Може ли някой да ми каже дали като се инсталира win2000 pro на NTFS партиция има реална разлика в производителноста в сравнение с FAT32 и имали смисал да го правя? Сте сам ви благодарен ако ми дадете малко инфо по вапроса.
Може ли някой да ми каже дали като се инсталира win2000 pro на NTFS партиция има реална разлика в производителноста в сравнение с FAT32 и имали смисал да го правя? Сте сам ви благодарен ако ми дадете малко инфо по вапроса.
Ami ti oshte kato pochnesh da go instalirash toi te pita kade (na koi dql) da se razpoloji.Tam mojesh da mu syzdadesh now NTFS / FAT / FAT32 dql ili da do slojish ne weche syshtestwywasht takaw. Mojesh i da konwertirash FAT (FAT32) kym NTFS sys zapazwane na dannite (btw konwertirane ot wseki kym wseki ot gorespomenatite s zapazwane na dannite mojesh da naprawish i s Partition Magic). Konwertirane mojesh da prawish i po-kysno , pri weche instalirano wsichko.
Predimstwa na NTFS:
- sigurnost (tyi kato tuk wseki fail/dir si ima sobstwenik i definirani prawa w/u nego)
t.e s dwe dumi ne moje wseki da si trie kakwoto si iska
- sigurnost no w drug aspekt ( tyi kato NTFS e jurnalna(tranzakcionna) FS se twyrdi che pri neq po trudno moje da stane zaguba ili powrejdane na informaciq). Naprimer ako spre toka i tykmo se prezapiswa nqkoi fail, toi se powrejda neminuemo, no NTFS razbira towa i go wyzstanowqwa do predishnoto(zdrawoto) mu sydyrjanie).Towa e na teoriq obache. Na praktika mi se e skapwalo dori registry bez da moga nishto da naprawq! ( e weche si znam uroka i ot wreme na wreme si prawq backupi na registrito
W proizwoditelnostta ...Otnachalo M$ twyrdqha che NTFS bil po byrz ot FAT i "nqmal nujda ot defragmentirane!" (zatowa i w NT4 ne slojili defragmentator). Qwno obache sa razmislili shtom kato w NT5 weche ima defragmentator. Moeto skromno mnenie po wyprosa e che kato cqlo NTFS bi trqbwalo da e po-bawen tyi kato cqlata taq rabota s prawata trqbwa da otnema CPU Clocks nali?! No w nqkoi sluchai NTFS bi trqbwalo da e po-byrz.
Izwod: ako ne dyrjish na sigurnostta tolkowa (domashno polzwane bez inetdostyp) - sloji si FAT32 . Syshto ako smqtash chesto da si raznasqsh Harda nasam nata (inache shte imash dosta "administratorski" problemi).
Aaa oshte neshto RTFM (kupi si knijki za 2k i cheti
Sys zdrawe :-)
google e prav za ntfs obache moga ti kaja che ntfs opredeleno e po baven ot fat kato tova se useshta dori kogato niamash realno potereblenie na HDD.
Sluchvalo mi se se edin i sushti film kogato go gledam na win2000 s ntfs i s fat da ima razlika v ptoreblenieto na CPU pri fat e okolo 90% pri NTFS 100%.
Obache po gornoto opredeleno niama da me nakara da si sloja fat na servera !!!!!!
a! Ivan se e wyrnal ot more!!
(nai pose shte moga da si doswalq filma
Radwam se che mneniqta ni po wyprrosa napylno sywpadwat
btw ima nowi patchowe za iis (Q301625)!
Abe pachove za iis ne znam ama ti beshe obeshtal neshto za web saita ama nishto ne chuvam po vuprosa!!!