Резултати от 1 до 15 от общо 15

Спешна нужда от съвет?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    60
    #1

    Спешна нужда от съвет?

    Pisha na latinica zashtoto deinstalirah VSICHKI programi. V momenta se prigotviam da deinstaliram Windows XP. Iskam da instaliram Win ME, a posle Win XP. I bez tova Windows-a mi e zadrusten nechoveshki... Situaciata e slednata: diska mi e razdelen na C: i D: kato na C: sum instaliral Windows XP. Na D: imam IZVUNREDNO VAJNI failove i nezavisimo kakvo pravia NE triabva da dopuskam tezi failove da budat zatriti. I dvata diala ot diska sa NTFS. Kak da napravia taka, che da instaliram Windows Millenium Edition bez da zatrivam nishto, koeto se namira na D: ? Az misleh da konvertiram C: vuv FAT32, sled koeto s pomoshtta na FDISK da formatiram C: i tam da instaliram Win ME na chisto, sled koeto da instaliram Win XP v otdelen dial ot D: kato predvaritelno "nacepia" D: na dve chasti. Mnogo vi molia da me predupredite ako imam niakakvi greshki v tova, koeto izlojih. Blagodaria predvaritelno!

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #2

    Спешна нужда от съвет?

    Разбирам те, но затова има инсталиран кирилизиращ софтуер, който ще работи въпреки деинсталацията на ВСИЧКИТЕ ти програми...

    Толкоз от мен по темата - прочетох само първото ти изречение.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    60
    #3

    Спешна нужда от съвет?

    Хайде де човече. Наистина е важно. Нищо няма да ти стане ако ми помогнеш малко. Все пак дали ще го направиш или не зависи само от теб.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    60
    #4

    Спешна нужда от съвет?

    Сигурно вече съм започнал да ставам досаден с въпросите си, но имам едно последно питане... След като деинсталирах FlexType 2K се сетих, че съм допуснал една фатална грешка - понеже нямам навик да пиша на Wordpad всичките ми .txt файлове, написани на кирилица са затрити! Надявам се някой да ми каже как мога да видя съдържанието на файла, написан на кирилица с FlexType 2K на Notepad.

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    230
    #5

    Спешна нужда от съвет?

    newuser относно първия ти пост ако имаш място на D: може да ползваш Partition Magic да го разделиш на части ,но само ако имаш място иначе ще стане кат цъфнат налъмите .Ако на C: имаш място може да прехвърлиш някой file там и тогава да делиш D:-то на партишъни .Сега за последния ти пост качваш си file-овете на дискети или дискове ако имаш записвачка и отиваш при някой който има инсталиран FlexType 2K .

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    60
    #6

    Спешна нужда от съвет?

    Нямам записвачка, но мисля да нацепя D: на две части както ти казваш. Вярвай или не, но вчера инсталирах Флекстайп 2К отново за да видя дали ще разчете файла, но уви... Дори с инсталирана кирилизация не успях да дешифрирам написаното. Много съм загазил...

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    230
    #7

    Спешна нужда от съвет?

    <font color="red">--offtopic--</font id="red">



    <font color="blue">Ми той осира всичко да та пита човек защо си си слагал flextype на XP при положение че и самия Flex си призна че няма нужда от него .</font id="blue">



    <font color="red">--offtopic--</font id="red">

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    39
    #8

    Спешна нужда от съвет?

    newuser, imenata na failowete li sa na kirilica ili sydyrjanieto? ne se razbira to4no kakyw e problema, no ako e imeto trqbwa kato instalirash flex type nanowo da se oprawqt, a ako e sydyrjanieto ima edna programa Shtirlic ili neshto podobno koqto twyrdi 4e oprawq wsi4ko . dano da ti swyrshi rabota

  11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    18
    #9

    Спешна нужда от съвет?

    да ти дам един савет!!!

    след акто на д:

    имаш много важни фаилове си направи един бекъп на д-то прасни до на ц-то прай кот знайш вършей, рути, троши и строй наново след това си плесни бакъпа на д-то и си кат нов)

    д-то е гъза)

    norton ghost много хубава програмка с едо менш ама върши перфектна работа)

    дерзай!!!

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    60
    #10

    Спешна нужда от съвет?

    Става дума за съдържанието на файла. Дори след повторната инсталация на FlexType 2K нещата не се промениха. Като отворя файловете ми излизат някакви неразбираеми йероглифи. Ще опитам с програмата, за която ти спомена. Дано да стане защото не ми се мисли колко още време и усилия ще изхабя за да пиша всички тези неща наново... Иначе инсталацията на XP и Millenium Edition мина успешно. Вчера седях до 1:00 ч. пред компа, инсталирайки Win XP. Слава на PowerQuest и Partition Magic! Програмката работи безупречно и не ми създаде никакви главоболия. Дори от дискета работи безотказно, препоръчвам я на всеки. Сега имам инсталирани Win XP и Win ME, но все още не съм си набавил BootMagic, така че нямам boot меню. Благодаря на всички за помощта, която ми оказахте защото без вас нямаше да се оправя.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    60
    #11

    Спешна нужда от съвет?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">newuser, imenata na failowete li sa na kirilica ili sydyrjanieto? ne se razbira to4no kakyw e problema, no ako e imeto trqbwa kato instalirash flex type nanowo da se oprawqt, a ako e sydyrjanieto ima edna programa Shtirlic ili neshto podobno koqto twyrdi 4e oprawq wsi4ko . dano da ti swyrshi rabota



    <div align="right">оргинално мнение на t_palav</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    А би ли ми казал къде мога да намеря тази програмка? Опитах да я намеря, дори пробвах със "stirlitz", но нищо не намерих [].

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    367
    #12

    Спешна нужда от съвет?

    Дай си мейла да ти я пратя.


  16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    60
    #13

    Спешна нужда от съвет?

    Успях да си оправя всичко. Вече имам Win XP и Win ME и си бачкат перфектно с PowerQuest BootMagic! Успях дори да видя съдържанието на въпросните файлове извършвайки една проста операция: 1. инсталирам FlexType 2K, 2. кликвам с десния бутон на мишката и избирам опцията Open With и го отварям с Wordpad. Просто и лесно .

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #14

    Спешна нужда от съвет?

    Чудя се, защо има още хора, които ползват тази измислица FlexType??! Той Windows-a която и да е версия си има и фонетична и БДС и един симпатяга отдавна го е обяснил в българското уеб пространство: забавлявайте се: http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm



    Ето една от мислите на Инжинера ))))



    "Гордо заявявам: не съм специалист по компютрите! Аз на компютъра си вадя хляба и затова съм си го направил да ми работи на шест. На шест може да работи само компютър, в който няма и помен от кирилизатор и споделянето на този мой опит е целта на този сайт. Специалистите по компютърните проблеми се препитават именно с проблемите. Те нямат далавера да ви оправят Уиндоуса. На тях им се ще да ви продадат нещо, а после следващата версия на нещото. После трето и четвърто, плюс консултация за $ 5-10.

    Конкретно за Кирилицата: Неспециалиста (аз например) гледам дали има някъде да щракна и да сложа чавки в съответните квадратчета и всичко да ми заработи.



    "Специалистите" разсъждават така:

    "Това е нов продукт, съпротивлява се още по силно на промени по системните му файлове. Трябва да му надделеем, да приспособим кирилизатор и за него и да го продаваме"

    На тях им е на шапката дали може да се работи без кирилизатор. ТЕ ИСКАТ ДА ПРОДАВАТ! И не само кирилизатори, ами каквито и да е безсмислени програми.



    Малък пример: Колко обяснителни статии се написаха за куките (Cookies). Скъсаа се "специалистите" да обясняват как подлите сайтове ни пишат куки по диска, поради което ... абе, ужасии, вади портмонето и плащай за програми да се борят с куките. Обаче, като се приложи здравият инженерен подход на неспециалиста: "Диска си е мой, те пишат, аз бришем!" се получава решение точно от един ред. Ето го:



    Deltree /y %Windir%\Cookies\*.TXT"


  18. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #15

    Спешна нужда от съвет?

    newuser:

    Ако смяташ и занапред да използваш NTFS за съхраняване на важни файлове, по-добре си купи записвачка.

    Не ти пожелавам да възстановяваш частично повреден дял на NTFS.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Спешна нужда от съвет за избор на фотоапарат.
    От stef_master във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 20-02-14, 18:54
  2. Отговори: 0
    Последно: 19-06-12, 10:42
  3. Отговори: 0
    Последно: 19-06-12, 10:22
  4. Имам нужда от спешна помощ!
    От JOJO във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 06-05-04, 09:10
  5. Спешна нужда от помощ Т300
    От Dark Angel във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 29-11-03, 21:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе