Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 44
Like Tree8Одобрявам

Microsoft призна за провала на Windows 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Microsoft призна за провала на Windows 8

Концернът е продал 100 млн. лиценза за операционната система за шест месеца и готви мащабни промени

http://www.investor.bg/softuer/458/a...dows-8,150601/

Нека ползващите го да си кажат тук думата.

2.  

3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Отговор: Microsoft призна за провала на Windows 8

Лично мое мнение, че за по-лаик потребителите е хубава ОС, но за хора които са доста напреднали е доста неудобно. Липсата на старт бутон е малко дразнеща за хората свикнали да използват предимно клавиатура. На 7-ца като се натисне старт и search-a си пишеш която си искаш програма или настройка и ти я изважда, докато със това нещо е кофти. Иначе аз друга основна разлика не намирам. Но хора които са си купили лаптоп с 8-ца и са доста скарани с техниката и не правят разлика между браузър и google е може би перфектната ОС. Пробвал съм я и с touch screen пак ми е кофти, все пак аз не използвам компютъра само за гледане на клипчета и facebook.
    Като заключение мога да кажа, че за таблет/смартфон е супер за ПК не съвсем.

4. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

"Провал" е само според Бойчо, автора на статията

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

8-цата е пълна издънка от маркетингова гледна точка, а опитите да се разглежда провала й от технологична или user-friendly перспектива са неправилни

- тя трябваше да се бори със 7-цата, която тъкмо успя да се наложи като "новото XP"
    - няма какво радикално да предложи
    - прекалено е скоро, за да може да се разчита на ирационалния стремеж към новото
    - лансираното й най-голямо предимство - "таблетността", е смехория при пълното отсъствие на хардуер, на който да блесне тази "таблетност". още повече - всичките "таблетни" конкуренти визуално са копие на стандартния windows-десктоп, те хукнали да борят СОБСТВЕНАТА си инерция с някакви несъразмерни марки, нашаткани сякаш от пиян далтонист върху зелена опаковъчна хартия

стартът на 7-цата също беше силов (барабар с лаптопите), но с опознаването й се видя, че оставането на XP е само за харкор инатливите мулета с компютри от '9х-та година, джиткащи CS и SC

за пореден път се потвърди windows-правилото "боклук през едно"
    (или, хайде, да не е "боклук", но "излишен")
    V_Simeonov одобрява това.

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Майкрософт са много готини. Ето ви още от същото ......което струва само 99 евра. И после провал ....

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Има ли някой, който още да ползва Milenium?

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

милениумът имаше едно сериозно подобрение пред 98 - емулираният дос беше много по-стабилен и бърз
    за сметка на това 1 от всеки 3 нови чисти инсталации не тръгваха

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Според мен 8-цата нама предимство в момента, пред андроид за таблет. Въобще не е удобно да се ползва тъч екран в десктоп режим, където трябва да е предимството на 8-цата пред андроид, понеже там се зареждат офис пакета, фотошоп и пр. Трябва мишка и клавиатура, а тогава по-добре да вземаш ноут или ултрабук. Пък, ако ще е само за разглеждане и редакция на документи, става и на андроид.
    За ПК също не виждам някакво предимство пред 7-цата.

11. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

pilot, ма ние говорим за десктоп ОС. Къде го навря тоя андроид? При таблетите и телефоните ако трябва да бъда честен (имам достъп и до 3те операционни системи за таблет), метро интерфейса на 8цата ми е най-удобен но и най-скучен.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Е, наврях го понеже 8-цата има някаква таблетна и тъч ориентираност. Бая таблети с win8 излязоха и ще излизат, та затова направих паралел между двете ОС.

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

За съжаление повечето таблети работят с Windows 8 RT. Която не е съвместима с десктоп версия (набързо написана за ARM процесорите). И все пак , намирам Метро интерфейса за най-удобен при работа с таблет/телефон.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

А, доста са вече таблетите с пълната версия, даже има и с i3, i5 процесор, ама гонят кило Повечето са с атом.
    Метро режима не е лош, ама не предлага нещо в повече от андроид. За в бъдеще обаче обещават, че ще го допълват.
    Този пост е редактиран от pilot; 10-05-13 в 01:08.

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Те Майкрософт са велики в обещанията си. Нямам търпение да излезе iOS7 и дано слуховете за промяна в интерфейса се окажат верни.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от stenly Виж публикацията
    Те Майкрософт са велики в обещанията си. Нямам търпение да излезе iOS7 и дано слуховете за промяна в интерфейса се окажат верни.
    И аз чакам да видя! Ама Фантата да каже, че е най в час!:rolleyes:
    Да не се ошумулява, че в последно време се е умълчал, а е рожденник! Да е жив и здрав, с късмет и пари

18. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@lupus
    няма какво съществено да кажа. Братовчеда стенли трябва да е по запознат по въпроса, от мен. Аз от работа и простотия не мога да си дигна главата. Въпреки, че никак не вярвам на слуховете, дето ios7 щял да бъде подобен, на майкрософтското метро.

А колкото до личния ми опит с уиндоус 8, изобщо го нямам. Поне не по прекия начин.
    Нещата при мен стоят така. От близо година и половина гледам да се занимавам, само с професионални клиенти, като избягвам яката софтуера. Останалото съм го оставил на колегата и другите, да се оправят.

Специализирал съм се най вече в поправката на лаптопи, (или поне, за мен тази част е най интересната) като повечето случай имаме директен договор с производителя, спрямо 3 годишната гаранция продадена на клиента, с машината. Даже при някои от производителите, като HP, ме водят експерт + (някой да не пита са какъв е тоя плюс, че станехме, за срам. Се ше трябва да ги питам един ден, ама не знам как да подхвана въпроса :D ).

Та що ви ги разказвам са тия простотии, и ненужни му никой истории. Ей са ще го видим, само да си додем на думата.

Как стоят нещата с уиндоус 8 в професионалната среда. В повечето случай всеки три години машините се подменят, като от втората година някои от тях остават в склада, за резервна машина. После си има различни договори, спрямо лиценза на софтуера. В някои случай той изтича. Даже бих казал в повечето. Освен, ако клиента няма права над уиндоуса, за модифициране, спрямо условията на работата. Тогава си е негов, воден и поддържан, от тези, дет са го барали. И в двата случая всичко ново, дето идва, отива директно на боклука. Е как така на боклука, еми е така. PC-то се разопакова, две - три промени в биоса, външния хард - инстал, или кабела в мрежата, едно обаждане по телефона в Белгия - ало готови сме, пускайте инсталацията.

Така беше с уиндоус 7, преди да се адаптира в професионалната среда, така е и с 8, НО при 8 няма адаптация.

Та ето как стоят нещата, днес. Големите умни хамерикнаски глави нали решиха, че лиценза на софта няма да е вече на етикет, ми ше минава през биос и миос - клиентът ми звъни, ало не мога да си инсталирам системата. Аз минавам с една флашка, за лаптопите, или с два три жеста в админското меню на биоса при десковете и работата е готова, за инсталация, (се едно че си нямам друга работа, ми трябва и с такива глупости да се занимавам).

Честно казано, до сега не съм видял машина с уиндоус 8 да върти някъде. Въпреки, че е имало случай, дето на места секретарки са се мазнили, да и се остави осмицата и на втория ден - ама аз не мога да си определя работната среда, мене ми липсват копчета и рисунки по екрана rofl.

Гледам колегата е на пълна пара. Дава уроци на възрастни хора, дето по начало са си объркани и само 8 и трябва на главата. Секи път ми праща смс - още една жертва, когато дойде клиент с машина, закупена примерно от карфур, готов да плати, за да му се спасят данните и да му се даунне към 7, като от горе на това си плати и лиценза на седмицата.

Хич не съм го гледал. Не отричам, че вече съм го инсталирал десетина пъти, на желаещи клиенти. От началото се се канех, да го разуча добре, ама се време нямам. Сега пък вече си имам повод.

P.S.
    Мерси, за пожеланията на лупус

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft пусна Windows 8 за производство
    От nikolin във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 05-08-12, 05:55
  2. Microsoft Windows на 21 години
    От DoRa във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 09-12-06, 17:15
  3. Microsoft Windows Defender
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 14-07-06, 18:59
  4. Microsoft Windows Mobile TM Vs Symbian 7/8
    От FIFA във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-05, 23:06
  5. Microsoft Windows NET server beta 3
    От Ivan във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 03-12-01, 20:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе