Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 95
Like Tree37Одобрявам

Проверка на реалните километри

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Проверка на реалните километри

Не съм заглеждал точно тоя Меган с какви пластмаси е вътре , но съдейки по моята дърта Лагуна , в Рено доста отдавна и в по-евтини модели ползват меки пластмаси в купето ... за разлика от аналогичните им и два пъти по-скъпи пасат-и и А4/6 дето още плющят черна твърда .
    Кусури при франсетата колкото искаш , но най-големия за мен си е ,че си умират да направят простото сложно , още се сещам за предния Меган , дето трябваше да свалиш калник , за да смениш крушка на фара ...
    Mr.TECHNO одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

значи, да сме на ясно:

- не съм изобщо фен на рено. Последното рено, което съм имал беше нова лагуна първа фаза. Смятай, това са точно 20 години.
    - не съм фен на никоя марка. Просто гледам обективно на нещата, като изобщо не сравнявам с марка, за която бих се клел, ако ще и най големите боклуци, да прави. Такива хора познавам много...
    - има нещо, което българина няма никога да схване. То е просто. ти поне можеш да го разбереш, като човек извън граница. Една кола, каквато и да е, тя си остава предмет, който е с единствената цел, за превоз. В нормалните страни всеки живее по стандарта. А той е, че една кола трябва да бъде сменена задължително след 7 година, каквато и да е тя. Което води, до това, че повечето хора не се задълбочават, в покупката. Средна категория, 15 -20 000€ върши чудесна работа. Най вече че френските и италианските коли дръпнаха много последните 5-7 години. Друг е въпроса, който е много по интересен, от страна на цена качество и гаранция, при корейските. Разбери ме правилно, няма как в днешно време на консуматорска епоха някой да се заробва със скъпа кола. Като я изплаща 10-15 години. НЯМА КАК 15 години един автомобил да ти радва окото . Да не говорим, за стандарта на днешното качество...

Сега ще обърна внимание, на авантажите.

Ако днес реша, да си го купя примерно този меган, би ми излязла между 5 - 10 000€
    Достатъчно е да отида с моята кола. Ще я погледнат и ще ми кажат купуваме ти я за 10 000€. Държавата ми отпуска еко премията, която е между 12-15 000€ и аз се правя на циганин, като ги увъртам реното и ги пазаря да ми свалът поне още 2 000€
    35 000 - 10 000 - 12 000 = 13 000€. тия 13К съм ги изплатил, за година и половина, ако искам за 2, ако искам за 3, ако искам за 5...без даже да са ми натежали на портмонето...

Как би станало това при бмв, ауди волксваген? Като 1, те не изкупуват други коли, освен техните си. 2 Еко премия за немски няма при нас. Нормално, каква ти еко премия, като немеца знае да прави яко и железно, ама там дето става въпрос, за екология и малка консумация на гориво ( не заради портмонето на собственика. На държавата не и пука, колко гориво ще харчиш, просто формулата, за малка консумация = малко отделяне на газове...). Ако искам да си купя тяхна кола, отивам с портмонето и толкоз. Моята стара си търся купувач сам...

Какъв е тогава интереса, когато един търговец не знае самия той да бъде търговец. Преди 3 или 4 години имах едно бмв тройка ново. Един път се отбивам при ауди с един приятел да си купи чистачки и викам. Моля само, за справка, каква оферта ще ми направите за тройката, просто ми е интересно, за да видя колко пари ще ми свалите, за една ваша шестица. Оня ме изгледа и ми вика, такава кола не може да бъде поставена за продажба, в нашия двор с оказиони. Аз го погледнах и викам моля... Не че не го знаех това де, ама за майтап му викам, а коя кола е равна от вашите, на моето бмв, че просто ми е интересно, да се запиша, за час на проба...

Малко по късно какви ядове съм брал с тая кола. Добре че форд ми я изкупиха, за един нов фокус. Два фокуса и две фиести, никакъв проблем с тях. После зимам А3 ново. Беше още под гаранция, когато две дюзи му пропикаха. Отивам в ауди, ония гледаха, цъкаха мъдриха и ми вадят листче с 4800 и нещо. Наистина се бях учудил, като ми казаха, че трябва да сменят 4 с нови. Викам, абе хора вие луди ли сте бре? Нали само медните шайби са изпуснали, достатъчно е да се извадят дюзите и да се сменят шайбите, после ми сменете маслото, като почистите, преди това основно с препарата маслените пътища. Ама ние тая процедура ще я направим разбира се, нямаме желанието да ви се съсипе турбото преждевременно; Но разберете, длъжни сме да ви сменим дюзите с нови, а те не са гарантирани, плюс картографията, плюс маслото и почистването, прегледа и почистването на турбото. 4800€. Е какво влиза тогава във гаранцията на колата, ами практически нищо. това което можем да направим за вас е да не ви броим смяната на маслото, плюс маслото и филтъра. И като вдигнах един скандал до небето. Нищо не направиха. Станах и си отидох. Аз сам си оправих колата и после я дадох за едно А4, дето с пазар мъка и увъртане ми излезе 5500€. Точно при тях същите дръгльовци. :D

Така че вече си имам обица на ухото. А четворката на скоро я продадох и нея. Не мисля, че нито ми е по годините, нито по акъла да се набутвам със скъпи, тарикатски или луксозни коли. Като колата главно ми служи, за превоз и съм си доволен от моето скромно ситронче. Верно, че жените вече не ме заглеждат, ама аз съм си и дърт, така че не знам дали е заради старостта, или липсата на яка кола... :D
    svetlio1 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Прочетох до еко премията и спрях да чета Не бях чувал за такива субсидии, чудесно е че съществуват. В такъв случай за Реното! Безвъзвратно ли ги получаваш? През какъв период имаш право на такава помощ?

пп За 2 дифтунги 5к евро. Чиста работа

5. Тук е от
    Feb 2007

Orange, колкото и голем да си във форума, и да съм чел много добри твой коментари, малко ми падна в очите ....

- Лагуна ,първа генерация, вози зверски добре за годините си.

- К, можеш да си позволиш кола за 10-15к евро. Всеки колкото може.

- Очевадно си фен на бмв,...................... но знаеш ли какво ме издразни - аз аз аз , моята кола, аз аз аз

Пич, К, минал си през коли, хвърлил си пари (няма как). Велик си!

В дългият ти пост имаше и интересни реални цифри, но май някой си избиваше и комплексите
    Този пост е редактиран от Shogi; 16-03-16 в 03:08.

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@shogi

извинявам се, с моето аз. В нито един момент, не е било с цел да звучи като АЗ. Просто няма как да дам пример, с опита на друг. Сам помисли. Колкото до рено. Да не съм му фен. Лагуната ми беше супер. Бях се зарекъл, когато втора фаза излезе, пак да си купя. Когато излезе се отказах, бях разочарован. Не не съм фен на бмв. Да имал съм доста коли, дали лични, дали от работата... Грешиш много, като си мислиш, че съм големия тарикат. Напротив, напълно народен човек съм, но и мразя, да ме правят на балък...

@ki yoou
    периодът е след 3 години. Политиката е, че се поощрява от държавата, смяната към нов автомобил, което води, до по голяма чистота. Премията варира, реално между 5 - 15 000€, в замивимост от колата и вложените в нея средства, за по малко газове. Сам разбираш, че на една дтачия логан, няма как да ти бъдат отпуснати 15 бона, примерно... Колкото колата е по нова, която даваш, толкова повече имаш шанса, на по голяма премия. Това още не мога да го схвана. Логично стара кола замърсява повече... сумите са безвъзвратни и директни. Продавача ти смята, колко може държавата да ти отпусне, като ти приспада директно премията, от цената на колата. Той после се оправя с държавата... Същото се практикува, в доста други домейни. Примерно искаш да си смениш дограмата на къщата с двойна изолираща. 45%, от цената и, включваща цената на поставянето ти се връщат, от държавата, но тоя път под форма на данъци. Ако пък нямаш примерно да плащаш данъци, тази година, ти се превеждат парите. Всичко това звучи глупаво, но е и правилно. Малка борба, с глобалното затопляне... и много други, които са почити не значими, но ме мързи да ти ги изброявам.

7. Тук е от
    Feb 2007

@fxOrange respect за отговора

Имаше едно проучване, имаш кола на 150к километри и искаш да я смениш с нова по екологична. Новата, живота й е пак 150к , т.е. пак ще я смениш , но в старата има живот за още поне 100к километри. Колкото и неефективна и замърсяваща да е старата ти кола, ако продължиш да я караш, ще отделиш по-малко вредни емисии отколкото се отделят за добива и превоза на нужните материали за направата на новата, сглобяването и т.н.
    blue1 и podredko харесват това.

8.  

9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

логично би трябвало да е така, както ти го описваш. Лично оценявам жеста, към природата. Не само, защото той би ми свалил цената на една кола, а просто защото наистина е време да помислим, за околността. Мене тесла, лично много ме радва, въпреки тъпя и търговски директор. На скоро имах честа да се кача в рено зое. Малко електрическо бръмбарче, което изобщо няма как да се сравнява, с американската тесла. Но поне хората правят нещо по въпроса, дали американци, дали французи, дали пакистанци, въпросът изобщо не е от значение... Докато, в класическия мотор, първо ми измислят катализатора, после се оказва, че не е достатъчно ефикасен, идва допълнението на EGR-а, която пък произвеждала ракови частици и при днешната бройка абтомобили, било опасно, за средата, за да убият тия частици, прикачват FAP-а. На него пък му трябва специален резервоар с гориво, за да работи...

10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Истината е че трябва да се кара на газ. Чисто гориво.
    А фапа е такава недосмислица.. поне такива бяха първите. Постоянно писка и иска майка си. Видяхме ги колко са ефективни в #дизелгейт .

11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

ми те всички коли от 2005 на сам, са с фап. Аз лично нямам никакви оплаквания. Теоретично горивото на фапа, трябвало да се зарежда, всеки 150 -160 000. Но да кажем, че не съм и стигал големите километри. За да знам точно колко и трябват. Един приятел, примерно има едно А6, дето си го е купил ново. Kолата в момента е на около 290 000. Още си я кара, без да е пълнил резервоара. Жена му кара голф, пак купен нов, който мисля е на 225 000, или 275 000. Никакъв проблем. Аз моето първо Ц4, го търкалях до 240К, като после практически го подарих, на щерката на един приятел, дето току що си беше взела книжката. Не знам колко километра е навъртяла от тогава, ама ако е имало някакъв проблем, тя веднага да ми се е обадила. Често срещания проблем, при фапа е, че се задръства. Той по начало се регенерира, от свещите, но когато са неефикасни, задължително се пълни със смрад. Решението е много просто. Разглобяваш, взимаш маркуча, под налягане и почваш да пръскаш, докато изчистиш, после сглобяваш, палиш и отиваш на диагностика, да ти махнат грешката и си готов...

12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

И от по рано. Пежото което карах беше 307ца с фап, излязло от завода 2002г. Постоянно пиукаше антиполюшън фоулт. Точно резервоара с еолиса се прецака и не впръскваше течност. Като го махнах въпросния фап го търкалях още 110000км без 1 проблем. Даваха му живот на филтъра 120к, допълване с еолис на 60к. Кекава работа
    На ВАГ са без течност, съответно по лесни за обслужване..

13. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

може. Аз не съм толкова запознат, по въпроса, с тия работи. Но все пак тоя фап на това пежо ми се вижда с много кратък живот.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Истината е че трябва да се кара на газ. Чисто гориво.
    И какво му е чистото?
    Изгорените газове са същите , вредните емисиите - пак толкова. Който ти го е казал това те е излъгал. Има ли изгаряне, има ли ауспух значи има ли изгорели газове - това са проблема на ДВГ, и повярвай ми - не е екологично.
    Екологично е ел двигател и магнитно поле.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

В сравнение с двигател който изгаря А95, в атмосферата биват изхвърляни по малко количество бутадиен, бензeн, азотен оксид и т.н. Тъй като карам и такава кола, съдейки по обонянието ми определено от ауспуха излизат по малко мизерии в сравнение с другия ми автомобил който е евро 5. Въпреки това ако желаеш можеш да поспориш с мен, ще го приветствам с бурни аплодисменти.

Не сме дорасли още за ел. автомобили, специално в България. Няма екологично, и електрически да е, това електричество не расте по дърветата.
    Този пост е редактиран от KI_YOOU; 31-03-16 в 23:51.
    teon, podredko и kalcheff1 харесват това.

17. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

е расте бе, как да не расте. Електричеството е, за сметка на тесла. Никой не го плаща

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

А бе проблема ще да е бая по сложен, от един бърз пръв поглед. Някъде скоро четох, че за производството на един хибрид се използвали n-пъти повече на брой по замърсяващи технологии, отколкото за обикновен бензинов такъв. За цената въобще не коментирам....
    teon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проверка за наличие на .NET
    От dmanov във форум Програмиране
    Отговори: 0
    Последно: 21-09-07, 11:20
  2. Проверка на паметта.
    От Malone във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 06-09-06, 23:15
  3. Проверка на правописа
    От helios1 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 08-08-06, 21:06
  4. Задача 265 (Проверка)
    От t_yana във форум Логически задачи
    Отговори: 24
    Последно: 06-06-05, 23:02
  5. Проверка на поща
    От blue_ във форум Общ - софтуер
    Отговори: 15
    Последно: 26-04-05, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе