това добро ли е:
http://www.plesio.bg/zashtitni-razkl...-p-229622.html
това добро ли е:
http://www.plesio.bg/zashtitni-razkl...-p-229622.html
Няма грешка този,ползвам един такъв и един с 5 гнезда.Отделно съм сложил още в 3 приятели от този модел.Никакви грижи нямаме.Преди няколко години струваше 98 лв.точно тоя модел.На опаковката му пише за до колко инчов телевизор върши работа и други подробности но аз отдавна съм я изхвърлил.Спрях се на тая фирма понеже някои защити са със бушон вътре който изгаря при определени обстоятелства и е нужно да се, замени а при тези е с ресет бутон и става за секунди. Този който е с 5 гнезда има и лан защита но няма за кабелна прецени си кое ти е по нужно.Лично е тествана при мен работи идеално.
Вижте само тези боклуци - само лъжат хората и се набутват с пари . Не може с 4 елемента да направиш защита от ТОКОВ УДАР . То даже и ЮПС се справя за определени милисекунди . Изборът е ваш .Първоначално публикувано от koko5
Тези "дистрибутори" или нещо са те заблудили или са имали интерес да ти го кажат това за "Соно". Категорично невярно! Това е една от малкото БЪЛГАРСКИ фирми,които ПРОИЗВЕЖДАТ в България! Това го казвам със 100% сигурност. Самите разклонители са китайски,но от кадърните/3х1.5 кабел и шини на тоководещите части по 1 мм,както е по стандард/.Първоначално публикувано от granity
А относно гореизброените марки,ако си мислите че те не са ИЗЦЯЛО изработени в Китай,дълбоко се лъжете. А освен това съм имал въжможността да ги разгледам по-подробно отвътре и искам да ви кажа,че наистина са си китайска сглобка. Освен това да не говорим,че дори и "големи" фирми като APC малко послъгват в параметрите на опаковката и реалното състояние на нещата!
Проблем при този тип "вносни" е че при надхвърляне на капацитета на елементите,които играт роля на защита в тях и тяхното "изгаряне" съответно не прекъсват веригата,а трябва да следиш за индикацията на разклонителя и да се молиш да не се случи пак токов удар през времето за което не си забелязал.
Относно UPS-та и вградената в тях защита....аз лично не бих разчитал на нея,защото тя е от типа "базова"т.е. колкото да "има нещо",а пък и не е много приятно да ти "гръмне" самият UPS.
А относно последното мнение като ги "лъжат хората да се набутват с пари" защо имат безусловна гаранция нещата,които произвеждат?
Бих и попитал с колко точно елемента се реализира уважаеми jonov защитата от токов удар,направена основно за двупроводна инсталация,каквато е масовата в България?
Снимката също така не е особено актуална,тъй като вече в защитите им има и термопредпазител,който има много важна роля,но ще стане много дълго.
Мога да пиша и още по темата,но ще ви предоставя една малко некоректна възможност да го направите сами/защото сайта е още в процес на разработка,но ми попадна случайно и реших да си спестя разпъване на големи локуми,при условие,че там са пообяснени нещата!/
http://www.sono.bg/tmp/index.php?opt...id=141&lang=bg
kanko1975
Колега, виждам че сте навътре в нещата с производството на тази фирма, ЯВНО работите там или някой ваш доста близак човек, но от такива патриотично-рекламни изказвания, нашите съфорумци нямат нужда, зашото форума е създаден да помага, а не да ЗАБЛУЖДАВА.
П.С.Инересно ми е, когато почнат да правят китайски "джипове" в Ловеч, ти от тях ли ще си купиш или, ще си купиш BMV произведено в Китай? Просто питам без лоши чуства.
kanko1975 предложи защита за едно тв, ав ресивър ... с мощност да речеме 1000в. Каква защита на разумна цена би препоръчал?
kanko1975,първо добре дошъл във форума. Не виждам какво имаш против китайските стоки,много пъти съм казвал че там има 4 производства.Които колкото си плати от това зависи качеството.Много стоки са китайски и у вас просто не си обърнал внимание.Ползвам конзола пс3 китайска,няма да изброявам още колко други неща са made in PRC ама си работят и то с години.Колкото до разклонителите знам че са китайски пише си го на тях.Единият ми е внесен от Германия и пак е китайски.Лошо няма.А че не си отварял Белкин и това го разбрах.Няма да коментирам повече нито да чета статии които са преписани от някъде.Знам как да си предпазя техниката освен това имам и ДТЗ.Ти си купувай каквото искаш.По нагоре писах какво стана със служебния ми комп със вашата защита.Вашата понеже предполагам че работиш там.
Е явно kanko1975 е един от тези които се опитват да ви пробутат така наречените ЗАЩИТИ . Токовия удар е за част от секундата на която дори по някой път и ЮПС -те не могат да реагират или ако реагират то вече е късно . Знаем че съвременната техника е с инпулсно захранване и трудно би устояла ако за част от секундата дойде повече от 600в , та камо ли пък за претпазител със стопяема жичка . А от гръмотевици абсурт - задължително исключвайте .
Понеже и аз съм на вълна "защита" днеска попаднах на една тема във форума на ХардуеърБГ за защита от мълнии,където пак има един потребител kanko,който яростно хвали и защитава въпросната фирма Sono...
...ма много ме е яд така,не стига че в ежедневието отвсякъде дебнат да те е*нат,ами и почват и в нета да бръмчат.По принцип точно с "тоците" никакъв ме няма и нямам и близки приятели,които да се занимават с "тоци" и кво правя влизам в нета и там хоп:пак същата работа.Затова очите на четири,за да няма после "три пъти режа и все е късо"
Добре заварил!Първоначално публикувано от jonov
Нямам нищо против китайските стоки и освен това съм повече от наясно за "четирите производства". Относно ника,че е същия, е така защото съм същия човек. Не нещо скрито. А и не съм някой мишок,който иска да вкарва хората в заблуда. Не пробутвам нищо на никой,защото в края на краищата хората сами си избират какво да потребяват и гласуват за него с парите си,които отделят за даден вид стока.
Единствената ми цел е да споделя какво знам и мисля за да мога евентуално да бъда полезен на някой,който счете това за нужно. Но не мога и да бъда съгласен с неща които считам за невярни и мога да се аргументирам.
Относно "стопяемите предпазители" споменати по-горе,те са екстра/срещу "претоварване"/, а не основното в защитата. Основния елемент е ВАРИСТОРА/това черното голямо нещо от снимката/. Той е пасивен компонент,който "сработва" най-грубо казано за време близко до 0/части от секундата/ за да може да не допусне пренапрежението да мине през него и на практика "окъсява" при по-големи стойности за да може предпазителя на главното табло да "прекъсне". Това е цялата магия! В най-сбит вид казано. Това е достатъчно известна схема и е най-простия и ефективен начин за защита от пренапрежение. Другия важен елемент от тази схема е газоразрядник,който е по-бавен но за сметка на това "по-енергоемък". Има съответните схеми в които се използват двата елемента в комбинация с трансил и диоди,но това е според конкретната цел на изпълнението и съответните нужди. Освен това се реализират и с едни филтри за които сега ще стане много дълго....Посочих линка,защото там по-научно-популярно и подробно е описано всичко.
Също така не е тайна,че посочената фирма ми е близка,като познанство,но не я цитирам защото работя там. Пък и в края на краищата хора с други "никове" преди мен имат отношение към техни продукти и са споделили какво мислят. Пак казвам че е въпрос на избор,но на мен ми се иска да е все пак информиран избор.
От тук нататък всеки да решава сам за себе си каво би било най-добре да ползва!
И наистина си "отваряйте очите на четири",защото основния подход за продажба в България е чрез измама. Аз поне се старая да не подвеждам.Доколкото ми е капацитета
На мен ми хареса тази аргументация. А доколкото знам, 100 % защита на практика няма - не че не може да се постигне, но нейната цена става по-голяма от защитаваната техника...
Има 100% защита, но не и в БГ!
Да започна отзад напред, от крайния консуматор:
1. 3-проводна инсталация в целия апартамент (офис) от таблото до контактите. Правилно оразмерена и монтирана.
Без наличието на реален трети проводник, свързан със заземителната инсталация повечето от "защитените" разклонители са безполезни.
Същото е изискването и за правилната работа на повечето качествени UPS.
2. Защити в таблото на апартамента. Като се започне с правилно поставени като стойност предпазители и се приключи с автоматиката.
3. Поне 10 квадрата кабели фаза, нула и земя до етажното разпределително табло. Даже заземителния кабел трябва да е с по-голямо сечение.
4. Защити в етажното табло. Кабели с достатъчно сечение до главното табло.
5. Защити в главното табло, качествено заземление на таблото и самата сграда.
6. Защити в трансформатора на електроразпредителното дружество.
6. Защити в подстанцията и т.н.
7. Редовни проверки и профилактики на съоръженията и защитите по веригата 1-6!
Никоя от тях не е вечна! Напротив - има си енергиен капацитет, след изтичането на който трябва да се замени съответният елемент или цялата защита. Това зависи от предписанията на производителя.
Да де, само където под завоалирането на понятието "защити" не си споменал какви трябва да бъдат за осигуряване на 100 % защита и колко биха стрували. Съпоставено със защитаваната техника...
Ами в апартамента трябва да имаш дефектнотокова защита и катоден отводнител задължително.
Във връзка с насоката на дискусията си мисля,че ако примерно се предвижвам основно с бронетранспортьор или танк съм 100% защитен при челен удар със 100 км/ч и ще съм спокоен. Друг е наистина въпроса със разходите,но нали ще съм сигурен за тези екстремни ситуации. Какво толкова?