Според мен звуковата карта си е заминала....
Според мен звуковата карта си е заминала....
Има ли начин да я изпробвам(при условие че е вградена) с Live-cd, без значение уиндоус или линукс. Ако да- има ли някое Live-cd което е за предпочитане да ползвам.
Има, бих ти препоръчал някой диск с Knoppix или Mandriva - тях съм пробвал, откриха ми де що устройства имам и си бачкат. Пробвал съм само 1 windows live-cd и не останах очарован - доста подобно на safe-mode преживяване, съмнява ме че детектваше повечети хардуер изобщо. Ако някой друг знае повече, да ме поправи.
Тук е разковничето като се замисля.Първоначално публикувано от Pat
Вземи си една карта на PCI и забравяш. Щом казваш , че не инсталираш каквото ти падне , вероятноста да е проблем в ОС е по-малка. А в Дивайс мениджъра я няма единствено звуковата карта.
Свалих mandriva-linux-2008-one-KDE-cdrom-i586. Мандривата си зареди нормално с изключение на едно съобщение което изкара:
Sound server informational message
Error while initializing the sound driver
device: default can't be opened for playback[no such device]
The sound server will continue, using the null output device
Как да разбирам това съобщение: 1.Саунд картата е повредена
2. Не може да намери подходящ драйвер за да я пусне
В същото време интернета си тръгна без проблем под линукса.
Добавено: Пуснах тази програма Unknown Device Identifier. Тя намери саундкартата ми
SoundMAX Integrated Digital HD Audio
Vendor: AnalogDevices
PnpID: hdaudio\func_01&ven_11d4&dev_1988&subsys_104381e1
Ами оформя се тенденция, както казал чукчата, като му измрели елените
Картата явно още дава остатъчни сигнали, но звуков май вече няма да даде. Ако наистина беше отделна карта, би могъл да вземеш една голяма лопата и да я погребеш с почести в градината.
Моят съвет е да не си губиш времето с преинсталации...
Компютъра е купен преди пет месеца, така че явно ще отива в сервиза.
А Windows-a ти скоро да си е правил ъпдейти? Щото на практика драйвера за звуковата карта ти го няма, при мен ето как изглежда:
и точно преди месец, след един ъпдейт на Микромеките изчезнаха звуците от половината програми. След многократно триене и инсталиране наново на драйвери + премахване на последните ъпдейти се оправиха нещата.
и при мен се получи така и аз си сложих вярната Yamaha и се приключи с тъпотиите
Не, винаги изключвам автоматичните ъпдейти след инсталацията на уиндоуса. От време на време слагам само критичните, но не съм го правил поне два месеца назад.Първоначално публикувано от Black Adder
Ще направя за всеки случай една отделна инсталация на уиндоус, защото компютъра е купен от София и ще стане голяма излагация, ако го занеса в сервиза и се окаже че проблема е в ОС.
Имам абсолютно същия проблем появи се вчера след като имах някакъв вирус...Както си вървеше компчето перфектно спря нета....Викам си аз: Чакай да ресна (Като си мисля за ултиматната техника - "Рестартирай и ШЕ се опрай"). След рестарта звук при стартирането на уиндоуса липсва. Не се показват иконките за звука доло в дясно(2те икони стандарния еквалайзер и другата за хай дефинишън нещо си). Та вируса беше някакъв malware, който ми стартираше Winlogon.exe процеса и компа ставаше доста муден...Махнах я аз тая мизерия със Malwarebytes' Anti-Malware, но проблема със звука остана. Имам 2ри уин инсталиран, влязох през него и отново никакъв звук! Прочетох всички мения и все още неще да пее.
П.С. При пускане на филм картина има звук няма като ми изписва че иска кодеци.
П.С.2 Нямам никаква идея дали вируса и случващото се със звука имат общо... (в момента върви авастчето и авг-то да проверят отново целия компютър, като свършат ще коментирам отново дали има някаква промяна, а през това време ще изтрия наново драйвърите за аудиото и ще инстална наново).
П.С.3 Много ми е тъжно :D