Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28
Like Tree3Одобрявам

Windows 8 за офис

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Windows 8 за офис

разбираме много добре, независимо от късния час

но да не забравяме, че е въпрос на личен избор дали да платиш премия за по-"висш" продукт в размер на повече % в цената, отколкото % получаваш като премия в качеството. това първо (справка - продукти на лукса, крива на цената и маржиналната полезност на предметите на лукса)

а на второ място е самозаслепяването относно цената на парите. когато т.нар. "висок стандарт" ти позволява да потребяваш повече, отколкото имаш нужда, тогава започваш да пилееш спечеленото за неща, от които или нямаш нужда, или си затваряш очите, че те дерат (просто защото имаш повече, отколкото можеш да похарчиш в рамките на нормалното си ежедневие, а понятието "спестовност" ти е чуждо)

за съжаление все още господстващо е разбирането, че си богат и преуспял само тогава, когато можеш да си позволиш да пилееш безогледно... без да се притеснявам, че мога да обидя някого ще кажа, че за мен това е присъщо само на бедните духом

амин

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

johny01, това, че ти не познаваш такива хора не значи, че няма. Доста мои приятели си плащат за софтуера който ползват и на компа и на телефоните (особенно тези които живеят навън) не защото не могат да го изпиратстват, а защото така е редно.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

stenly, защо аргументът "защото така е редно" трябва да важи само за едната страна на взаимоотношенията създател-потребител?

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

В интерес на истината. като изключим фирмите, в БГ лаптоп с лицензиран уиндоу се купува от крайно заблудените, които не знаят, че стикерчето отдолу на лаптопа им струва 200 лв, и реално без него лаптопа ще струва 800 вместо 1000.
    И това както казах се отнася за 95% от потребителите закупили уиндоус... :D

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    johny01, това, че ти не познаваш такива хора не значи, че няма. Доста мои приятели си плащат за софтуера който ползват и на компа и на телефоните (особенно тези които живеят навън) не защото не могат да го изпиратстват, а защото така е редно.
    Да,западняците си го купуват.Дали,защото е редно или ги е срам,страх-се тая,защото говорих за в БГ.Но пак ошлякахме темата.

7. Тук е от
    Nov 2012

А откъде изобщо ти дойде идеята да сменяш уиндоуса в офиса с 8-ца? Моето скромно мнение е, че това си е разхищение на ресурси, особено ако вече имаш седмица.
    Нямам кой знае какъв опит с осмицата, затова пък от седмицата съм предоволен - и вкъщи, и в офиса. Имам си едно правило за Уиндоуса - почвам да ползвам по-нова версия поне година и половина-две, след като е излязла - фикснати са й голяма част от проблемите. Това правило с изключение на Виста, разбира се, тя е непоправима.

8.  

9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@nedev
    недей така бе човек, какво е непоправимото на виста? Я да чуем, като си толкова компетентен и знаеш. Са чакам поне три добри точки, които ще ме убедят че виста е боклук. Давай

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Фанта - стига си спамил Вистата си е ок, който не може да си я оптимизира си е негов проблем. Няма сми от тази 8-ца. Това метроto на десктоп без тъч скриин просто си губи смисъла - следва ненормален скрол с мишката като улав. Да не говорим, че много драйвери липсват, много от тези за 7 не работят, особенно при х64 версията, при някой се минава с disable driver signature enforcement, но само при някои. В общи линии си е мазало все още. Иначе ако хардуера позволи всичко да мине ок (Инспирон 1545 например), много по-добре се държи от 7-цата, няма го противното Аеро, спиди е.

11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Да сте чували например за Servicee Pack Rеadiness Tool (при Vista).
    Очевидно "НЕ", щом не сте съгласни че Vista е боклук.
    Като се замислиш само за предназначението на тази простотия (Service Pack Readiness Tool), веднага става ясно какво мазало е тая Vista и още по-голямо в актуализациите.
    ... Вероятно освен на собствения си компютър, не сте се сблъсквали сериозно с други Vista-инсталации в реална
    продължителна експлоатация.

ПП.
    Не ми е проблем да посоча още два кусура (за да станат три)

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Не сме чували, вероятно защото няма такова, но сме чували за System Update Readiness Tool, което не касае дадена ОС защото го има и за Windows 7, вероятно ще го има и за 8, защото касае Windows servicing store несъответствия. Ти съвсем ни взе за лос канарос

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Не съм ви "взел за лос канарос", в смисъл, не съм се опитвал да мамя (да мамя умишлено). Объркал съм името щото ме домърза да го търся как точно се изписва, а освен това, има няколко различни Readiness Tool за Vista, но под едно и също име (например този за Service Pack 1 е различен от този за Service Pack 2)

Факт е, че единствено за Vista многократно ми се е налагало да тегля и използвам System Update Readiness Tool. За Win 7 не ми се е налагало.
    Факт е, че лесно можеш да объркаш кой точно Readiness Tool трябва да позлзваш
    Факт е, че този Readiness Tool, работи много по-дълго отколкото инсталацията на самия Service Pack.
    Факт е, че този Readiness Tool често не не изпълнява докрай, по някакви си там негови причини.
    Накратко, едно такова обобщение:
    Факт е, че при Vista опреш ли до Readiness Tolol, то живота ти се сгорчава.

14.  

15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

митко изобщо не смятам да коментирам това, което си писал в постовете си.

16. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Аз го качих на виртуалка да го разгледам. Като цяло работи доста по-бързо и от ХП дори. Има вече доста начини за елиминиране на метрото и постигане на класически фейс, но много рам гълта.
    На виртуалка с 2 ядра, 1ГБ рам и изключен пейдж файл, след рестарт и отворени 2-3 таба на хрома и почва да пищи за недостиг на рам и го зарязах, а целта ми беше да го ползвам за по-бързи виртуалки с малко ресурс вместо ХП.
    За нещата които ползвам, ХП не ми иска и при пълно натоварване повече от 6-800МБ рам, а до суапване изобщо не стига.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Продавам офис PC
    От mxkolev във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 24-10-12, 19:49
  2. Държавата купува Windows + офис пакет за 1500 лв
    От Eddie във форум Коментирай новина
    Отговори: 16
    Последно: 19-12-07, 03:35
  3. Офис PC за продан
    От fishowl във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 18-04-07, 17:25
  4. Офис 2003
    От Guest във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 01-04-04, 01:28
  5. Офис игрички :)
    От Kayso във форум ИГРИ
    Отговори: 12
    Последно: 23-08-03, 17:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе