Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Проблем с HDD 3.5''!Губи се близо 1ТБ в не известното

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Проблем с HDD 3.5''!Губи се близо 1ТБ в не известното

ами аз виждам обем от 2 терабайта, не знам за какъв "фалшив" хард говорим

вземи запиши върху него 2 терабайта филми и ще се разбере 2 ли е или 1 ТВ...

за защитата на windows-a... какво да ти кажа, аз лично нямам никаква допълнителна защита, освен един avast и досега всичките проблеми, от които мога да се оплача, сам съм си ги причинил. съвсем искрено смятам, че и ти нямаш основание да виниш хипотетични хакери, бъгове, нелицензни windows-и и прочее. бъди уверен, че котката и хлапето могат да причинят повече щети за по-малко време, отколкото хакер

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    вие съвсем се напихте

нерде фалшива флашка, нерде фалшив хард
    Ако имаш желание пиши на лични, ще ти пратя флашката 16ГБ от които реални само два.Марка сони, метална-завърта се като тази Тежи осезаемо(всичко е метал отвън).

Почти всякакви проби правих-форматиране(всички файлови системи), триене и какво ли още не.
    При опит за запис на файл над 2 ГБ или прехвърля/копира до безкрайност на флашката или дава някаква грешка по средата на копирането.

Ей така за спорта-да пробваш и се убедиш сам.Поне имате понятие от това-на мен не ми е работата иначе, щях да разуча какъв точно е проблема.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Прати я на мен - почнаха да ме сърбят ръцете

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Прати я на мен - почнаха да ме сърбят ръцете
    На лични пиши адрес.Ще ми трябва малко време 2-3 дни- че на нея има едни песни които слуша моята приятелка-да й купя друга флашка-че ще чета "Война и мир" иначе.

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от justify
    При опит за запис на файл над 2 ГБ или прехвърля/копира до безкрайност на флашката или дава някаква грешка по средата на копирането.
    просто може да се е потрошила и собственикът и да е решил да се отърве от нея, то това флашката, не е нещо стабилно по начало.

@Compare
    Ти на какво си, на кабел или ADSL?

7. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Много прекрасно при това безплатно тулче е SpyBot S@D. Сваляш го, инсталираш ъпдейтваш го и пускаш в сейф мод да търси полепанли за компютъра гадове. Хваща много добри иначе кейлогъри, които не се показват като процес дори, камо ли като стартирана програма. Така ще разбереш дали нямаш евентуално нещо, което отваря портала широко към твоя компютър отвън. Касперски като цяло не е никак лош антивирус, но страда от недъга на всичко антивирусни, които се стартират след операционната система - трудно забелязват боклуците, които се маскират като файлове и процеси на самата операционна система. Много често дори и такива да бъдат намерени самия Windows забранява операциите с тях... Това много лесно се заобикаля с Kaspersky Boot Cd. Теглиш, запусваш на презаписваем диск и стартираш от него. Пичовете от Касперски го ъпдейтват постоянно, така че когато и да го изтеглиш - вирусните дефиниции са на два-три дни най-много.
    Или пък когато се притесниш, че евентуално нещо се случва с компютъра можеш да пуснеш тук един репорт от HijackThis да огледаме...
    Определено да излъжеш флашката, че е с по-голям обем е много по-лесно, отколкото фърмуера на твърд диск... Нещо друго е. Пробвал ли си пълно форматиране на този диск? Пусни моля те сервизна програма на производителя на диска да проверява за нередности. Ако не можеш да намериш кажи и ще ти пусна линк...

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

justify, знам за фалшивите флашки и не оспорвам, че имаш такава

исках само да кажа, че едно е фалшива флашка (съществуват неоспоримо), съвсем друго е фалшив хард (за какъвто досега не съм чувал и виждал)

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Проблем с HDD 3.5''!Губи се близо 1ТБ в не известно

Принципно имаше хардове с подобни дефекти но се оправяха.
    с Pat сме виждали 20гб хард да се засича като 2 гб от биос.
    После разбрахме как се оправя , но в този случай се е намерил коректно
    2 000 291 885,056 не са сумирани по 1024 а по 1000 следователно харда е = 1953.41 GB ( ~ 2 TB без някакви скромни 46,59GB )
    До тук Добре.
    Сега да разберем защо имаш само 1,81 TB ( т.е още 152 GB не ми излизат. )
    А проблема е че от тук в системни фаилове ти липсват доста място.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ами аз виждам обем от 2 терабайта, не знам за какъв "фалшив" хард говорим

вземи запиши върху него 2 терабайта филми и ще се разбере 2 ли е или 1 ТВ...

за защитата на windows-a... какво да ти кажа, аз лично нямам никаква допълнителна защита, освен един avast и досега всичките проблеми, от които мога да се оплача, сам съм си ги причинил. съвсем искрено смятам, че и ти нямаш основание да виниш хипотетични хакери, бъгове, нелицензни windows-и и прочее. бъди уверен, че котката и хлапето могат да причинят повече щети за по-малко време, отколкото хакер
    Не знам относно хакерството вече ще взема да снимам за какво става на въпрос и ще ги поствам снимките да не пиша и аз празни приказки , не е котка и не малко дете със сигурност .
    Преди да направя бекъпа касперски откри много слаби места Skyep, msxml4-KB973688-deu ,Flash player ,Vmware .
    Според мен виндовс има някаква много слаба точка без тоя ъбдейт msxml4-KB973688-deu преди месеци не се представяше автоматично с ъбдейти те ами само мануелно можеше да се инсталира .С него да не казвам голяма дума проблемите доста по намаляха .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313789640[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    просто може да се е потрошила и собственикът и да е решил да се отърве от нея, то това флашката, не е нещо стабилно по начало.

@Compare
    Ти на какво си, на кабел или ADSL?
    На лан кабел.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313786340[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Chertoianov
    Много прекрасно при това безплатно тулче е SpyBot S@D. Сваляш го, инсталираш ъпдейтваш го и пускаш в сейф мод да търси полепанли за компютъра гадове. Хваща много добри иначе кейлогъри, които не се показват като процес дори, камо ли като стартирана програма. Така ще разбереш дали нямаш евентуално нещо, което отваря портала широко към твоя компютър отвън. Касперски като цяло не е никак лош антивирус, но страда от недъга на всичко антивирусни, които се стартират след операционната система - трудно забелязват боклуците, които се маскират като файлове и процеси на самата операционна система. Много често дори и такива да бъдат намерени самия Windows забранява операциите с тях... Това много лесно се заобикаля с Kaspersky Boot Cd. Теглиш, запусваш на презаписваем диск и стартираш от него. Пичовете от Касперски го ъпдейтват постоянно, така че когато и да го изтеглиш - вирусните дефиниции са на два-три дни най-много.
    Или пък когато се притесниш, че евентуално нещо се случва с компютъра можеш да пуснеш тук един репорт от HijackThis да огледаме...
    Определено да излъжеш флашката, че е с по-голям обем е много по-лесно, отколкото фърмуера на твърд диск... Нещо друго е. Пробвал ли си пълно форматиране на този диск? Пусни моля те сервизна програма на производителя на диска да проверява за нередности. Ако не можеш да намериш кажи и ще ти пусна линк...
    Всичко от изброеното съм пробвал като изключим HijackThis щото ми се махат аддони и прочие казано честно не му разбирам чак толкова е не е китайско писмо специално това но и ги нямам тея нерви поне сам да се занимавам с това.Да ще намеря един линк с програма но няма да стане веднага гледам @Mr.TECHNO прави изчисления който аз правих на старият ми хард диск и не ми излизаха сметките с 20гб от 500гб е не изключвам че не съм смятал точно ама за сам човек е доста и уморително.

SpyBot S@D а и това не съм пробвал касперски ми открива някакъв кеилогер по драйверите но не ми показва къде е точно и след няколко дена спира да ми показва съобщения.
    АА грешка знам я намираше нещо но не оправяше проблемите .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313783340[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Принципно имаше хардове с подобни дефекти но се оправяха.
    с Pat сме виждали 20гб хард да се засича като 2 гб от биос.
    После разбрахме как се оправя , но в този случай се е намерил коректно
    2 000 291 885,056 не са сумирани по 1024 а по 1000 следователно харда е = 1953.41 GB ( ~ 2 TB без някакви скромни 46,59GB )
    До тук Добре.
    Сега да разберем защо имаш само 1,81 TB ( т.е още 152 GB не ми излизат. )
    А проблема е че от тук в системни фаилове ти липсват доста място.
    Не знам въобще не ме бива по тея сметки де има един лаф де е излязал илия на кирия та и моята работа такава смятах писах сам и все не ми излизаха сметките докато не умалях да се тормозя и престанах да се занимавам с тея сметки между другото ако имаш някакъв точен начин на сметки специялно за хардисковете щото не знам как става точно без голямо главоблъскане .
    А това въобще не ми е ясно как може да стане !?

2 000 291 885,056 не са сумирани по 1024 а по 1000 следователно харда е = 1953.41 GB

В момента копирам от външният хард диск на вътрешният и ше трае около 3 часа 360гб.Интересно ми е и на мен какъв ще е крайният резултат.
    Както бе написал @FearMe

Нищо не стана измери ги точно .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 03-01-15, 12:11
  2. близо ли съм до целта :Д
    От Diqn Karaasenov във форум Тонколони
    Отговори: 12
    Последно: 05-06-13, 21:35
  3. Yahoo за близо 45 000 000 000$ !!!
    От Vandal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 01-02-08, 23:37
  4. Губи ми се интернета....
    От get във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 17-02-05, 10:54
  5. Help губи ми се мрежата?
    От AVATARAT във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 21-05-04, 03:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе