Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    239
    #16

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    И аз като @Fearme достигнах до същия извод, че опита и рутината ни в момента са подложени на изпитание с метрото. Някой мои закостенели виждания и разбирания вече ги подложих на директна атака с метрото, не крия - трудничко ми е в момента. Така или иначе ще трябва да се нагаждаме, иначе - "out of space".
    Дискомфорта е доста голям, имам чувството че машината не е моя, а на облака, и всеки може да прави каквото си иска с нея. Правото за неприкосновеност на информацията и лично "дисково" пространство изчезва яко дим.
    Ще се учим

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #17

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития



  4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #18

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    да, и него ще трябва да го поддържаме, но (за щастие) няма да е веднага, хората гледат с подозрение още 7-цата
    не е така. Ние доста работим с предприятия. Случва ми се на ден да оправям, поне по 2 машини, (ето днес примерно са 3, след малко излитам, по поправки). Та думата ми е, че тук предприятията си имат бюджет, който се отделя всеки 2 години. Демек всеки две години повечето машини се подновяват.
    Сега отгатни, с каква система, ще дойдат новите машини?
    И за да бъда по подробен, бих добавил, че вече сме сметнали, кога и в кой момент да се радваме на новото поколение система. Точно през януари, 1/4 от клиентелата ни ще бъде екипирана с тази боза.

    Друг е въпросът, при личните клиенти, като - Борко, Сашко, Първан и Исмаил, те ще са първите печеливши, но няма да са масово. Защо? Еми, защото решенията са две: 1-клиентът купува марково пс, марково пс = актуална система, 2 – го сглобява при нас, по принцип клиентите винаги избират последната система.

    Така, че аз, още от сега се надявам тайно, светът да свърши през декември.

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Дай боже повече такива системи и новото поколение да се чуди как и къде - и ние да имаме работа.
    е то това работа ли ще е, или ядове не знам?

  5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #19

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    Заразен от тая модна тема, днес набарах някакъв Win8Pro и с трепет го инсталирах на собствения си компютър (на друго HDD де).
    Разглеждам го със захлас (шегичка) и даже вече мога да пиша на кирилица.
    Включвам се в темата, за да кажа че забелязах някъде в настройките опция "Reset/Reinstall Windows to factory state" ... така че не се надайте да изкарвате много пари

    ПП.
    В "Desktop-режим", как се казва вертикалната лента отдясно (тая на която е "START") ?
    Мога ли да я направя постоянно виждаща се ?
    Щото сега като се скрие и не знам как да я накарам да се покаже. Ех, отвреме на време се показва, ама тя решава кога.

    ПП2.
    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    пускам тази тема, с цел, за обсъждане на бъдещата операционна система.

    Такааа, почвам да плюя аз.

    Абе тея с кой се подиграват ве! Тея акъл имат ли! Кво си мислят са, че сички ше ползваме таблети, щото ерата видиш ли била на таблетите?!
    Начи това грозно, скопено, и нищожно нещо го бах слагал, за малко, миналият октомври, като наистина си не бях дал сметка, че тея идиоти се канят реално да го пуснат в такъв вид!

    Ха кажете ми сега, това нещо човешко ли е? Практично ли е? Нормално ли е, за нормални хора ли е?
    Начи снощи го качих на виртуалка, въпреки, че се бях зарекъл да изчакам официалното му излизане, на сайта на мс. Седя аз и гледам десктопа с двете цветя и кошчето и се чудя на де да фана! "Боже боже, слез от небето, за да ми покажеш, как да си направя шорткът на компютър, върху десктопа".

    Това, че няма старт бутон е едно, ама да няма старт меню, това е пък пълна кретенщина! Кой и каза на тея, че почити никой не ползвал старт менюто не разбрах? Само като погледна през колко етапи трябва да мина, за да си угася компютъра ми призлява.
    Да не говорим пък, за тоя гнусен начин да си правят реклама на Windows phone, като насилват хората да ползват същият интерфейс, в това, дето замества старт менюто.

    Нямам думи просто! Тоест имам - не мърдам от 7, ако ще от тук на там да е така, аз пак ше си остана на 7! За сега спирам да пиша, но по късно ще добавя някои работи в темата.
    Ти коя версия разглеждаш ? Всичко което си написал е крайно. На пръв поглед е вярно, но след 5-10 мин цъкане (без предварителна подготовка, виждам 8 за пръв път) стигам до достатъчно комфортен интерфейс много сходен с този при 7. А отделно от това, всичката нужна функционалност (управление на потребители, управление на връзки и мрежи, и др) си е там в Control Panel с добре познатите консоли.
    Та така, попрекалил си (според мен) с негативизма по отношение липса на преходност.
    Ах, и да добавя, че START-бутона за който плюеш го има (намира се на лентата за която питам по-горе), само че сега като го избереш, вместо менюта виждаш квадратни и правоъгълни икони (грознички са де, ... предполагам временно)

    ПП3.
    По отношение на скороста - хвърчи на този сравнително мощен хардуер с който съм в момента. Всъщност досега на този хардуер търкалях Виста, премятана за 4-5 тодини без преинсталации през 5-6 хардуерни конфигурации и вървеше доста бавно. А сега хвърчи - гол Windows 8, току-що инсталиран, без антивирусни и без каквито и да е други добавяни програми.

    ПП4.
    Остана задачата с повишена трудност - как се прави Shutdown и Restart, без да се правят онези команди от по-рано в темата.

    ПП5.
    Отново за START-бутона.
    Не знам какво направих, но се появи точно там къвето си го знаем - най-вляво на таскабара. Всъщност не се появи в истинския смисъл, а се появява като задържа мишката малко точно там най-вляво на таскабара.

    ПП6.
    Хе-хе, Shutdown и Restart - намерих ги

    ПП7.
    Относно потребителските акаунти.
    Това което виждам по-скоро ми харесва - локални или "облачни" акаунти. Много прилича на "мрежовите" потребителски акаунти при Active Directory, но сега са разширени/надградени още повече.
    Нямам Активна директория под ръка, за да видя на момента има ли проблеми с присъединяване и как се интегрират акаунтите. Утре.

    ПП8.
    За пръв път, ама съвсем за пръв път най-после разбирам какво е това облаци. Честно. Много съм чел и уж много знам по въпроса, но досега винаги ми е убягвал смисъла и ползата. А сега, проблясък някъкъв, светна ми ей така отведнъж (най-после). В случая видях как "работи облака" по-скоро за забавление към публичен облак, но съвсем естествено го екстраполирах в мислите си към частен такъв.

    ПП9.
    Впечатленията ми са повече и по-положителни от очакваното. Ми то след изказванията до момента (на fXOrange най-вече) е нормално да тръгнеш с малка кошница, а пък после тя бързо да се препълни.
    Затова, завършвам с това с което започнах, а то е - няма да се плашим, ще изкараме пари, при това няма да е от преинсталации, а от далеч по-интересни неща.

  6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #20

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    @MitkoS
    радвам се, че ти харесва, но аз няма да си променя мнението.
    Жалко, че го гледаш само, от страната на обикновен юзер. Хващам бас, че изобщо не си си задал поне един въпрос, от тези , дето аз си зададох на момента. Но това не е от значение. Щом те кефи, това е важното.
    Само ще повторя, голият Уиндоус фърчи, но остава факта да се тества с накачените програми и другото му. Не забравяй също, че обикновеният ползвач има тенденцията да наплясква хиляди глупости, които водят да разлайняване на системата.

    Иначе, аз вече си казах мнението, това което съм споделил в постовете си, не смятам никак, за екстремно, а просто за факт, който е тук и на яве. После всички ние сме различни, с различни вкусове, и всеки гледа от неговия си ъгъл. Не може всички заедно да харесваме, или не харесваме едно нещо.

  7. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #21

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    Нещо сте в грешка повечето писали дотук. Нашите хайдуци вече опоскаха 60 милиона лева за държавната администрация още на зелено точно за това, което критикувате, а те не може да грешат.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #22

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    Някой може ли да каже НА ПРАКТИКА как действа "reset" на Уиндоус 8, защото аз и сега на лаптопа за 25 минути преинсталирам "голата седмица", но заедно с драйверите за лаптопа, включените програми и Микрософт офис и рестартирането след инсталацията на някои от програмите всичко общо за 45 минути.

    Що се отнася до "вървежа" на Уин 8-това ще се разбере едва след като излезне SP1 на този Уиндоус и има 1 година ъпдейти ...

    Иначе оранжадата е прав, че потребителите буквално си задръстват компа с приложения от които нямат нужда.Пример е NERO -то.Уиндоуса си има функция за запис както на DVD така и на BLUREY.Как може да има програми и отделно "програми ускорители" на първите програми ...

    Колкото повече се задръства харда с инсталирани програми толкова по -бавен става и по -бавно стартира и зарежда...

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #23

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    не си прав колега. Това че има незначи че е удобно за някой. Windows си има IE, ама защо слагате опера , мозила и тн. ?

  11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,188
    #24

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    ... Хващам бас, че изобщо не си си задал поне един въпрос, от тези , дето аз си зададох на момента. ...
    Ти изобщо четеш ли това което пишеш ?!
    Хващаш се на бас пък не казваш защо (на какво) се хващаш (за какво е баса) !!!
    И как другата страна да приеме баса !!??!! Ми ти после ще кажеш "баса беше за друго" !!!

    Ако не почнеш да се аргументираш, не ми остава нищо друго освен да възкликна "Бах ти великанските изказвания. Думи, много думи, ама все празни."

    ПП.
    А пък това, че "мнението ти е факт" изобщо не ми се коментира, щото почна ли го ... Очевидно не знаеш какво е "факт", какво е "тълкуване на факт" (т.е мнение) и каква е разликата между двете.
    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    Иначе, аз вече си казах мнението, това което съм споделил в постовете си, не смятам никак, за екстремно, а просто за факт, който е тук и на яве.

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #25

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    И аз имах мозила и я ползвах близо 4 години, защото старият пиратски ИЕ постоянно даваше една грешка, но откакто съм с лицензиран не мога да се оплача от нищо.В момента в който разбрах каква благина е ИЕ9 не съм качвал нищо друго.Имах проблем, но той не беше с ИЕ, а с Java-та, тъй като нещо се омаза и какъвто и браузър да инсталирах едни работни страници в интернет не искаха да се отворят понеже картинките/анимациите бяха на Java.Първоначално бях "обвинил" ИЕ9 , но се оказа JAva-та-всички анимации с Джава не искаха да се отварят/изобразяват. А бре не мога да си представя по-удобен браузър от ИЕ9, зашото за мен най-удобното е лентата с предпочитаните/любимите и възможността да я избирам дължината(дали да е само иконка, иконка+съкратен текст или иконка+пълен текст), същото е и с другите програми.Е разбира се има и програми които нямат аналог от функциите на Уиндоус, но те не са чак толкова много.

    Сега мога да кажа, че занапред ще ползвам само и единствено лицензирани програми, просто защото е по-сигурно, по-удобно и е безмислено да търсиш една камара програми с които да ги замениш.

  13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #26

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    аз пък ще си ползвам само кракнати програми, защото това е моята форма на протест срещу безумната система за защита на авторските боклуци, а не на авторските права

    а по какво се различава един windows със сериен номер от магазина, от този, инсталиран със сериен номер ДА-НЕ-ГО-ПИША-ТУК от торентче, е тема на друга дискусия

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #27

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    че аз в работата, като ползвам всичко лицензирано, а в къщи всичко кракнато, освен един офис (защото съм на мнението на FearMe), да не ми е родила кравата 5 яки телета я, от тия лицензи. Същата боза си е.

  16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #28

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    Айде без обсъждане на лицензите моля Някой ще ми обясни ли как да си настроя прокси нормално без да ми се налага да ползвам регистри или конзола на новата 8ца ? Не говоря за браузъра а примерно за "кириите" в UI-то

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #29

    Re:Windows 8 - обсъждания, споделяния, разочарования, открития

    Инсталирах го - , вярно по-бърз е от 7-та ,повече екстри , но не ми хареса дългото му конфигуриране.
    сложих си пак XP -то , егати кефа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Тема за конзолите PSP и PS2: обсъждания,мнения и проблеми
    От koko_ronaldo във форум Конзоли за игра
    Отговори: 45
    Последно: 18-08-22, 15:40
  2. Отговори: 9
    Последно: 11-08-21, 16:08
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-03-14, 17:43
  4. Отговори: 2
    Последно: 07-11-11, 10:18
  5. Отговори: 5
    Последно: 26-10-05, 00:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе