Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 203

Защита от токов удар

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    238
    #16

    Re:Защита от токов удар


  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #17

    Re:Защита от токов удар

    Няма грешка този,ползвам един такъв и един с 5 гнезда.Отделно съм сложил още в 3 приятели от този модел.Никакви грижи нямаме.Преди няколко години струваше 98 лв.точно тоя модел.На опаковката му пише за до колко инчов телевизор върши работа и други подробности но аз отдавна съм я изхвърлил.Спрях се на тая фирма понеже някои защити са със бушон вътре който изгаря при определени обстоятелства и е нужно да се, замени а при тези е с ресет бутон и става за секунди. Този който е с 5 гнезда има и лан защита но няма за кабелна прецени си кое ти е по нужно.Лично е тествана при мен работи идеално.

  4. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #18

    Re:Защита от токов удар

    Цитат Първоначално публикувано от koko5
    Ето я Българската защита.
    Произведена е от СОНО.

    От тех имам купени:
    -Разклонител с 4 гнезда и ключ
    -Галваничен разделител за антена "Зевс 7"
    -Защита за ЛАН

    Така съм малко по спокоен, но при гръмотевични бури за всеки случай дърпам кабела
    Вижте само тези боклуци - само лъжат хората и се набутват с пари . Не може с 4 елемента да направиш защита от ТОКОВ УДАР . То даже и ЮПС се справя за определени милисекунди . Изборът е ваш .

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    5
    #19

    Re:Защита от токов удар

    Цитат Първоначално публикувано от granity
    Това маи бе произведено в Китай за българската фирма СОНО.Така поне ми бе обяснено на мен като разпитвах дистрибутори и препоръката им бе да се изключва от контакта при продължително отсъствие от вкъщи.Чудна работа а ? Подкрепям за APC и MGE вторите са в момента с ново име на пазара.Друг лидер при тази техника е Белкин 4 години ползвам и тяхна защита няма грешка.
    Тези "дистрибутори" или нещо са те заблудили или са имали интерес да ти го кажат това за "Соно". Категорично невярно! Това е една от малкото БЪЛГАРСКИ фирми,които ПРОИЗВЕЖДАТ в България! Това го казвам със 100% сигурност. Самите разклонители са китайски,но от кадърните/3х1.5 кабел и шини на тоководещите части по 1 мм,както е по стандард/.
    А относно гореизброените марки,ако си мислите че те не са ИЗЦЯЛО изработени в Китай,дълбоко се лъжете. А освен това съм имал въжможността да ги разгледам по-подробно отвътре и искам да ви кажа,че наистина са си китайска сглобка. Освен това да не говорим,че дори и "големи" фирми като APC малко послъгват в параметрите на опаковката и реалното състояние на нещата!
    Проблем при този тип "вносни" е че при надхвърляне на капацитета на елементите,които играт роля на защита в тях и тяхното "изгаряне" съответно не прекъсват веригата,а трябва да следиш за индикацията на разклонителя и да се молиш да не се случи пак токов удар през времето за което не си забелязал.
    Относно UPS-та и вградената в тях защита....аз лично не бих разчитал на нея,защото тя е от типа "базова"т.е. колкото да "има нещо",а пък и не е много приятно да ти "гръмне" самият UPS.
    А относно последното мнение като ги "лъжат хората да се набутват с пари" защо имат безусловна гаранция нещата,които произвеждат?
    Бих и попитал с колко точно елемента се реализира уважаеми jonov защитата от токов удар,направена основно за двупроводна инсталация,каквато е масовата в България?
    Снимката също така не е особено актуална,тъй като вече в защитите им има и термопредпазител,който има много важна роля,но ще стане много дълго.
    Мога да пиша и още по темата,но ще ви предоставя една малко некоректна възможност да го направите сами/защото сайта е още в процес на разработка,но ми попадна случайно и реших да си спестя разпъване на големи локуми,при условие,че там са пообяснени нещата!/
    http://www.sono.bg/tmp/index.php?opt...id=141&lang=bg

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    75
    #20

    Re:Защита от токов удар

    kanko1975

    Колега, виждам че сте навътре в нещата с производството на тази фирма, ЯВНО работите там или някой ваш доста близак човек, но от такива патриотично-рекламни изказвания, нашите съфорумци нямат нужда, зашото форума е създаден да помага, а не да ЗАБЛУЖДАВА.

    П.С.Инересно ми е, когато почнат да правят китайски "джипове" в Ловеч, ти от тях ли ще си купиш или, ще си купиш BMV произведено в Китай? Просто питам без лоши чуства.

  7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #21

    Re:Защита от токов удар

    kanko1975 предложи защита за едно тв, ав ресивър ... с мощност да речеме 1000в. Каква защита на разумна цена би препоръчал?

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #22

    Re:Защита от токов удар

    kanko1975,първо добре дошъл във форума. Не виждам какво имаш против китайските стоки,много пъти съм казвал че там има 4 производства.Които колкото си плати от това зависи качеството.Много стоки са китайски и у вас просто не си обърнал внимание.Ползвам конзола пс3 китайска,няма да изброявам още колко други неща са made in PRC ама си работят и то с години.Колкото до разклонителите знам че са китайски пише си го на тях.Единият ми е внесен от Германия и пак е китайски.Лошо няма.А че не си отварял Белкин и това го разбрах.Няма да коментирам повече нито да чета статии които са преписани от някъде.Знам как да си предпазя техниката освен това имам и ДТЗ.Ти си купувай каквото искаш.По нагоре писах какво стана със служебния ми комп със вашата защита.Вашата понеже предполагам че работиш там.

  10. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #23

    Re:Защита от токов удар

    Е явно kanko1975 е един от тези които се опитват да ви пробутат така наречените ЗАЩИТИ . Токовия удар е за част от секундата на която дори по някой път и ЮПС -те не могат да реагират или ако реагират то вече е късно . Знаем че съвременната техника е с инпулсно захранване и трудно би устояла ако за част от секундата дойде повече от 600в , та камо ли пък за претпазител със стопяема жичка . А от гръмотевици абсурт - задължително исключвайте .

  11. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    547
    #24

    Re:Защита от токов удар

    Понеже и аз съм на вълна "защита" днеска попаднах на една тема във форума на ХардуеърБГ за защита от мълнии,където пак има един потребител kanko,който яростно хвали и защитава въпросната фирма Sono...
    ...ма много ме е яд така,не стига че в ежедневието отвсякъде дебнат да те е*нат,ами и почват и в нета да бръмчат.По принцип точно с "тоците" никакъв ме няма и нямам и близки приятели,които да се занимават с "тоци" и кво правя влизам в нета и там хоп:пак същата работа.Затова очите на четири,за да няма после "три пъти режа и все е късо"

  12. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    5
    #25

    Re:Защита от токов удар

    Цитат Първоначално публикувано от jonov
    Е явно kanko1975 е един от тези които се опитват да ви пробутат така наречените ЗАЩИТИ . Токовия удар е за част от секундата на която дори по някой път и ЮПС -те не могат да реагират или ако реагират то вече е късно . Знаем че съвременната техника е с инпулсно захранване и трудно би устояла ако за част от секундата дойде повече от 600в , та камо ли пък за претпазител със стопяема жичка . А от гръмотевици абсурт - задължително исключвайте .
    Добре заварил!
    Нямам нищо против китайските стоки и освен това съм повече от наясно за "четирите производства". Относно ника,че е същия, е така защото съм същия човек. Не нещо скрито. А и не съм някой мишок,който иска да вкарва хората в заблуда. Не пробутвам нищо на никой,защото в края на краищата хората сами си избират какво да потребяват и гласуват за него с парите си,които отделят за даден вид стока.
    Единствената ми цел е да споделя какво знам и мисля за да мога евентуално да бъда полезен на някой,който счете това за нужно. Но не мога и да бъда съгласен с неща които считам за невярни и мога да се аргументирам.
    Относно "стопяемите предпазители" споменати по-горе,те са екстра/срещу "претоварване"/, а не основното в защитата. Основния елемент е ВАРИСТОРА/това черното голямо нещо от снимката/. Той е пасивен компонент,който "сработва" най-грубо казано за време близко до 0/части от секундата/ за да може да не допусне пренапрежението да мине през него и на практика "окъсява" при по-големи стойности за да може предпазителя на главното табло да "прекъсне". Това е цялата магия! В най-сбит вид казано. Това е достатъчно известна схема и е най-простия и ефективен начин за защита от пренапрежение. Другия важен елемент от тази схема е газоразрядник,който е по-бавен но за сметка на това "по-енергоемък". Има съответните схеми в които се използват двата елемента в комбинация с трансил и диоди,но това е според конкретната цел на изпълнението и съответните нужди. Освен това се реализират и с едни филтри за които сега ще стане много дълго....Посочих линка,защото там по-научно-популярно и подробно е описано всичко.
    Също така не е тайна,че посочената фирма ми е близка,като познанство,но не я цитирам защото работя там. Пък и в края на краищата хора с други "никове" преди мен имат отношение към техни продукти и са споделили какво мислят. Пак казвам че е въпрос на избор,но на мен ми се иска да е все пак информиран избор.
    От тук нататък всеки да решава сам за себе си каво би било най-добре да ползва!
    И наистина си "отваряйте очите на четири",защото основния подход за продажба в България е чрез измама. Аз поне се старая да не подвеждам.Доколкото ми е капацитета

  13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    277
    #26

    Re:Защита от токов удар

    На мен ми хареса тази аргументация. А доколкото знам, 100 % защита на практика няма - не че не може да се постигне, но нейната цена става по-голяма от защитаваната техника...

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #27

    Re:Защита от токов удар

    Има 100% защита, но не и в БГ!
    Да започна отзад напред, от крайния консуматор:
    1. 3-проводна инсталация в целия апартамент (офис) от таблото до контактите. Правилно оразмерена и монтирана.
    Без наличието на реален трети проводник, свързан със заземителната инсталация повечето от "защитените" разклонители са безполезни.
    Същото е изискването и за правилната работа на повечето качествени UPS.
    2. Защити в таблото на апартамента. Като се започне с правилно поставени като стойност предпазители и се приключи с автоматиката.
    3. Поне 10 квадрата кабели фаза, нула и земя до етажното разпределително табло. Даже заземителния кабел трябва да е с по-голямо сечение.
    4. Защити в етажното табло. Кабели с достатъчно сечение до главното табло.
    5. Защити в главното табло, качествено заземление на таблото и самата сграда.
    6. Защити в трансформатора на електроразпредителното дружество.
    6. Защити в подстанцията и т.н.

    7. Редовни проверки и профилактики на съоръженията и защитите по веригата 1-6!
    Никоя от тях не е вечна! Напротив - има си енергиен капацитет, след изтичането на който трябва да се замени съответният елемент или цялата защита. Това зависи от предписанията на производителя.

  16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    277
    #28

    Re:Защита от токов удар

    Да де, само където под завоалирането на понятието "защити" не си споменал какви трябва да бъдат за осигуряване на 100 % защита и колко биха стрували. Съпоставено със защитаваната техника...

  17. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #29

    Re:Защита от токов удар

    Ами в апартамента трябва да имаш дефектнотокова защита и катоден отводнител задължително.

  18. Novice
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    5
    #30

    Re:Защита от токов удар

    Във връзка с насоката на дискусията си мисля,че ако примерно се предвижвам основно с бронетранспортьор или танк съм 100% защитен при челен удар със 100 км/ч и ще съм спокоен. Друг е наистина въпроса със разходите,но нали ще съм сигурен за тези екстремни ситуации. Какво толкова?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 14 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Защита от токов удар?
    От svetlik във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 69
    Последно: 27-12-17, 20:52
  2. защита от токов удар при бойлер
    От pier_67 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 16-12-08, 12:52
  3. Токов удар при LCD!Последици!!!
    От tonito1912 във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 30-01-07, 10:02
  4. Защита на климатика от токов удар?
    От DEF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 15-12-06, 23:36
  5. eMule + Токов удар = 2 Gb download на вятъра...
    От DeathKnight във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 09-02-03, 15:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе