Гледам че в биоса имам опция за fTPM, но е изключена. Ако я включа ще ми криптира ли информацията?
Гледам че в биоса имам опция за fTPM, но е изключена. Ако я включа ще ми криптира ли информацията?
А TPM чип има ли на дънната платка?
Мисля че не. Опцията в биоса е fTPM AMD CPU. Но Ryzen 3700x не зная дали я подържа. Чипсета е X570.
Дай го emable и виж с приложението за проверка(PC Health Check app) дали всичко ще е ок.
Не минава теста. Не казва защо.
- - - - - - - - - -
При сегашното влизане в биоса ми дава, че има TPM 2.0 хардуер, Vendor: AMD. И надолу много опции за криптирането.
Само биоса е на UEFI+Legacy. Да го направя ли само на UEFI?
- - - - - - - - - -
Еми не минава теста. Имам всичкия нужен хардуер, а не казва че става за 11-та.
- - - - - - - - - -
Сега зарежда УИН10 в CSM режим, а не UEFI. Също Secure Boot ми е изключено. Ако ги включа трябва да мине теста, но не ми се занимава за сега. То не зная дали ще намажа 11-та отгоре.
UEFI+Secure Boot+TPM 2.0 би трябвало да мине теста.
- - - - - - - - - -
Compatibility for Windows 11
Windows 11 Supported AMD Processors
Windows 11 Supported Intel Processors
Ако реша да го слагам, тогава ще променям настройките. Че някои пишат, със Secure Boot на 10-та и се прецаквали ъпдейтите.
Те май утре го пускат новия Уиндоус.
Казаха на Holidays.
Аз го превеждам като ноември.
Уж на 26-ти беше първоначалната информация. Май са послъгали...
TPM чипа се ползва в комплект с криптиращ софтуер. Примерно Bitlocker-а на Windows. За да се криптира диска, някъде трябва да се държи ключа. И това става в ТПМ-a
Ето официален списък с поддържаните процесори на Intell от Windows 11.
С две думи: всички процесори от 8-мо поколение нагоре. AMD - всички Ryzen от второ поколение и по-нови.
Въпроса с Windows 11 е решен за мен - няма да го слагам (с i5-3570 съм)
Има решения за избягване на TPM 2,0
https://www.reddit.com/r/Windows11/c...tm_term=o0mwkg
Има още 5 месеца до пуска на W11. Дотогава MS може да измисли всякакви фокуси.
По детайлни Windows 11 Minimum Hardware Requirements .
- - - - - - - - - -
А тук MS ни казва ,че ъпгрейдът от Windows 10 ще е възможен през първата половина на 2022г.
https://twitter.com/Windows/status/1409230215042187269