Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

ХП-то праща много инфо

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #16

    ХП-то праща много инфо

    Нека се опитаме да поразсъждаваме: все пак това е една от разликите между компютъра и седящия човек пред него. Относно човека от ЦРУ дето се издънил, защото той дефакто се е издънил,но спрямо вътрешния ред: В организации като тази, целия трафик се криптира с non-public private инструменти, така, че дори и да попадне някъде случайно, да бъде изключително трудно да се разшифрова. Относно Германеца, дето изготвил специален доклад - бъди сигурен, ама 100% сигурен, че Нетскейп веднага биха му платили прилична сума за това при положение, че наистина твърденията му са доказуеми...и биха погнали Майкрософт в съда. Ако не са го направили досега, значи е въздух по налягане, дето иска да изкара някой лев. С бухалката за бейзбол, която е правена да се играе тази игра може да се пребие човек, но никой няма да осъди производителя за това. Този пример за емейла обаче не го разбрах.. Информацията от гореспоменатите фирми и продукти наистина Не СЕ предоставя на трети лица с едно изключение само - ако полиция, прокуратура или следствие поиска тази информация за нуждите си. Така и трябва! Ако трябва да избирам между това: заведението в което си пия питието да има опасност да се взриви пред това някой някъде да записва трафика ми в интернет, с което увеличва възможността да се предотврати това, то бъди сигурен че ще избера последното...Друг е въпроса обаче, че често контролиращите имат нужда от контрол, наши, чужди, всички - пример "бръмбаргейт" в България. Каква е алтернативата? Линукс? хахаха - ок, отворен код, гот, но я ми кажи колко хора четат соурса на всяко приложение, което инсталират на линукс?? Е каква ти е тогава гаранцията, че използвайки някое от приложенията няма да изпрати някъде някоя важна за теб информация??? Дефакто всеки приема, че това което е оповестено дадена програма да върши е вярно...по default. Тоест драги ми Ру-Бой - параноята за която говорех се състои в това да виждаш във всеки и всичко опасност Опасност винаги ще има, но не мисля, че трябва да се травмирам заради това. Преди 10-ти информация за теб събираше някой комшия-агент. Сега се ползват други средства, но същността е една и съща. Ако например в този форум започна да псувам като каруцар, то веднага някой админ ще ме трийне и банне и аз ще бъда много недоволен, но всички други ще са доволни и така трябва да бъде. Съберат ли се трима души на едно място винаги има нужда от админ, а в нета мисля, че има доста повече от трима Ако искаш да си напълно сигурен, че privacy-то ти е защитено - не ползвай емейл, не ползвай ГСМ,...абе ако можеш изобщо не влизай в нета. ...

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #17

    ХП-то праща много инфо

    Имам какво да кажа, за да ти опонирам, но ще се въздържа, защото ще изместим темата. Иначе, общо взето, съм съгласен с тебе.

  4. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    347
    #18

    ХП-то праща много инфо

    Ако позволите да се намеся:



    Значи относно ЦРУ и немеца Скинет си го каза!

    Относно писмото "обичам те" пич трябва да си много загубен и без никакъв поглед в/у нещата ако си мисляш че това ще ГИ спре! те са навсякъде по всяко време ) Чесно ако има нещо такова вервай че събджекта и яж ми *** да е няма да ги спре!

    Относно ГСМ-ите е тук ме барна за болна тема! не ми се пише но ще ти кажа едно да те трейснат до специфична клетка е възможно но времеемко НО НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КЪДЕ СИ ТОЧНО!!!!!!!!!!! с много зор и десетки да не кажа стотици часове могат да намерят относителната ти отдалеченост от клетката но с никакви средства не мога да разберат в каква посока от клетката (север, юг, изток, запад)!! Сори но си живял в заблуда!



    Нищо лично аз поствам тук вече от не малко време и чесно: кефиш ме и даваш компетентни мнение (което е най-важното тук) но найстина те смятам за ако не 100% то 50% параноик!!

  5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #19

    ХП-то праща много инфо

    Параноята е зравословен начин на живот :-) . Вярно е, че не е възможно да се определи посоката, но при гъсто населена територия с клетки може. Ще ти кажа алгоритъма. GSM-а постоянно се стреми да има стабилна връзка с базовата станция и изпраща запитване до най близките такива от позицията на която се намираш, полученият сигнал се съпоставя и GSM-а избира най-силния от всичките. След обработка на тази информация и ако се движиш, мислеш ли, че не може да ти се определи посоката, като се има предвид, че телефона избира най-близката до тебе клетка, защото сигнала от нея е най силен. Ми на този принцип (подобен) работи GPS системата, но тук вместо разликата в сигнала от сателити се взима разликата в сигнала от клетките.

    --------

    И още нещо за Параноята:

    Спомняте ли си, как преди две години служител на БТК откри монтирана подслушвателна апаратура в София в един канал, през който минаваха телефонните линии на полвината София. Оказа се, че ги е монтирала, частна фирма по поръчка на конкуренти на друга фирма!!! Удивително нали. За бръмбара при главния прокурор няма да коментирам. Тези лаптопи в София дето са втора ръка със съвсем малко помощ могат да си възстановят изтритата с формат информацията (а и настолните). За мен не представлява интерес, но аз успях да възстановя информацията за продажбите и покупките на голяма частна фирма от Германия, заедно с балансите им и контрагентите. Разбира се изтрих ги безвъзвратно,но по същия начин бе възстановена информацията от лаптоп на служител на ЦРУ, след, като бракували лаптопа и го продали на фирма, която го препродала и попаднал на куповач, който бил освен способен и любопитен. Накрая, чрез телевизията помолиха човека да върне лаптопа!!! Ами технологията Темсетс която могат да наблюдават какво пишеш на монитора ти от десетки метри?

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #20

    ХП-то праща много инфо

    Какво общо имат Windows-а, вирусите и параноята?

    Човека си каза яано че е било Велкиа!

  7. Novice
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    9
    #21

    ХП-то праща много инфо

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Относно ГСМ-ите е тук ме барна за болна тема! не ми се пише но ще ти кажа едно да те трейснат до специфична клетка е възможно но времеемко НО НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КЪДЕ СИ ТОЧНО!!!!!!!!!!! с много зор и десетки да не кажа стотици часове могат да намерят относителната ти отдалеченост от клетката но с никакви средства не мога да разберат в каква посока от клетката (север, юг, изток, запад)!! Сори но си живял в заблуда!



    <div align="right">оргинално мнение на Blade™</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Абсолютно ли си сигурен че е невъзможно да те проследят и да ти определят Т О Ч Н О Т О местоположение по GSM ти?

    Защото аз видях на живо точно обратното!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    220
    #22

    ХП-то праща много инфо

    аз знам че се определя с точност до 50 метра от раз просто. иначе моя телефон на всеки 6 минути се регистрира къде е. откъде пък да знаем дали във всеки телефон няма тайно гпс чипче например?

  10. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    347
    #23

    ХП-то праща много инфо

    Абсолютно ли си сигурен че е невъзможно да те проследят и да ти определят Т О Ч Н О Т О местоположение по GSM ти?

    Защото аз видях на живо точно обратното!



    <font size="4">Абсолютно!!!</font id="size4"> освен ако (винаги има ако) гсм няма някаква по специално функция с която може да предаде тази информация!!


  11. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #24

    ХП-то праща много инфо

    Има логика да могат, това си е предавател отвсякъде. Навремето практикувах такъв спорт, радиозасичане. Скриват на големи разстояния 5 предавателя (лисици) и се редуват да излъчват по една минута. И ти слушаш докато бягаш като гламав и по промяната в посоката на сигнала определяш къде е точката. Та там със сигурност се определяше местоположението с точност метър

  12. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #25

    ХП-то праща много инфо

    Нека не изпадаме в крайности и да изменяме темата. Линка даден от skynet e с доста изчерпателна информация относно активацията на уиндоуса. На мен ми беше интересно да го прегледам.

    http://www.licenturion.com/xp/fully-licensed-wpa.txt


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Много евтин vs. много скъп - моля за мнение
    От totopz във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 31
    Последно: 08-11-08, 19:42
  2. Много проста и много гадна редичка (междинка)
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 19-05-07, 12:15
  3. Много много странен проблем с USB флаш памет
    От Julian във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 28-09-05, 18:15
  4. Help! Как се праща email чрез sms?
    От bASAEF във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 25-12-03, 20:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе