Значи това стана доста обширно, затова реших да не слагам конкретно заглавие на поста... но нека минем по същество.
В момента Windows-ът ми е в трагично състояние (Win XP). Искам да направя следното: да запиша Windows 98SE на една, да речем 2GB партиция (Маxtor 37,2GB, 7200, ATA133), а на другата да има Windows XP.
До тук добре, но има няколко неща (всъщност доста неща), които не знам.
1. Кое е по-добре да се инсталира първо - 98 или XP
2. С Partition Magic ли да деля хард-а ?
3. Имам кабелен модем (пуснат през USB) и не знам дали след като преинсталирам XP (чиста инсталация на форматиран диск) ще работи... и ако няма, ... има ли начин сам да го конфигурирам (като видя текущите опции или експортирам нещо от registry-то) или трябва да викам хора от поддръжката на провайдъра (не ми се дават 22 лева отново, а съм сигурен, че на доста хора с кабелни модеми им се е налагало да преинсталират "на чисто" операционната си система) ?
4. Когато са записани две или повече операционни системи на една машина, има ли възможност една от тях да се зададе като default и да стартира без избиране, а останалите да бъдат стартирани само след влизане и избиране в Boot Menu-то...
Ами общо взето е това... не ми се смейте, моля)