от къде мога да го настроя в биоса,защото взлизах в него и не можах да намеря нищо за ACPIПървоначално публикувано от panevdd
Влизаш в BIOS, меню Advanced, настройката е APIC Mode (трябва да е Enabled).
Точно там ми изписва Standard PC.Сега ще се пробвам да намеря тази настройкаПървоначално публикувано от panevdd
Точно така си е настройката.А какво ще стане ако върна заводската настройока на биоса,която не знам дали въобще е пипана?Първоначално публикувано от panevdd
Връщането на "заводската" настройка в случая едва ли ще реши проблема. Щом в Device manager компютъра присъства като Standard PC, нещо не е в ред - операционната система не е разпознала правилно дъното. Опитай да инсталираш драйверите за chipset-а от сайта на ASUS; друг вариант е да опиташ инсталация на друг Windows - да не би твоят да е "оптимизиран", "олекотен" или нещо такова?
Windowsa който съм инсталирал е абсолютно чист без никави ламерски пипания по него копиран е от оригинален диск закупен от магазина.Все си мисля че тези дрейвери съм ги инсталирал, от диска който ми е даден към дъното.Ще ти бъда много благодрен ако ми дадеш точен линк от където мога да ги изтегля.И пак да спомена че до сега никога не съм имал такъв проблем след преинсталция да не би да е хардуерен проблем?Първоначално публикувано от panevdd
Опитай от тук: http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mis...f2v116_wxp.zip
Не вярвам да е хардуерен проблем; възможно е да има несъвместимост с драйверите на видео картата - пишеш, че сега си с най-новите, можеш да опиташ с по-стара версия.
Пробвах и с по стара версия или по точно с тези дрейвери които са ми от диска и пак така се получава.Сега ще го видя този линкПървоначално публикувано от panevdd
Що не погледнеш в Control Panel->Power Options какво пише. Има ли там таб Hibernate и има ли чавка на Enable Hibernation.
Ако няма такъв таб, то виж в, мисля, че беше в таба advanced дали има чавка на ... ха сега де, как точно се казваше ... на едно нещо, което като му сложиш чавката и таба в последствие се видоизменя и затова не мога да ти кажа какъв точно е.
MitkoS, това е за Hibernate, а проблема е в липсата на Stand By...
presents, провери и следната опция в BIOS (меню Advanced): ACPI Suspend to RAM - трябва да е Enabled.
Тези драйвери не се разпознават от windowsa.A за тази опция за която говориш одеве я гледах и беше disable.Сега ще я включа за да видя какво ще станеПървоначално публикувано от panevdd