Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55

Войната по пътя и Жертвите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Войната по пътя и Жертвите

не използвай думата донор , защото гърците са изключително по-безотговрни управляват мотори без каски и рег.номера за огледала да не говорим за клиповете им в ютуб а реално имат по-малко жертви от нас и общата ни колегялност е под всякаква критика , в селата днес се убедих че предимство има този който е по-луд

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

techno, не само, че съм съгласен с теб, ами съм и писал тук многократно за същите идиотизми, дори ако си спомняш веднъж бях дал номер на един джип, който ме "пропусна" с няколко метра на светофар при негово червено

не виждам как написаното от мен оправдава идиотите, че да ми опонираш . само отбелязах, че дали "с", дали "без" кампании - статистиката е една и съща, и без промяна в манталитета, няма как да има промяна в статистиката

аз също карам агресивно, но не и опасно. смея да твърдя, че съм от тези, които адекватно оценяват ситуацията на пътя и реагират навреме и правилно, но колкото и да имам вяра в себе си, няма как да се опазя от другите.

днешен пример - изкачвам тесен път с наклон... де да знам, на око е поне 30, а в най-стръмния участък е сигурно и 45 градуса, че и на завой, и насреща ми леля с мерцедес. предимно поради факта, че е леля, и по-малко заради факта, че е с мерцедес, не й светна да се се отбие и да пропусне ИЗКАЧВАЩАТА се кола.

ей от такива женски и мъжки кифли най-много ме е страх, но за статистиката е хубаво да се каже и нещо друго - преди време делът на леките наранявания по време на ПТП е бил относително много по-висок от сега, защото дали си с запорожка, дали с лада, като се блъснеш с 60 макс няма как да ти се разплиска мозъка по асфалта. сега колите са по-сигурни, но пък скоростите са по-високи, така че крайният ефект е същия.

и на последно място - колите са като компютрите. често проблемът може да е хардуерен, но в 90% от случаите проблемът е в задклавиатурното/задволанно устройство

4. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Djia (полицай си, нали), според теб в темата за "войната по пътищата" може би трябва да се обсъжда и глада в Африка?
    да, полицай съм и не виждам нищо лошо в това!
    не съм казал, че трябва да се обсъжда глада в Африка, но както сам казваш темата е "войната по пътищата" а не "корупцията в МВР" така, че не виждам смисъл да се обсъжда тук!
    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Djia - кажи ми какво ще стане ако аз предложа подкуп на полицая , но той ми откаже ? -акт с висока глоба и административно наказание . Е дали следващия път ще нарушавам така лекомислено и наивно закона за движение ?
    не, няма да стане така!
    1. първо няма да се разминеш с глоба, а ще бъдеш задържан за срок до 24ч., защото това е престъпление (както казах по-горе)
    2. ще бъде образувано бързо производство по случая, което в рамките на максимум 7 дни ще бъде внесено в съда с мнение за повдигане на обвинение с/у теб по чл. 304, ал.1 от НК който гласи: -"Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева."...
    така, че както виждаш нещата не са така прости както си мислиш и няма да се разминеш само с "акт с висока глоба и административно наказание "...
    Фишът се обжалва на място.
    фишът не се обжалва не само на място, но не се обжалва изобщо! единственото, което може да направиш е да откажеш да подпишеш фиша, но тогава ти се съставя Акт за същото нарушение, в който също така се описва, че си отказал да подпишеш фиша и той се прикрепя към Акт'а! ако откажеш да подпишеш Акт'а тогава вече там има свидетел, който удостоверява с подписа си, че си отказал и така....
    Цитат Първоначално публикувано от hristobotev

Djia - Не плюем никого, просто обсъждаме наболял проблем. Дали можеш, да ни помогнеш със статистиката за разобличени и заловени полицаи с подкупи, разкрити от Дирекция Инспекторат ?
    Дали можеш да кажеш, колко служители през 2008 година са предали сигнали за корупция в звената на МВР ?
    не мога да ти дам отговор на никой от двата въпроса, но относно първия мога да ти кажа, че когато има такъв случай той веднага се разпространява по всички медии в страната и става публично достояние. а относно втория мога да ти кажа, че има и такива случаи, но са по-малко от първия (и това е нормално според мен), та така...

приятна вечер на всички!

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Djia въпросът ми е - пиша възражения и после при излизане на нормативния акт - го обжалвам. На 90% се отменя акта и 50% се променя глобата или греша ?

За подкуп- не съм и няма да дам
    нека ми пишат акт а аз пиша и възражения.
    Много ми се цупят , но какво да правя.

ПП защо като видят "златен талон " ме гледат с насмешка ?
    доста години нямам нарушение ( по-скоро не са ме хванали както ще каже някой )

6. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Абе Djia, я кажи ти или твоите колеги, колко лица сте задържали и сте ги подвели по чл. 304, ал.1 от НК за последната 1 година ?

Нещо не ми се връзва логиката ти и действителноста в България ....
    Не разбирам защо Закона е изменян 25 пъти за 10 години ? Има абсурдни поправки:
    - 4 Октомври 2005г
    - 18 Ноември 2005г
    - 9 Декември 2005г
    - 20 Декември 2005г
    - 23 Декември 2005г
    - 29 Декември 2005г
    - 11 Април 2006г
    - 25 Април 2006г
    - 28 Юли 2006г
    - 8 Август 2006г

Направо безобразна история с прегласуване на членове он Закона от страна на НС почти през ден

ПП. Mr.TECHNO не грешиш, почти 2/3 от Наказателните постановления на КАТ (актовете предхождат НП!!!!) падат в съда. Но фиш не се жали, за това ако ще жалиш нарушение, настояваш за акт. Също така пиши възражения в акта и после пиши въражение по него до Началника(в 3 дневен срок). Най-честото формално нарушение е, че един те спира и "установява нарушението на Закона", а друг полицай ти пише акта. Има ограмна практика в Съда по тези дела. Най-честия абсурд е съкращението ЗДП (ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПОМОЩИ) вместо ЗДвП (Закон за движение по пътищата)....

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

...за това ако ще жалиш нарушение, настояваш за акт...
    След което ти излиза наказателно постановление за 50 лв глоба, а ти си обжалвай...
    Цитат Първоначално публикувано от ЗДвП [url
    http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt][/url]
    Чл. 189. (5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007
    г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до
    50 лв. включително.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Edin_Lud - това е за фиш !!!

ако е под 50лв ти пишат Фиш - но ти настояваш за акт и пишеш възражение

@hristobotev много благодаря за съвета - това с кой те спира и кой пише не го знаех - полезна инфоормацийка.
    и за съкращенията също - паднах като го прочетох

10. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Djia въпросът ми е - пиша възражения и после при излизане на нормативния акт - го обжалвам. На 90% се отменя акта и 50% се променя глобата или греша ?
    както hristobotev е казал, това се отнася в повече за НП и то се обжалва в съда! относно обжалването на АУАН процентите са доста по-ниски!
    Абе Djia, я кажи ти или твоите колеги, колко лица сте задържали и сте ги подвели по чл. 304, ал.1 от НК за последната 1 година ?

Нещо не ми се връзва логиката ти и действителноста в България ....
    Не разбирам защо Закона е изменян 25 пъти за 10 години ? Има абсурдни поправки:
    - 4 Октомври 2005г
    - 18 Ноември 2005г
    - 9 Декември 2005г
    - 20 Декември 2005г
    - 23 Декември 2005г
    - 29 Декември 2005г
    - 11 Април 2006г
    - 25 Април 2006г
    - 28 Юли 2006г
    - 8 Август 2006г

Направо безобразна история с прегласуване на членове он Закона от страна на НС почти през ден

ПП. Mr.TECHNO не грешиш, почти 2/3 от Наказателните постановления на КАТ (актовете предхождат НП!!!!) падат в съда. Но фиш не се жали, за това ако ще жалиш нарушение, настояваш за акт. Също така пиши възражения в акта и после пиши въражение по него до Началника(в 3 дневен срок). Най-честото формално нарушение е, че един те спира и "установява нарушението на Закона", а друг полицай ти пише акта. Има ограмна практика в Съда по тези дела. Най-честия абсурд е съкращението ЗДП (ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПОМОЩИ) вместо ЗДвП (Закон за движение по пътищата)....
    аз лично не съм задържал никой по този член, просто не работя в КАТ и не се сблъсквам с такива неща! А моите колеги от КАТ за изминалата година също нямат задържани по този чл. Като цяло работя в такъв район, където тази практика да се дават пари на полицаи на пътя не съществува! Това го казвам съвсем отговорно и сериозно! (предполагм някои ще се смеят, но е така...)
    Това, което си писал - "Най-честото формално нарушение е, че един те спира и "установява нарушението на Закона", а друг полицай ти пише акта." - не съм съгласен с него! Никъде в закона не пише, че този който те е спрял трябва да ти състави АУАН! Даже АУАН може да се пише от служител, който към момента на извършването на нарушението изобщо не е присъствал там! Колегата, който е установил нарушението пише ДЗ за случая и след това съвсем друг служител може да ти състави АУАН, като за свидетел се пише този, който е констатирал нарущението! Иначе за съкращенията си напълно прав, за това съм съгласен с теб! А относно това - "Не разбирам защо Закона е изменян 25 пъти за 10 години ? Има абсурдни поправки:

Направо безобразна история с прегласуване на членове он Закона от страна на НС почти през ден" - също съм съгласен и не виждам каква вина имат полицаите, които работят на пътя? За това трябва да се питат депутатите! Това е една от многото безмислени неща, които вършат...
    Цитат Първоначално публикувано от Edin_Lud
    След което ти излиза наказателно постановление за 50 лв глоба, а ти си обжалвай...
    Това е самата истина - както виждате по-горе никъде не пише, че става въпрос за фиш или акт! Там ясно е написано "наказателни постановления"!

Не си прав! Има доста нарущения, за които да речем не може да се пише фиш, а са длъжни да ти пишат Акт - това е за нарушения, при които се отнемат контролни точки - за тях не може да се пише фиш! Един пример - когато шофираш без предпазен колан - не може да ти се пише фиш за това - пише ти се Акт ( 50лв. ) и ти се отнемат 8 точки!
    та така....
    приятен ден на всички!

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Djia на глоба за колан какво да обжалваш - имаше ли - не , чао, но Акт винаги мога да обжалвам или да пиша възражение - в правото ми е , не ми пука каква е другата наредба.
    Същото като КЗП - гаранцията е минимум 24. ако си физическо лице- каквато и гаранция да ти казват , ако е под 24месеца тяхните условия са невалидни

Онзи ден ме спират ей така - защо съм спрял еди къде си?
    Питам ги - не виждам знак !!!, след като няма - лек ден.
    Питаха дали гумите са ми 4мм - казах - не е Ваша работа , имам маркировки - проверете ги, само че са на 1,6мм а не на 4мм.

@Djia имам директно питане
    Полицай може ли да ми проверява дали имам преглед, дали имам платени данъци и дали съм с валидна винетка - щото в последно време май се чува че не са компетентен орган за това. И реших да питам полицай

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Пише черно на бяло наказателни постановления. Наказателно постановление има само след акт. Не внимаваш

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Да ти отговоря аз, Техно. Може. Какъв е източника на информацията която публикуваш ?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Mr.TECHNO - Могат да проверяват винетните стикери, но не проверяват платения пътен данък. Защото това им е вменено от ЗДвП, а данъка се изискна при преминаване на техн. преглед и се предполага, че го има.

Djia - не е така, има си Закон за административните нарушения и наказания Дори ЗДвП, препраща към него.
    Та там, ясно е описана процедурата, акт се съставя от констатиралия нарушението и са подписва от свидетелите. Този Закон е за всички актове и НП.

Защо е така ?

Защото, може да си седиш у дома и да си пиеш и да дойдат 2 полицаи и да ти напишат акт, че вчера един друг техен колега те е видял да минаваш на червено ) Или кмета да те актува, че не тоя четвъртък, а миналия петък си пикал в шадравана и те е видял инспектор от чистотата...... е не става така. Който те хване , той пише.

За промените в Закона, не със си и помислил, че полицаите са виновни. Но повечето предложения са били от МС, по предложение на МВР и в частност КАТ.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Edin_Lud
    Пише черно на бяло наказателни постановления. Наказателно постановление има само след акт. Не внимаваш
    Фиш не се обжалва ( това го разбрахме ) , но акт - да !

Blue1 източника ми е Застрахователите - нямали право в момета да проверяват за винетни стикери- не са се разбрали кой ще събира и как ще дават %.
    Даже казаха че и за гражданската щяло да има изменение.

ама каквото чувам , ще стане егати анархията.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Техно, не мога да разбера, твърдиш, че КАТ не могат да те проверяват за винетка ли?

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Техно, не мога да разбера, твърдиш, че КАТ не могат да те проверяват за винетка ли?
    Аз не мога да твърдя, казах - чух нещо и искам да питам полицай дали е така.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проследете пътя на Дядо Коледа
    От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 24-12-13, 20:23
  2. Започна канонизирането на жертвите на баташкото клане!
    От Tommorow във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 03-04-11, 12:57
  3. CD плейърите по пътя на грамофоните!
    От shuko във форум Аудиотехника
    Отговори: 4
    Последно: 30-11-09, 01:29
  4. Отговори: 4
    Последно: 24-06-07, 18:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе