@karata
забравих да добавя че и двата с ссд, в случаят съм напълно доволен, за това което ги ползвам. Първото което е, че са малки и влизат точно всеки в шкафа си с останалите машини, демек седят най отгоре отворени, като не пречат. После са много тихи и най на края икономични, имам предвид батериите. Те са със шест клетки и със стоковите изкарват средно по 5 часа автономия. Аз съм ги променил с други, добивайки 7Аh, или 9ч30 -10ч самостоятелност. Това ми дава възможността при случайна електро авария да получавам рапорти, за състоянието, на останалите джаджи и машини, както и тяхното правилно потегляне, за което не бих имал удоволствието, ако лаптопчета бутваха едновременно с останалите джунджории. А с друг какъвто и да е лаптоп не бих добил повече от 3 часа. И ето къде си давам сметка, че въпросът от предния ми пост е напълно неуместен, защото в крайна сметка не се ползват, като каквито лаптопи.
Това NTLite го бях забравил напълно! Още ли го има? Скоро не съм си играл с подобно нещо. Иначе идеята не е лоша, мога да опитам да видя какво ще се получи