Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 105

Най добрите марки автомобили за 2006 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Re: Най добрите марки автомобили за 2006 г.

Общото между моето и твоето проучване - аз вече ти го казах:
    И двете са правени от американци.
    Където Тойотата е сила.
    И където маркетингът е сила. Не се търси толкова неоспоримата достоверност на данните, колкото може би въздействието им.
    Иначе е истина, може би Опел, Форд, Фолксваген, а защо не и Рено да са пред Тойотата на европейските пазари, но тя ги превъзхожда като кола. Неслучайно е с голям ръст на продажбите в Европа.
    Реалната картинка обаче лично за мен я поставя на върха в средния клас.
    Ако и лично за мен Субару, даже и Мицубиши по нищо не и отстъпват, а и Мазда и Хонда да имат какво да кажат по много въпроси.
    Но американците като хванат нещо...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Най-добрата марка: http://automediapro.com/index.php?op...=1008&Itemid=1

отпред - Мерцедес, отзад- Рено, зад чертожната дъска - китаец

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo
    ...За Тойотата ти завиждам благородно иначе. Хубава лимузина ...
    Не е лимузина. Туристическия вариант е [доколкото знам]. Комби на български.

Пък Subaru е съвсем друга бира, съвсем друг клас, поне според познавачите. Аз съм нямал удоволствието да карам съвременно Субару. Возил съм се във Forester и усещането е уникално.

Оприличават го като Volvo на Изтока. Относно сигурност.
    13 модела са с най-високата оценка [Top Safety Picks] в crash тестовете на "Insurance Institute for Highway Safety".
    Три от тях са на Subaru [Legacy, Forester и Tribeca].
    А и цената като че ли е доста по висока.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

такива работи като отмаряне в калата няма и не е правилно да има. Така както си отмаряш и ти е едно такова топличко... айде бърза реакция друг път... Ако си изморен винаги можеш да спреш и да си починеш... а то ако не държиш волана при скорости над 100 с две ръце... другъде няма кога... едно е да внимаваш, друго е да си разумен или опитен... ти за да си натрупал опит трябва да си изпадал в екстремни ситуации за управление на автомобила и да знаеш как ще реагира той при дадена ситуаци за да знаеш противодействието...
    а и никога незнаеш така докато отмаряш с една ръка и караш с 120 покрай теб минава пернишки волф с 200 и силен бас с тъмни стъкла и лампи зад праговете... нямаш никакъв луфт на волана и си се отпуснал докато пътуваш...
    затова 2те ръце са ти за туй да си държиш живота с тях, а не да отмаряш!
    а те наще пътни условия са... под всякаква критика

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Не е лимузина. Туристическия вариант е [доколкото знам]. Комби на български.
    Според горната класация - upper medium class, каквото и да значи това. Лично аз като чуя лимузина и си представям едно от онези 15 метрови чудовища от които излизат при церемониите за Оскар
    Да, Subaru е по-висок клас, но и по скъпа.

Цитат Първоначално публикувано от razziel
    ...Така както си отмаряш и ти е едно такова топличко...
    Даа, Авенсиса има още един малък недостатък - зимно време както и да се насочват встрани дюзите на отоплението - отнякъде все си духа към главата топличко! Ама едно приятно такова, ако си бил на студа навън и се качиш - край - доспива ти се на 10-тата минута. Посред бял ден съм отбивал 2-3 пъти в един ден да дремя, защото почвам да виждам двойно...

razziel, пак ти казвам - на теория си прав, спор няма. Но ти можеш ли да караш да кажем 100 км с пълно внимание? Аз вече не мога.
    Като пълен новобранец, малко след като взех книжка - в една командировка ми позволиха да карам от В. Търново до Ловеч и то в мъгла. Ама такова напрежение, все едно изчислявам всеки метър от пътя, постоянно готов да скоча на спирачките, колебаещ се коя предавка е подходаща и т.н. После бях напълно схванат от вцепененото положение в което съм карал.
    При един шофьор с към 400 хил. км зад гърба си всичко вече е автоматизирано. Машинално се поглежда към таблото, скоростомера, огледалата, пътя, знаците, предавките се сменят по интуиция. Отдалеч усещаш опасно шофиращите и автоматично изостряш внимание. Усещаш зад какъв завой е възможно да има изненади и автоматично леко намаляш в готовност. Това даже не се мисли. А и аз пътувам на дълги разстояния, не е възможно просто да караш като вцепенен и единият ти крак да е вдигнат, треперещ във въздуха и готов да скочи върху спирачките, пръстите побелели от стискане на волана. Всъщност така карат повечето жени-шофьори с малък стаж. Вцепенено. Винаги познавам когато пред мен шофира жена точно по това.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

извинявам се за непрофесионалзма си като шофьор, но я ми обяснете защо трябва да съм стиснал геврека с две ръце, да са ми изпъкнали вените на слепоочията от стискане и пот да се стича по челото ми като на курсистка на второ кормуване, след като времената на жигулитата без хидравлика останаха далеч назад?

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@roumen68
    Влагам позитивност в термина комби и туристически автомобил. Дано не си ме разбрал погрешно. Аз лично го предпочитам, ако имам избор.
    Съчетание на "возия" и мощност.

Много варианти и нюанси има в car body styles, не мога точно да определя туристическия вариант на Avensis къде попада.
    "Kombi" е немски термин [Kombinationswagen], аналог на американския Station Wagon. Може би това е най-точното описание. Две пълни области за пътници и една "товарна" област, която е достъпна само от задната [rear] врата/врати.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ми, защото аз примерно се чувствам по-сигурен като карам с две ръце на волана... аз го държа волана не го стискам, че да ми побеляват пръстите чак и да се потя... едно е да стиснеш, друго е да си протегнеш ръката от скоростния лост и да задържиш... пък и като си купя някога ферари или кола със скорости на волана да видиш дали ще си сваля някога ръцете... пък и аз не съм видял професионален шофьор да държи волан с една ръка и да кара без колан пък нз за вас

11. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Кефя се на хората, които се "престрашават" да си вземат touring, не заради кучето. Колата е кола, но не е само за красота, трябва да върши и работа.

Така е, Мерцедес е Субаруто.
    Даже и името и емблемата му са звездни
    Но като че ли не е чак така недостижимо по цена. Освен ако не сравняваме двигател 1,6 на Авенсиса с този 2,5 на Импрезата по цена например. По скъпичка е, спор няма, но поне според мен не е много по - скъпа. Особено при условие на големите разлики между двете коли и многото опции по подразбиране в полза на Импрезата. Май Тойотата е напред само в размерите.
    Е, и едната е по - спортна, другата са по - склонни да я нарекат "лимузина".
    И не всеки е готов отма да скочи на 3 л. двигател.
    Както и да е. Но ето едно доказателство:
    Перфектна марка, бих казал висок клас, при това не толкова скъпа, а ужасно слабо разпространена. Защо?
    Malone я разпозна. Ок. Повечето хора обаче не могат. В смисъл всеки я е чувал, но не всеки я знае що за чудо е.
    Според мен проблемът е именно в тази наложена популярност. Тя слага колата отгоре в съзнанието на потребителя. А дали е за там, кой ще ми каже.....

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    @roumen68
    Влагам позитивност в термина комби и туристически автомобил. Дано не си ме разбрал погрешно. Аз лично го предпочитам, ако имам избор.
    Съчетание на "возия" и мощност.
    Няма проблеми, Malone, комбито си е комби Мисля че се водеше Wagon или Wagoon. На мен точно такова и ми трябваше. Всъщност комби + дизел е най-съпата версия на Авенсиса, а бензин 1,6 седан - най-евтината.

Цитат Първоначално публикувано от razziel
    Ми, защото аз примерно се чувствам по-сигурен като карам с две ръце на волана...
    razziel, да караш кола с луфт на волана с едно пръстче си е самоубийство
    Казах ти, по рано съм карал такива коли и там двете ръчички са задължително на волана, защото инак нестава...Или ако не двете постоянно, то поне едната здраво хванала го. Точно с това исках да покажа разликата на волан без луфт - можеш само да го придържаш на прав път с един пръст, защото той си стои почти неподвижен. За лек завой е необходимо минимално усилие на споменатият палец. Като ти се наложи аварийно да хванеш здраво волана - не отнема повече от части от секундата. Проверено и изпитано.

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

За скъпото, не знам, както казах никога не съм си поставял за цел да правя сравнение, защото така или иначе нямам възможност да си купя нова кола. А за него клас въобще няма какво да говорим.
    Впечатленията ми са от коментари.
    В Германия говорихме с един колега, доста високо в професионалната кариера, което ще рече над 5 000 евро заплата.
    Той караше Volkswagen Bora и Mercedes ML за през зимните месеци. Говорихме си за коли и той сподели, че мечтата му е да има Subaru Forester или Chrysler PT Cruiser, но и за двете парите му не били достатъчно.

Та оттам си правя изводите и сравнявам немските флагмани с екзотичните източни и презокеански модели от висок клас.

Пък моята мечта беше да имам неговите коли.

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Румене, не става дума за луфтове на волана! @razziel е прав, че ръцете трябва да са винаги на волана! Представи си само нещо напълно реално и възможно - караш със 150км/ч и гърмиш предна гума(не дай Боже). Волана с удар се завърта на едната страна.То не че има някаква гаранция, че ще спасиш положението, но едно е ако държиш стабилно волана, друго - ако в момента се каниш да го хванеш! Още веднъж казвам - да не се случва!

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Немците определено много си падат по комбитата. Там често се виждат модели комбита, които на нас са ни непознати. Мерцедеси-комбита, БМВ-та комбита. В другата крайност са нашите жени - българките, които въобще не харесват комбитата! Доста са ми се чудели на акъла кааак съм могъл да си взема комби, такава грозна форма

Лазар, всяко нещо си има логичното обяснение
    Рядко карам със 110, най често с около 90-100 км/ч. А когато гумата е безкамерна, нископрофилна - все си мисля, че има достатъчно време за реакция, когато почне да тегли волана на една страна.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2003

roumen68, единственото, което всъщност обясняваш, са предимствата на произволна нова кола с по-височко ниво оборудване.

И аз имах една, която предлага всички глезотийки, които изброи. Дори основният и ̀ недостатък беше същия. Марката и класът бяха различни.

Едва ли може да се спори по въпроса. От нова кола по-добро няма.

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Може би сензорът за количеството дъжд на предното стъкло, командващ скоростта на чистачките не е технология? Или елетрохроматичното огледало в купето, което потъмнява ношно време при фарове отзад?
    Не се обиждай, ама Е39-ката на приятел '97 си има сензора на стъклото. Огледалата ..... масово има от началото на 90-те в US - за Европейските коли може би по-малко.

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Карал съм преди това и то със стотици хиляди км Фиат Типо, VW Пасат, а сега паралелно и Форд Мондео'98-ма. С никоя от тях съм нямал такова усещане за стабилност, стегнатост, надежност и предвидимост на пътя в различни маневри и ситуации. Волана няма абсолютно никакъв луфт и на прав път с леки завои само с левият палец се придържа. Няма го хващането с две ръце на 10 и на 2 часа, както е с другите коли, където и постоянно го въртиш за да обираш луфта даже и на прав път.
    Карайки последното поколение Toyota, ако искаш обективно (дори за теб само) да я сравниш има коли като BMW E60, E-class 2003-4+, Audi A6 .... не 10 годишен Форд.

А тъй като се заговори за сигурност и за "звездички" - напоследък Saab не е на ПЪРВО (не първите) място поради това че се оценява при сблъск на 2 коли колко дадена поема щетите върху себе си .... При такъв случай Сааб "мачкат" другите автомобили запазвайки себе си, за което им се отнемат не малко "точки" / "звезди".

Едва ли може да се спори по въпроса. От нова кола по-добро няма.
    От нова Дачия Логан има МНОГО много по-добри

My $0.02

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. tb - марка автомобили? :)
    От Bvlgari във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 29
    Последно: 19-07-06, 08:47
  2. Сайт за автомобили
    От NosferatU във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 29-03-04, 16:42
  3. най-добрите HOSTING компании !
    От masterross във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-03, 16:05
  4. Poll - Най-добрите куестове !
    От Kayso във форум ИГРИ
    Отговори: 8
    Последно: 31-10-02, 04:45
  5. Въпрос към най-добрите:
    От Domin във форум Овърклок
    Отговори: 23
    Последно: 04-09-01, 13:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе