Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 55

Войната по пътя и Жертвите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. VPM
    VPM е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Живее в
    София

Re:Войната по пътя и Жертвите

Mr.TECHNO

Не съм чувал на някой мой приятел да са му искали толкова много, а повярвай - случки мога да ви разправям десетки. С 10 или 20 се "оправят" повечето нарушения.
    Идеята ми беше, че по нашите пътища е разпространено чувството за безнаказаност. И докато не се направи нещо кардинално няма да се промени черната статистика.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

VPM почни да четеш какво пиша.
    Ако се вдигнат глобите - подкупите ще скочат, и не всеки ще може да плаща.
    а това за рушвета за колан - да ходя до банка, е смешно и наивно.

4. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от saint056a
    Добре hristobotev, а ти какво предлагаш да се промени? Понеже както разбрах ти си просто против високи глоби.
    Нищо не си разбрал от това дето съм писал..... Но за това сме форум да си говорим.

Против корупцията в КАТ съм. Създават се предпоставки за увеличаване след всяка промяна на глобите. Защото, ако има ясни правила и строг вътрешен контрол в МВР - ще има и хванати с подкупи и уволнени катаджии. Не съм чул за отдел занмаващ се с това.
    Не искам да карам като идиот, не искам да карат така и хората около мен. Но я ми кажете, защо винаги полицаите се крият на места за които знаят, че ще сгрешите ? Защо има ограничения пред всяко кафене или каравана по пътищата ? Защо не ги накарат тия "бизнесмени" да си финансират отбивка пред заведението ? Защо пътното не сложи ограда пред тези места ? Да, но е по-лесно да се сложи знак 40 км/ч, никой от Вас не се замисля за оня текст в закона. Че скоростта се намаля с пътни знаци през 150 м. със стъпка не по-голяма от по 20 км/ч (това не важи за навлизане в населено място). Нямам спомен да съм виждал 70-50-40 км/ч през 150 метра.
    Знам едно място след В.Търново, дето има едно гнусно тенекиено кръчме (неработещо през зимата и след 20 ч. вечерта), с ограничение 40 км/ч и там винаги дебнат полицаи. Защо не пазят дечицата и майките в града, а пътуват 25 км. за да дебнат трафика ? Защо преди 3 години въведоха в МВР - "Допуск за работа към КАТ"!!!???! Така всеки пешак полицай вече размахва палката и те спира за глупости вечерта и през нощта.
    Общо взето, не вярвам в превенцията с високите глоби, преди да са се оправили нещата с корупцията в тази система.
    В заключение се сещам, че увеличаваха глобите на 5-6 пъти за последните 20 години. Но не са спаднали ПТП.

ПП. Крис много ти е болезнена тая тема за Голфа, просто илюстрирах. А и те често са с друг тип "бараки".

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Не виждам никъде починалите мотористи за тази година

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    За съжаление докторите ги отчитат на друго място.
    в графата на "донорите"

7. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristobotev
    Нищо не си разбрал от това дето съм писал..... Но за това сме форум да си говорим.

Против корупцията в КАТ съм. Създават се предпоставки за увеличаване след всяка промяна на глобите. Защото, ако има ясни правила и строг вътрешен контрол в МВР - ще има и хванати с подкупи и уволнени катаджии. Не съм чул за отдел занмаващ се с това.
    1. не виждам смисъл да се плюе по полицаите, които вземали подкуп! все пак и те са хора, и те се намират във финансова криза! по-добре обърнете внимание на хората, които предлагат подкупи! защо никой не плюе по тях, а всички обвиняват за това полицаите!? нека спрат да дават и да видим тогава как ще взимат полицаите! не забравяйте, че предлагането на подкуп е престъпление!
    2. това, че не си чувал за отдел занимаващ се с това не означава, че няма такъв! не се изказвай неподготвен!

п.п. обръщам се към всички - интересно ми е защо толкова много се говори за корупцията в МВР а никой не обръща внимание на корупцията в другите сфери? да не би да са само полицаите, които вземат пари? просто не мога да се сетя за място, където корупцията не съществува! само за пример - на кой не му се е случвало доктори да му искат пари - било за него или за негов близък? защо никой не говори за това да речем? ами какво ще кажете за политиците? защо никой не говори за тях? това, че някой полицай е взел 10-20лв е едва ли не най-големия проблем в Б-я! ами политиците, които взимат хиляди, милони... защо не коментирате тях?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Djia (полицай си, нали), според теб в темата за "войната по пътищата" може би трябва да се обсъжда и глада в Африка?

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Djia - кажи ми какво ще стане ако аз предложа подкуп на полицая , но той ми откаже ? -акт с висока глоба и административно наказание . Е дали следващия път ще нарушавам така лекомислено и наивно закона за движение ?

11. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Ама и Те как се изхитриха - фишове до 50лв. без право на обжалване, трябва да се пълни хазната.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Фишът се обжалва на място.

13. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    Мотористите са в тези цифри.

Djia - Не плюем никого, просто обсъждаме наболял проблем. Дали можеш, да ни помогнеш със статистиката за разобличени и заловени полицаи с подкупи, разкрити от Дирекция Инспекторат ?
    Дали можеш да кажеш, колко служители през 2008 година са предали сигнали за корупция в звената на МВР ? Защото чл. 30. "Полицейският служител се противопоставя и е длъжен да информира своите началници или съответните органи за всеки акт на корупция, достигнал до неговото знание" - е задължителен за всеки служител !!!
    Ако решиш, че има нужда да отвориш нова тема за злоупотребите при митничари, лекари, социални грижи или за качеството на храните, аз с радост ще пиша в нея .....

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и понеже виждам, че темата се отклонява от заглавието, искам да я върна в правилното русло с пълната си подкрепа за становището на hristobotev в първия пост - война на пътищата няма, повтарям го от маса време, цитирайки същата всеизивестна статистика: "в България ВСЯКА година биват убити на пътя около 1000 човека", независимо от малоумните кампании 'не карай пил', 'обади се като пристигнеш' и др.подобни простотии

който иска да се връзва на тъпите журналя и спуснатите им отгоре "инициативи", дето се вика - be my guest

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@FearMe с голямо неуважение ще те опонирам.
    Незнам колко км минаваш извън града за 1г , но аз за 6м имам вече над 30 000
    това което виждам ме ужасява - идиоти които в буквалния смисъл пречат и създават ситуации опасни за другите.
    войната се отразява в :
    1.Бясното шофиране.
    2.Неправилните маневри и това че те натискат да излезеш от платното си щото насреща "раиш аз съм с BMW 6 -a или AUDI Q8-a и съм спредимство пред ругите"
    3.Изпреварване по завоите на проходите без липса на видимост.
    4.Някой настигнал те и не можейки да те изпревари те "натиска" да караш по-бързо.
    5.Незачитане на другите като участници на пътя.
    6. Паркиране като олигофрен така че вместо 5 -ма да се съберат идиота паркира успоредно и мисли само за себе си.
    7. Постоянното сечене на тези в лявата лента от "недосегаем" бързак, който не му се чака опашка.
    8. Употребил алкохол прави катастрофи и после бяга.
    9. "Руската Ролетка" на мангалите в Плевенско , Стара и нова Загора.
    10.Дивите гонки посред нощ на "бързите и яростните " които остават ненаказани.

Тези неща аз не ги правя.
    Понякога превишавам с малко скоростта , но се съобразявам с останалите.
    От години не съм карал по-бързо от 130 /140км и то на магистрали.
    извън града рядко минавам 100/110км.
    През последните 5 г се нагледах на смърт по улиците.

ПРез соц годините голяма част от смъртните случай ставаха заради необезопасените коли.
    Сега колите са в пъти по-обезопасени , но ефект няма. "естествения подбор" си знае процента.

Не мога да се съгался че москвич 412 след удар в дърво заради калпава носеща част която не понася разбити пътища е била по-сигурна кола от bmw 5-a или 3-а с airbag, servo , автоматични стягащи се колани, усилени каросерии и тн. и тн.

17. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

еми... техно, както вече казах, въпрос на манталитет.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

fXOrange - въпрос на закони , прилагането им и спазването им.
    Как ще се постигне това - незнам, затова и не съм политик

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проследете пътя на Дядо Коледа
    От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 24-12-13, 20:23
  2. Започна канонизирането на жертвите на баташкото клане!
    От Tommorow във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 03-04-11, 12:57
  3. CD плейърите по пътя на грамофоните!
    От shuko във форум Аудиотехника
    Отговори: 4
    Последно: 30-11-09, 01:29
  4. Отговори: 4
    Последно: 24-06-07, 18:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе