Здравейте, опитвам се да възстановя системата на едно XP с точка за възстановяване, но след рестарта излиза съобщение, че не става. Връщах се месец назад, но не и не. Можете ли да ми помогнете ???
Здравейте, опитвам се да възстановя системата на едно XP с точка за възстановяване, но след рестарта излиза съобщение, че не става. Връщах се месец назад, но не и не. Можете ли да ми помогнете ???
Възникват няколко въпроса. Кое налага да върнеш към точка за възстановяване? Сменял ли си наскоро хардуер? Проверяваш ли за вируси?Имаш ли достатъчно място на системния дял? Направи един пълен DiskCleanup и рестартирай.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 14-03-17 в 23:05.
Честно казано , аз досега не съм успявал да оправя проблем в машината с възстановяване от точка - дали след почистване от вируси , омазване от некоректно инсталирани програми и т.н. Почти винаги е давало съобщение , че не става или възстановява , но без решаване на проблема. Така че моят съвет е преинсталация.
Има ли вариант за преинсталация, без да се загубят инсталираните програми?
Има вариант за преинсталация със запазване - на една конкретна стъпка в началото на инсталацията се избира опцията "Repair". (пропуска се опцията Recovery и след това се избира Repair)
Няма как да не е писано назад по темите и то многократно, но е било много отдавна, преди 10 и повече години.
Това което си спомням е, че едно от задължителните условия е, да има пълно съвпадение на версиите на вече инсталираното XP и версията на носителя от който ще се прави преинсталацията. Не само съвпадение по Home-Pro, а и съвпадение по тип - OEM, Retail, OL. В противен случай няма никакъв шанс да се появи опция Repair. То и при съвпадение, не е гарантирано, че сте се появи - ако няколко спесифични файла са повредени (не си ги спомням кои бяха), то няма да бъде разпозната съществуващата инсталация и не може да се изпълни варианта с Repair.
От XP до момента има 5 (ПЕТ) нови версии на Windows и 10 години откакто излезе първата от тия пет.
Що не се ориентираш към нещо по-ново ?!
Този пост е редактиран от MitkoS; 15-03-17 в 23:05.
Като се сложи първия service pack и този repear става безполезен. Пък и много работи не вървят без SP3.
... Да, и по сървиспак трябва да има съвпадение с носителя от който ще се инсталира.
Да има вариант да се запазят инсталациите на програмите но по този начин самата ОС се инсталира и запазва старите конфигурации и реджистри файл - съответно всички проблеми от старата ОС се наследяват и от новата инсталация! Смисъла на тази нова преинсталация е може би единствено ако са изтрити системни файлове или буутващити такива да се възстановят с оригиналните...